KalPa voitti – HIFK turhautui

LIIGA / Raportti
Kuopiossa kotijoukkue jatkoi täydellistä sarjaansa Helsingin IFK:n kustannuksella. Loppuunmyydyltä Niiralan montun yleisöltä jäi näkemättä supertähti Mikael Granlund, mutta savolaisten oma suosikki Sami Kapanen iski kaksi osumaa. Lopussa HIFK järjesti jo lähes perinteeksi muodostuneet turhautuneiden tanssiaiset.

Voitosta voittoon kauden pelit toistaiseksi kulkenut KalPa otti kauden toisessa kotiottelussaan jälleen täydet pisteet. Kotijoukkue liikkui eilen pelanneita vierailijoitaan paremmin ja ansaitsi voittonsa paitsi liikkeensä myös tiiviin viisikkopelin ansiosta. Voittonsa ansiosta KalPa nousi yksin liigakärkeen.
– Kova peli ja hieno ilta. Ensimmäistä kertaa oli halli täysi ja yleisö eli hienosti mukana. Piti lähteä kovalla liikkeellä, kun tiedettiin HIFK:n eilinen peli, kotijoukkueen päävalmentaja Tuomas Tuokkola totesi pelistä.

Vierailijoiden päävalmentaja Petri Matikainen ei halunnut verhoutua eilisen pelin ja raskaan bussimatkan taakse.

– Kova peli oli eilen, mutta ei se siitä jäänyt kiinni. Saatiin hyvä lähtö otteluun, mutta meidän hyökkäyspeli oli liian vaatimatonta. KalPa oli raikkaammalla jalalla ja peli-ilmeellä mukana. Pisteet jäivät tänne ja sillä siisti, Matikainen kertasi.

Kapanen iski tahtia

Ensimmäisen erän hahmo oli flunssasta pelikuntoon toipunut Sami Kapanen. Joukkueen kapteeni ehti ennen avausmaalia tuhlata parikin tekopaikkaa. Ensimmäisen tarjoili Jukka Hentunen, jonka oivaltavasta syötöstä Kapanen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta tuhri kiekon takanurkasta ohi.

Toinen hukattu paikka tuli ylivoimalla, kun Kapanen ei osunut Kiiskisen tarjoiluun takatolpalle. Erän puolivälin jälkeen kolmas kerta sanoi toden. HIFK:n puolustaja Mikko Jokela kompuroi hyökkäyssiniviivalla, Kapanen riisti kiekon, purjehti hyökkäysalueelle ja ampui puolittaisella lyöntilaukauksella pelivälineen ylähyllylle.


Kapanen loisti Niiralan illassa.

Tasakentällisin avauserä oli tasainen. Ylivoimalla kotijoukkue sen sijaan oli selvästi vaarallisempi ja liikutti kiekkoa näyttävästi. Marko Kauppinen ja Henri Laurila kolisuttelivat kertaalleen maalirautoja. Erän lopulla Petteri Wirtasella oli tasoitusmahdollisuus, mutta Ahosen patja oli kaksikin kertaa kiekon tiellä.

Toinen erä oli tasoltaan vaatimatonta kiekkoilua ja pelikatkoja oli paljon. KalPan ylivoima ei ollut avauserän tasolla ja helsinkiläisten alivoima kesti helposti. Kuopiolaisten toinen maali syntyikin hieman puolivahingossa. Asialla oli jälleen Kapanen, jonka nopea laukaus kilahti putken kautta etuylänurkkaan.

HIFK:n puhti loppui hylättyyn maaliin

Kolmannen erän alkuun helsinkiläiset ehtivät tuulettaa jo kavennusosumaa. Videotarkastuksen jälkeen osuma kuitenkin hylättiin, sillä ilmeisesti peliväline pomppi IFK-pelaajan hanskan kautta verkon perille. Tilanteen jälkeen ottelu eteni täysin kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaan. HIFK ei päässyt ylivoimahyökkäyksiin ja KalPan kontrolloi kenttätapahtumia.

– Kolmas erä oli järkevää pelaamista. Pakotettiin HIFK pelaamaan kovasti kahteen suuntaan töitä. Olen todella ylpeä pelaajien halusta laittaa itsensä likoon, Tuokkola jakoi kiitosta omilleen.

Peli ratkesi lopullisesti Tuomas Kiiskisen komeaan rangaistuslaukausmaaliin. Valmennukselta kiitosta saaneen maalivahti Ari Ahosen nollapeli jäi lopulta vajaan puolentoista minuutin päähän. Ahonen torjui Mikko Kousan löysän laukauksen maalin eteen, josta Ville Peltonen lakaisi kiekon verkkoon.

Illan viimeisen osuman viimeisteli Jyri Junnila tyhjään maaliin, mutta se ei jäänyt viimeiseksi tilastomerkinnäksi. Vain kaksitoista sekuntia ennen peliajan loppua nähtiin Kuopiossa jo tutuksi tullut tilanne, kun vierailijoiden hermoa koeteltiin.

Hippa!

Hässäkkä alkoi jo hieman aikaisemmin, kun Mikko Jokela ajoi maalivahti Ari Ahosen yli kahden minuutin arvoisesti. Seuranneesta aloituksesta musiikkimies Siim Liiviik haki väkisin tanssiparia Joonas Riekkisestä. Riekkinen ei huutoon vastannut, mutta Markus Kankaanperä sai Henri Laurilasta tappeluparin.


Venytettyä pelipaitamallia.

Laurilan ja Kankaanperän ohella myös KalPan Jasse Ikonen ja HIFK:n Mikko Kurvinen kävivät omaa debattiaan nyrkkien voimalla. Tuomarit passittivat tappeluparit suihkuun ja tilanteessa yksin jäänyt Liiviik kuittasi itselleen pikkukakkosen lisäksi kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

Molemmat valmentajat olivat lehdistötilaisuudessa tilanteesta vaitonaisia, vaikka Tuokkola välittömästi pelin jälkeen kollegaltaan kysyikin lyhyesti ja ytimekkäästi ”miksi?”. Otteluvalvoja Kari Nieminen sen sijaan antoi kysyttäessä lausunnon.

– Tapahtuneesta menevät videot liigan kurinpitäjälle Kai Tervoselle. Hän katsoo tilanteet ja hänen tehtävä on jatkoseuraamuksista päättää.

KalPa yrittää jatkaa voittoputkessa ensi tiistaina, jolloin kotiluolaan saapuu Porin Ässät. HIFK:n seuraava peli on vasta viikon päästä perjantaina, jolloin Helsingin vierailulle saapuu JYP.

» Lähetä palautetta toimitukselle