Taistelu todennäköisyyksiä vastaan − Kun Palola ei tee, Junttila tekee

LIIGA / Raportti
Tutut miehet juonivat Kärppien maalit.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärpät ja Tappara taistelivat finaalisarjan kolmannessa ottelussa voitosta. Molemmilla joukkueilla oli omat vahvat hetkensä, mutta Kärppien hyökkäyspelaaminen oli lopulta asteen terävämmällä tasolla. Kärpät nappasi toisen kiinnityksen mestaruuteen 3−2-voitolla.

Kärpät ja Tappara taistelivat lauantaina toisesta kiinnityksestä mestaruuteen. Oulussa pelattuun sarjan kolmanteen otteluun lähdettiin 1−1-tilanteessa. Tappara menetti eilen 2−0-johtoasemansa ja hävisi lopulta jatkoajalla. Tappiosta huolimatta Tappara ei tehnyt yhtään muutosta kokoonpanoonsa.

Kärpät puolestaan haki hieman tuoreita jalkoja lauantain otteluun. Patrick Davis ja Mikko Alikoski väistyivät Sebastian Ahon ja Saku Mäenalasen tieltä. Lisäksi Dan Spang korvasi Ari Vallinin ylimääräisenä puolustajana.

Kärppien väkevä alku

Kärpät tuli avauserään valtavalla energialla saaden Tapparan valtaviin ongelmiin esimerkiksi avauspelaamisensa kanssa. Isännät siirtyivät kuuden minuutin pelin jälkeen johtoon, kun Joonas Kemppainen laukoi kiekon maaliin.

Maalin jälkeen Kärpät jatkoi selvää hallintaa. Tämä johtui pitkälti siitä, että Tappara joutui pahaan jäähysumaan, kun vierailijat ottivat useamman jäähyn. Kärpät pääsi pelaamaan lähes kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimalla, mutta isännät eivät päässeet tolppaa lähemmäksi maalintekoa. Juha Metsola otti tukun isoja torjuntoja, jotka pitivät tamperelaiset pelissä mukana.

Tappara ei kuitenkaan selvinnyt viimeisestä alivoimasta, kun Joonas Donskoi pääsi sutimaan irtokiekon sisään. Kun Donskoin maalin jälkeen taululla oli 2−0-lukemat, Kärppien puseroon hiipi kevyt hyvän olon tunne. Tämä näkyi nopeasti taululla, kun viimeisen viiden minuutin aikana Tappara nousi tasalukemiin. Tamperelaisten kultakypärä Olli Palola vilautteli maalintekotaitoaan kahdella osumalla, jotka muuttivat taululle 2−2-lukemat.

− Me olimme alussa täysin telineissä. Loppua kohden kuitenkin paransimme peliämme ja pääsimme tasoihin, Tapparan Jussi Tapola tuumasi.

Toisesta erästä jäivät maalit puuttumaan, mutta paikkoja nähtiin lukuisia. Molemmat joukkueet pyrkivät hakemaan johtomaalia, mikä näkyi viisikon rakoiluna ja molemminpuolisina ylivoimahyökkäyksinä. Metsola ja Tomi Karhunen olivat kuitenkin parhaimmillaan.

Erän hallinta oli kuitenkin Tapparalla. Tamperelaiset jatkoivat väkevää maalilleajoa läpi erän, mutta kiekko ei pomppinut maaliin. Kärppien keskustan puolustaminen oli tamperelaisten vahvoina hetkinä riittävän vahvalla tasolla, jotta Tapparan johtomaali estyi.

− Tappara oli toisessa erässä paremmalla rytmillä liikenteessä, mietti Kärppien Lauri Marjamäki Nelonen Pron haastattelussa.

Toinen kiinnitys Ouluun

Kolmas erä jatkui tasaisena kamppailuna. Kärpät oli hieman nälkäisempi kolmannen maalin jahtaamisessa. Maali ei kuitenkaan ollut kumpaankaan suuntaan kovin lähellä.

Tappara sai ison takaiskun kolmannessa erässä, kun Stephen Dixon joutui jättämään ottelun kesken. Aloitustilanteessa Ben Maxwellin luistin osui Dixonin kasvoihin, ja Dixon poistui päätyovista verta vuotavana.

Tilastollinen mahdottomuus tuli todeksi, kun Kärppien maalinjahtaus palkittiin ennen jatkoaikaa. Tapparan puolustajat nukahtivat maalinedustalla, minkä seurauksena Julius Junttila sai tuikata kiekon maaliin. Tappara yritti vielä lopussa hakea tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta jopa laatupaikat jäivät vähiin.

− Meiltä hyvä peli, paineensietokyky oli loistavalla tasolla. Kaksi loistavaa joukkuetta jälleen, laadukasta kiekkoa läpi illan, Marjamäki kiteytti.

− Kone käynnistyi paremmin ja paremmin, mutta se ei tällä kertaa riittänyt, Tapola harmitteli.

Näin Kärpät nappasi toisen kiinnityksen mestaruuteen 3−2-voitolla. Ottelusarja jatkuu maanantaina Tampereella.

» Lähetä palautetta toimitukselle