”Tähtitieteellinen ylivoima ratkaisi”

LIIGA / Raportti
Kuopiossa sarjajohtaja KalPa päätti erinomaisen viikkonsa kolmen pisteen voitolla. Pahasti varamiehinen HIFK haastoi kotijoukkueen mallikkaasti, mutta KalPan tehokas ylivoimapeli takasi täyden pistepotin savolaisille.

Vierailijoiden lähtökohta kärkiotteluun ei ollut helppo, sillä joukkueen kokoonpanossa oli suuria aukkoja loukkaantumisten ja sairastapausten vuoksi. Helsinkiläisten neloskentässä viiletti suurelle yleisölle tuntemattomia nuorukaisia, jotka esiintyivätkin ennakkoluulottomasti, vaikka peliaika jäi varsin pieneksi.

Vaikka HIFK:n miehistö oli repaleinen, joukkue haastoi kuopiolaiset vahvasti. Helsinkiläiset pyrkivät karvaamaan aggressiivisesti ja paineistamaan kotijoukkueen hyökkäyksiin lähtöjä. Siinä joukkue myös onnistui. Tasaviisikoin HIFK voitti pelin 2-0, mutta KalPan kolme ylivoimaosumaa jätti pisteet Kuopioon.

– Päästiin hyvin alkuun, mutta pikkuhiljaa HIFK sai liikkeellä meidän avauspelin ahdinkoon, johon ei meinattu löytää lääkkeitä. Jalalla ei pystytty tulemaan ja riistoista vastustaja sai paljon maalipaikkoja. Syöttöpeli ei myös ollut hääppöistä, mutta kolme ylivoimamaalia elätti meidät, kotijoukkueen Ari-Pekka Siekkinen tuumasi.

– Kaiken kaikkiaan kovatasoinen ja tiukka ottelu. Pystyttiin erä erältä olemaan KalPan vauhdissa paremmin mukana, mutta pelikurin osalta meillä on parannettavaa. Jäähyjä tulee valtava määrä ja tänäänkin oli tähtitieteellinen ylivoima vastassa, joka ratkaisi pelin, näki vieraiden Petri Matikainen ottelun kulun.

KalPalle unelma startti

Kotijoukkue sai otteluun loistavan lähdön, kun joukkue hyödynsi ensimmäisen ylivoimansa tehokkaasti. Maalinteossa kunnostautui Jukka Hentunen, joka laukoi suoran hyökkäyksen päätteeksi ohi heikosti sijoittuneen Dennis Endrasin.

Helsinkiläiset tulivat tasoihin junioriosaston voimin. KalPan puolustajapari Mikko KukkonenAdam Masuhr sähläsi keskialueella ja kiekko ajautui Toni Leinoselle. Hyökkääjä otti pari potkua ja ampui Masuhrin jaloista pelivälineen takanurkkaan. Osuma oli kauden viidettä otteluaan pelanneelle Leinoselle uran ensimmäinen.


KalPa väänsi kolme sarjapistettä.
Atte Rissanen - http://rissanen.kuvat.fi/

Toisessa erässä molemmilla oli omat etsikkoaikansa. HIFK haastoi kotijoukkuetta vahvasti ja KalPa sortui kahteen rangaistukseen. Varsinkin jälkimmäisessä ylivoimassa vierailevat kilpipaidat esiintyivät vahvasti ja pyörittivät myös jäähyn jälkeen. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, mutta kun KalPa pääsi erän lopussa ylivoimalle, heilui verkko kahteen otteeseen.

Ensin Marko Kauppinen laukoi kiekon etuylänurkkaan. Ja vain hetki tästä Kauppisen maalin syöttäneet Sakari Salminen ja Tuomas Kiiskinen alustivat myös kotijoukkueen kolmannen maalin. Ryan Glenn laukoi viivalta ja maaliputkessa oleva Jasse Ikonen ohjasi maalin edestä kiekon ohi Endrasin.

– Ylivoimalla meidän pakkipari toimii oikein hyvin. Molemmat vaihtaa hyvin paikkoja ja kumpikin pystyy laukomaan viivasta. Oma maali ei ollut harjoiteltu kuvio ja muutenkin harvinaista, että minun lämäri uppoaa maaliin, Kauppinen kuvaili maaliaan ja pakkipariaan Glenniä.

Söderholmin maali päätöserän ainoa

Päätöserän puolivälissä helsinkiläisten karvauspeli tuotti tulosta. Kiekko pomppi laukauksen jälkeen maalin taakse Toni Söderholmille, joka toimitti pelivälineen maalin eteen. Kiekko kimposi Koskisen varusteista lopulta maaliin saakka.

Söderholmin maalin jälkeen HIFK otti pelin haltuunsa. Kesken painostuksen KalPan Tommi Jokinen karkasi yksin läpi, mutta ratkaisu epäonnistui. Loppuminuuteilla vierailijat loivat paikkoja tasoitukseen, mutta 28 kertaa torjunut Mikko Koskinen selvitti niin Siim Liiviikin kuin Tuomas Huhtasenkin paikat lähietäisyydeltä.

– 5vs5 -pelissä meillä on hyviä aihioita ja osaltaan voi siihen olla tyytyväinen. Voittamista tässä kuitenkin haetaan keinolla millä hyvänsä. Parempaan pitää pystyä ja parannettavaa on. KalPa varmisti itselleen runkosarjan voiton, Matikainen totesi eleettömästi.

– Aina olen ”Petua” pitänyt huumorimiehenä, vaikka hän on IFK:hon mennytkin, sairastunutta päävalmentajaa Tuomas Tuokkolaa tuurannut Siekkinen kuittasi Matikaiselle.

KalPan taistelu runkosarjan voitosta jatkuu tiistaina Hämeenlinnassa. HIFK saa puolestaan kotiluolaan vastaansa Jyväskylän JYPin.

» Lähetä palautetta toimitukselle