Bluesilta vahva esitys – KalPa epäonnistui toistamiseen

LIIGA / Raportti
Ottelusarjan jännitys kasvoi entisestään, sillä KalPa ei vieläkään pystynyt ottamaan neljättä voittoaan Bluesista. Espoolaisten vahva joukkuepeli ja Roope Talajan kaksi maalia olivat liikaa isännille. Mikko Koskisella lipsui jälleen.

Kuten monesti aiemminkin on nähty, pudotuspelisarjan katkaiseminen voi olla todella vaikeaa. Espoon Blues on kirinyt jo yhden ottelun päähän KalPasta, jolla oli jo toistamiseen mahdollisuus edetä välieriin, mutta tehtävä epäonnistui pahasti lähes täyden ja hyvin ottelussa mukana olleen kotiyleisön edessä.

Palkinnoksi yleisö sai ainoastaan harmittavan tappion ja alusta asti vastustajaansa jäljessä olleen kotijoukkueen. Vaikka Blues oli joukkueena selkeästi vahvempi, apuja tuli myös KalPa-vahti Mikko Koskiselta. Roope Talajan illan toinen maali syntyikin maalivahdin suosiollisella avustuksella.

Pelkästään maalivahtia on kuopiolaisleirissä turha syyttää, sillä Blues vei heti aloituskiekosta lähtien. KalPalla oli omat paikkansa, mutta viimeistely ontui pahemman kerran.

– Joukkue oli alusta lähtien voittamassa tätä peliä. Työ teki tulosta, Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli joukkuettaan.

– Epäonnistuimme jo toistamiseen otteluun lähtemisessä. Varsinkin ensimmäiset viisi minuuttia olivat huonoja. Meillä riittää tässä analysoitavaa, manasi KalPa-valmentaja Tuomas Tuokkola.

Toinen päätuomari Tero Toivola joutui jättämään ottelun kesken, kun ensimmäistä erää oli jäljellä viitisen minuuttia. Jussi Leppänen hoiti ottelun tästä eteenpäin yksin.


Talaja osui kahdesti.

KalPa johtoon, mutta Blues tasoitti nopeasti

KalPa meni toisen erän alussa johtoon kahden miehen ylivoimalla. Sakari Salminen onnistui pienen maalinedushässäkän päätteeksi.

Kotijoukkueen johtoasema ei kestänyt kauaa. KalPa joutui turvautumaan pitkään kiekkoon, ja tästä seuranneesta aloituksesta napsahti heti. Roope Talaja sipaisi kiekon parissa sekunnissa maaliin Tomi Sallisen aloitusvoiton jälkeen. Vähän tämän jälkeen espoolaisjohto oli lähellä, mutta Teemu Ramstedtin veto kimmahti tolpasta takaisin kentälle.

– Meillä oli neljä huippupaikkaa ensimmäisessä erässä, mutta emme onnistuneet. Talajan maali oli todella tärkeä, tuli suht nopeasti maalin jälkeen, Marjamäki korosti tasoituksen merkitystä.

Bluesin hurja erän alku sulatti KalPan

Päätöserän alkuminuuteilla Blues lähti menemään menojaan. Ensin Talaja teki illan toisensa Koskisen suosiollisella avustuksella. Koskinen tökkäsi Ville Varakkaan puolesta kentästä roiskaiseman kiekon suoraan Talajalle, eikä hyökkääjällä ollut vaikeuksia sijoittaa kiekkoa häkkiin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Juuso Ikonen rusautti KalPan itseluottamuksen nolliin osumalla maalin edestä. Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi 31 sekuntia myöhemmin, kun Miro Aaltonen teki espoolaisten neljännen maalin. Koskinen avitti tämänkin maalin syntyä hölmöilemällä kulmassa kiekon kanssa.

– Kolmas erä harmittaa, millainen maali annettiin kaverille alkuun. Se mitä sen jälkeen tapahtui, pitää vaan unohtaa ja kääntää katseet seuraavaan otteluun, Tuokkola harmitteli.

– Hienoa nähdä kun nuoret kaverit tekee maaleja. Ikonen on syntynyt v. 1995 ja Aaltonen on vuosimallia -93. Heiltä on odotettu maaleja ja niitä saatiin, Marjamäki hehkutti junnujaan.

KalPa ei enää Bluesin toisen maalin jälkeen pystynyt yhtään omaan peliinsä, vaan puski härkäpäisesti ylöspäin, eivätkä syötötkään osuneet lapoihin. Blues sen sijaan tyytyi jäädyttämään johtoasemansa, eikä häkeltynyt Tommi Jokisen tekemästä kavennusosumasta.

Toni Kähkönen kävi tyylittelemässä loppusekunneilla vielä viidennen maalin tyhjiin. Tämä tiesi sitä, että karavaani matkaa sunnuntaiksi takaisin Espooseen.

– Tosiasia on, että meillä on kaksi ja kaverilla kolme voittoa. Yritetään vielä parantaa tästä. Sunnuntaina miekkaillaan lisää, Marjamäki totesi.

– Jäähyjen merkitys on aika suuri. Momentum kääntyy sille joukkueelle, jolla ylivoimia on ollut. Loimme riittävästi paikkoja, mutta emme osuneet. Tämä on ollut kova sarja. Blues jahtaa meitä ja tappelee loppuun asti, Tuokkola lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle