”Sanattomaksi veti”

LIIGA / Raportti
Ei naurata, ei.
Kuva © Atte Rissanen - atterissanenphotography.com
KalPan viimeinen ottelu ennen taukoa päättyi melkoiseen nöyryytykseen, kun Blues haki Niiralasta 6-0-voiton. Kuopiossa ei tällä hetkellä naurata, sillä savolaisten peli on pahassa umpisolmussa.

Maajoukkuetaukoa edeltävä peli näytti tarkalleen sen, missä KalPa tällä hetkellä menee. Savolaisten peli on totaalisesti takalukossa ja kun pelitapakin on hukassa, on tuloksesta turha haaveilla. Kuopiossa vieraillut Blues haki täydet pisteet aktiivisen peliesityksen jälkeen tennislukemin 6-0.

Pelkästään onnen piikkiin KalPan tappiota ei voi laittaa, vaikka Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho totesi loppunumeroiden valehtelevan.

– Ensimmäisessä erässä oli kaksi paikkaa ja tehtiin niistä kaksi maalia. Sen jälkeen tulos johdattelee pelin juoksua ja johtoasemassa on helpompi pelata. Maalipaikkojen valossa peli oli tasainen. Pienellä epäonnella peli olisi voinut olla toisenlainen, Aho kertoi.

KalPan päävalmentaja Jari Laukkasen oli vaikea löytää sanoja omiensa surkean esityksen jälkeen.

– Joukkueen kapteeni Jukka Voutilainen lähti ottamaan omaan piikkiin koko ottelua. Se on hieman kohtuutonta, mutta kyllä täytyy pyytää anteeksi yleisöltä. Ihan luokaton esitys kaikkinensa. Oli sitten tilanteita mihin suuntaan hyvnsä, niin jonkinlainen roti olisi pitänyt olla. Sanattomaksi veti illan esitys, Laukkanen pyöritteli.

Sallinen osui kolmesti

Espoolaisten jaloissa ei paljoa eilinen kotipeli näyttänyt painavan. Blues oli ottelussa aktiivinen, hyvin liikkuva ja järkevä joukkue. KalPan otteista paistoi katsomon ylälehtereille asti väkinäisyys. Jatkuva häviäminen näkyi mailan puristamisena, eikä huolellisuudesta ollut tietoakaan.

Ottelu sai suuntaviivat heti avausminuuteilla, kun ensimmäistä kotiottelua Liigassa pelannut Henri Kiviaho päästi Eetu Pöystin löysän rannelaukauksen maaliin. Espoolaiset poistuivat ensimmäiselle erätauolle Tomi Sallisen osumalla kahden maalin johtoasemassa. KalPa puolestaan kilautteli pariin otteeseen maalirautoja.

Ottelu oli lopullisesti ohi jo toisen erän alussa, kun Sallinen viimeisteli takatolpalta vierailijoiden kolmannen maalin. KalPa-maalille luisteli tämän jälkeen Pekka Tuokkola, mutta hän joutui antautumaan erässä vielä Jussi Makkosen ja Philip McRaen onnistuttua.

Päätöserä oli tuloksen mukaista pelailua. Viimeisellä minuutilla Sallinen onnistui kolmannen kerran maalinteossa. Kypärätemppu oli espoolaisen ensimmäinen Liigassa.

– Ei ihan lähiaikoina ole kolmen maalin iltoja tullut. Junnuissa varmaan viimeksi. Kaikenlaisia maalejahan siinä oli, mutta kuka niitä loppupeleissä muistelee, Sallinen totesi.

Sallinen oli Ahon mukaisilla linjoilla pelin kulusta. Lukemat repesivät espoolaisten mielestä turhankin rumiksi. Samalla KalPa sai Bluesin varakapteenin sympatiapisteet.

– Me tehtiin aika hyvällä prosentilla maaleja. Tiedettiin, että KalPalla on ollut hankalaa ja yritettiin siihen iskeä. Se ei ole helppo paikka, kun tuntuu, että mikään ei onnistu. Meilläkin on ollut sitä samaa. Tänäänkin tuli pomppumaaleja sun muita, mutta toivottavasti KalPakin saa homman loppukautta kohti kulkemaan.

KalPa lähtee maajoukkuetauolle sarjajumbona. Blues on napannut viimeisestä seitsemästä pelistä viisi täyttä pistepottia ja hilannut itsensä jo kymmenen joukkoon.

– Tärkeintä oli, että saatiin viikonlopusta kuusi pistettä. Nyt on hyvä lähteä pikku breikille ja sen jälkeen harjoitella maajoukkuetauolla hyvin, Sallinen lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle