Samppanjat pysyvät jäissä − Tappara taisteli voiton tiukassa paikassa

Tappara juhli maalia kerran Kärppiä enemmän.
Tappara lähti viidennen loppuottelun kolmanteen erän kahden maalin johdossa. Kolmannesta erästä muodostui vielä huikea jännitysnäytelmä, kun Kärpät sai kirin käyntiin heti erän alkuun. Tasoihin asti Kärpät ei päässyt, vaan Tappara voitti lopulta 4-3.

Ensimmäistä kertaa tänä keväänä finaalin lopputulos oli jotain muuta kuin 3-2. Voitto ratkesi viidennessäkin loppuottelussa yhden maalin erolla.

Ottelu alkoi varovasti, ja ensimmäisessä erässä oli maalipaikat vähissä molempien joukkueiden ylivoimasta huolimatta. Tappara aloitti maalinteon toisessa erässä ja pääsi kolmanteen erään kahden maalin johdossa. Tapparan maalit iskivät Kristian Kuusela ja Olli Palola

Toisen loppuottelun tavoin Kärpät teki kavennuksen heti kolmannen erän alkuun. Adam Masuhr laukoi viivalta kovan maskin takaa. Tappara ei kuitenkaan päästänyt Kärppiä tällä kertaa tasoihin, vaan Pekka Jormakka lisäsi vierasjoukkueen johtoa vajaa kolme minuuttia Kärppien kavennuksesta.

Maalihanat avattiin kolmannessa erässä oikein kunnolla. Pari minuuttia myöhemmin tilanne oli 2-4. Ensin Julius Junttila kavensi siirretyn rangaistuksen aikana, mutta Stephen Dixon suti maalin edestä Jormakan rajun taistelun jälkeen. Neljännen maalin jälkeen Kärpät vaihtoi maalille Iiro Tarkin.

Kärpät pääsi kolmannessa erässä myös pyörittämään vaarallista ylivoimaansa, mutta hyvistä paikoista huolimatta maali jäi syntymättä. Sen sijaan heti Palolan jäähyn päätyttyä kärppäkapteeni Lasse Kukkonen lämäsi helposti kiekon ohi Juha Metsolan.

Kärpät pelasi yli kaksi minuuttia ilman maalivahtia ja piti paineen Tappara-päädyssä. Mika Pyörälä pääsi ohjaamaan maalin edestä ja sai kiekon ohi Metsolan, mutta kiekko lipui niukasti ohi maalin.

Tappara taisteli loppuottelusarjan toisen voittonsa numeroin 4-3. Seuraava ottelu pelataan perjantaina 24.4. Tampereella.