HIFK rikkoi KalPan kotitaian

LIIGA / Raportti
Arttu Luttinen iski kaksi maalia KalPa-vahti Eero Kilpeläisen taakse.
Kuva © Teemu Soini - teemu.soini@jatkoaika.com
HIFK vei kaksi pistettä jatkoajalle venyneen kamppailun jälkeen. Ottelu kulminoitui erikoistilannepelaamiseen ja tuomaritoiminta herättikin keskustelua ottelun jälkeen.

HIFK lähti aktiivisesti otteluun ja vyöryttivät hyökkäyksiä KalPa-päätyyn. KalPan liike ei ollutkaan erässä aivan sillä tasolla, mitä se on parhaimmillaan ollut tällä kaudella.

Kilpipaitojen päävalmentaja Pekka Virta huusikin melkein läpi erän: "Luistele, luistele!". Ottelun kuluessa liike parani, mutta ei yltänyt vieläkään alkukauden huipputasolle. Molemmat KalPa-maalit iskenyt Kasperi Kapanen oli samaa mieltä.

— Välillä oltiin luistelussa jäljessä ja välillä ei. Jos halutaan voittaa HIFK, niin siihen tarvitaan ehjä 60 minuuttia ja näin ei ollut tänään.

Kummallakin joukkueella oli painostusjaksonsa ottelun aikana, mutta KalPa pyrki pelitavalleen uskollisena hallitsemaan kiekkoa enemmän. Joukkue antoi painetta HIFK pakistolle ja virheiden seurauksena kilpipaidat saivat pysäytettyä punanuttujen hyökkäyksiinlähdöt. Pitkistä KalPa-hyökkäysjaksoista huolimatta tehokkuus oli huonoa tasakentällisin.

Rohkeita maalilleajoja hyökkäysalueella esittivät muun muassa Sami Mutanen, Joonas Lyytinen ja kertaalleen HIFK-puolustuksen läpi pujotellut Janne Keränen.

Toisen erän loppupuolella HIFK otti hallintaa paremmin itselleen. Micke-Max Åstenilla oli erän aikana kaksi huippupaikka, mutta hän ei tahtonut saada paikoista edes kunnon laukauksia aikaiseksi.

HIFK:n ote jatkui erätauon yli myös kolmanteen erään ja punapaidat pääsivät estämään KalPan hyökkäysteenlähdöt karvaamalla aktiivisesti. Kuopiolaisten avauspeli oli paikoin vaikeuksissa. Päätöserä mentiin vauhdikkaasti päästä päähän, HIFK ollessa kuitenkin hieman enemmän niskan päällä.

Erikoistilanteet ratkaisuroolissa

Kuopiolaisten ylivoima on ollut tällä kaudella tehokasta kotiluolassa ja niin nytkin. Kasperi Kapanen viimeisteli kaksi kilpipaitojen osumaa ylivoimalla komeilla rannelaukauksilla. Maalit olivat lähes identtisiä.

Myös HIFK-miehistöstä Arttu Luttinen vietti kahden maalin iltaa. Hän viimeisteli punapaitojen toisen maalin siirretyn rangaistuksen aikana ja ottelun ratkaisseen jatkoaikamaalin ylivoimalla.

Varsinkin tämä ylivoimaan johtanut rangaistus herätti kovaa polemiikkia kuopiolaisyleisössä ja KalPa-penkin takana.
Jäähy tuli KalPan kritisoitua keskialueelle siirrettyä aloitusta ja merkittiin joukkuerangaistukseksi.

Toinen keskustelua herättänyt tilanne oli, kun Janne Kerästä taklattiin selästä aivan ottelun loppupuolella ja tilanteesta ei vihelletty jäähyä. Ottelunvalvoja totesi kuitenkin pelin jälkeen, että tilanteesta olisi pitänyt antaa jäähy.

Molemmat joukkueet jatkavat pelejään perjantaina. KalPa pelaa kotonaan Bluesia vastaan ja HIFK matkustaa Vaasaan Sportin vieraaksi.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle