KalPa kaivoi pisteet padasta

LIIGA / Raportti
Ässät jäi kotijoukkueen jalkoihin perjantaisessa kärkikamppailussa. KalPa oli selvästi parempi ja piti pisteet kotonaan hyvävauhtisessa kiekkopelissä. Tommi Miettiselle illan ottelu oli SM-liigauran kuudessadas.

Ottelu oli viihdyttävää ja tasokasta kiekkoa. Alku oli hieman tunnustelevaa, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä enää ottelun viimeisen puoliskon aikana. KalPa piti kiekkoa enemmän ja loi järjestelmällisesti parempia tekopaikkoja. Porilaiset eivät kyenneet sotkemaan karvauksellaan niin hyvin kotijoukkueen oman pään jättöjä mitä menneinä vuosina Niiralassa on totuttu katselemaan.

Kiekko hieman karkaili Ässillä ja KalPa oli valmistautunut otteluun huomattavasti huolellisemmin verrattuna pari aikaisemman viikon kotipeleihin. Ilme oli täysin erilainen.

Ässien heikoin kohta oli ylivoimapelissä. Neljän ylivoimamahdollisuuden aikana kiekkoa ei saatu kunnolla edes alueelle ja kotijoukkueen puolustajilla oli helppo työ heitellä purkukiekkoja kohti porilaisten päätyä. KalPa-vahti Juha Toivonen jatkoi hyvää virettään ja onnistui selvittämään patapaitojen vaaralliset paikat.

Tuokkolalle mieluisa 36-vuotislahja

Perjantaina syntymäpäiviään viettänyt KalPa-valmentaja Tuomas Tuokkola piti näkemästään ja sai sarjapisteistä varmasti mieluisan lahjan joukkueeltaan.

– Oli yhtä parasta ja yhtenäisintä KalPaa tällä kaudella. Ässät ei ollut tänään huono. Pelasimme kenties parasta peliämme joukkueena ja tiiviinä viisikkona. Noudatimme sovittuja asioita, Tuokkola hehkutti.

– Emme me Tuokkolan kanssa ihan niin hyviä kavereita ole että pisteitä lahjoitettaisiin, vaikka mukava äijä onkin, Ässien valmentaja Karri Kivi hauskuutti lehdistöä.

– Ei voi mitään, ei tätä auta vatvoa. KalPa oli juuri tuon verran parempi. Meidän puolelta turha eritellä enempää, ei riittänyt tänään. Pulinat pois, vähäsanainen Kivi voivotteli.


Koistinen survoi ottelun voittomaalin.

Tasokasta kiekkoa

Ottelu oli vauhdikasta kiekkoa heti ensimmäisestä erästä lähtien. Sakari Salminen ampui kerran napakasti ylärimaan ja Jyri Junnila kokeili avopaikasta Antti Raannan refleksejä. Kokeilu jäi vaisuksi, sillä raahelainen ampui suoraan maalivahdin räpylään.

Verkkojen räpsyminen alkoi viimein toisessa erässä. Tuomas Kiiskinen ampui ranteella avausmaalin. Tilanne aukesi Matti Kuparisen voittaman kaksinkamppailun jälkeen.

Maalin jälkeen ottelu näytti olevan KalPan hyppysissä, mutta pienen keskialueen sohlauksen jälkeen Ässät pääsi hyökkäämään ja Nico Aaltonen iski porilaisten tasoituksen. Adam Masuhr ajoi hieman liian innokkaasti kohti kiekollista Joel Armiaa ja tämä sai antaa syötön vapaalle Aaltoselle.

Kotijoukkue kuittasi nopeasti. Hirveä hässäkkä ja survominen maalin edessä kesti aikansa, kunnes Matti Koistisen junttaama kiekko jaksoi perille asti. Ässien tasoituksesta oli ehtinyt kulua ainoastaan minuutti.

Vierasjoukkueen tasoitus oli taas lähellä Aki Juuselan ylärimalaukauksen ansiosta. Ässien ylivoima tätä ennen oli luokatonta. Erän lopussa Jasse Ikonen lämäsi kotijoukkueen kolmannen maalin. Juhlakalu Tommi Miettinen sai maaliin syöttöpisteen ja tämä oli kokeneen sentterin 300. tehopiste SM-liigassa.

Ässien ylivoiman surkeus sai kruununsa päätöserän puolivälissä. Jyri Junnila riisti kiekon ja polkaisi Sami Kapasen kanssa ylivoimahyökkäykseen. Kapteeni niittasi kiekon tylysti alakulmaan Junnilan loistavasta lätystä. Toivonen otti kolmannessa erässä vielä pari komeaa torjuntaa ja porilaisten kavennusaikeet jäivät vain haaveeksi.

– Hyvä mieli jäi. Toivonen otti tärkeitä koppeja ja ne ohjasivat pelin suuntaa. Olen tyytyväinen pisteisiin, Tuokkola kiitteli.

Tien päällä taas

Ässät ei ollut missään nimessä huono, mutta KalPa oli paljon paremmin pelissä mukana. Jalalla meinasi tulla kiire ja muutaman vaihdon jälkeen väsy painoi selvästi porilaisten kintuissa. Ässille rasite on huomista ajatellen varmasti kovempi.

Kotijoukkueen riveissä oli monta onnistujaa, mutta Ässien puolella ainoastaan nuoriso-osasto saa puhtaat paperit. Ulkomaalaispelaajat Tomas Zaborsky ja Stephen Dixon olivat sangen vaisuja.

– Eilen paljastui, että oltiin kuusi kertaa hävitty Ässille putkeen. Minulla oli mielessä vaan ne kaksi tämän kauden häviötä, joten lataus oli tänään sen mukainen että haluttiin olla nyt parempia, Tuokkola kertoi.

KalPa lähti saman tien köröttelemään kohti Poria ja yöksi Jyväskylään. Ässät jäi viimeisten tietojen mukaan yöksi Kuopioon. Tammikuun tasauksen kakkososaan Tuokkola ennakoi ärsytettyä vastustajaa.

– Vihainen lauma tulee 20 tunnin päästä vastaan. Mielenkiintoinen ja kova lätkäilta edessä, syntymäpäiväsankari lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle