HIFK:lle jälleen hukkareissu Kuopioon – Kiiskiselle seuraennätys

KalPa oli taas kerran tyly isäntä pääkaupungin vieraitaan kohtaan. Sarjakärki jätti HIFK:n nollille ja esitti kenties parasta peliä tällä kaudella. Tuomas Kiiskinen otti illan kahdella syöttöpisteellään haltuunsa KalPan kaikkien aikojen pistemiehen tittelin.

Helsingin IFK:lla ei ollut eväitä voittoon oikeastaan missään vaiheessa peliä. Kotijoukkue pystyi tukkimaan vastustajan harvat hyökkäysyritykset ja onnistui kontrolloi kiekkoa suvereenisti. KalPan liike oli yksinkertaisesti monta pykälää helsinkiläisiä paremmalla tasolla.

– Ehdottomasti parempi joukkue voitti. Jos annetaan kaksi helppoa maalia, niin se on tällaista huippujoukkuetta vastaan aivan liikaa, HIFK:n kakkosvalmentaja Pasi Sormunen tuumasi.

– Vastustaja oli paikoissaan terävämpi. KalPa on tällä hetkellä erittäin vahva joukkue.

KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola totesi pelin jälkeen olevansa jopa liikuttuneessa tilassa joukkueensa ylivertaisesta suorituksesta. Nuori päävalmentaja muistutti kuitenkin nöyryyden olevan vahvasti läsnä joukkueen tekemisessä.

– Väittäisin, että pelasimme kauden parasta jääkiekkoa. Ne asiat, mitä halusimme tänään tehdä tuolla jäällä, ne myös onnistuivat. Kokonaisuus toimi niin hyvin, että pitää olla ylpeä pelaajien suorittamisesta, Tuokkola hekumoi.

– Me kontrolloimme tänään jalalla ja oveluudella tätä peliä ja veimme sitä haluamaamme suuntaan. Kärsivällinen työnteko palkittiin ja saimme sitä kautta ratkaisevat maalit. Nöyriä ollaan, mutta oli kyllä hienoa pelaamista meiltä.

Kotijoukkue vei peliä.

Vieraat vaikeuksissa

Ensimmäinen erä oli tunnustelevaa kiekkoa. Ainoan maalin arkkitehtinä hääri Tuomas Kiiskinen, joka omilla kiemuroillaan pohjusti Joonas Riekkiselle maalipaikan. Varpaisjärveläinen ei paikastaan erehtynyt. Kiiskinen meni syöttöpisteensä ansiosta KalPan kaikkien aikojen pistepörssin jaetulle ykkössijalle Jouni Rinteen kanssa.

Sakari Salminen teki ylivoimalla KalPan 2-0–maalin heti toisen erän alkuun. Markus Granlundin jäähyn aikana syntyneen osuman jälkeen peli eteni lähes täysin kotijoukkueen tahdittamana.

Helsinkiläisten hyökkäyksien avaukset eivät toimineet enää ensimmäisen erän malliin KalPan aktiivisemman karvauksen ansiosta. Huomattavasti hidasjalkaisemmilla vierasjoukkueen puolustajilla riitti kiirettä kotijoukkueen hyökkääjien antaessa painetta.

Vierasjoukkueen vaikeuksiin ei tullut helpotusta kolmannessakaan erässä. Lähtöihin ei tullut vauhtia, eikä kunnollisia hyökkäyksiä kehittynyt millään.

Kiiskisestä ennätysmies, Koskiselle helppo nolla

Helsinkiläisten niska rusahti lopullisesti päätöserän puolivälissä. Tommi Miettinen heräsi pienestä horroksestaan ja ampui kotijoukkueen kolmannen osuman ylänurkkaan. Ensimmäistä otteluaan IFK-paidassa pelannut saksalaisvahti Dennis Endras saa ottaa hieman osumasta piikkiinsä, vaikka pelasi ottelussa muuten hyvin.

Petteri Wirtasella oli IFK:n paras maalintekopaikka ottelun päätösminuuteilla, mutta veto kolahti suoraan heittäytyvän KalPa-vahti Mikko Koskisen maskiin. Koskisen ei todellakaan tarvinnut tyhjentää koko torjuntapankkiaan nollapelin eteen.

Kiiskisestä leivottiin lopulta illan juhlakalu, kun laitahyökkääjä vapautti Marko Kauppisen viimeistelemään loppulukemat tyhjään maaliin. Rinne sai siis väistyä ykköspaikalta, ja Kiiskisestä tuli uusi seuraennätyksen haltija.

Sirkus jatkuu jälleen seuraavana päivänä. HIFK marssi pikavauhtia kaukalosta vaatteiden vaihtoon, jotta joukkue ehti iltakoneeseen ja ajoissa valmistautumaan lauantaiseen Ilves-otteluun. KalPa puolestaan pakkaa pelikassit bussin ruumaan ja köröttelee vitostietä pitkin Lahteen Pelicansin vieraaksi.