Männikkö ampui Tapparan voittoon

LIIGA / Raportti
Oulun Kärppien ja Tampereen Tapparan kauden viidennestä kohtaamisesta muodostui tasainen ja vähämaalinen taistelu. Maalit pysyivät lukuisista huipputilanteista huolimatta vähäisinä molempien maalivahtien torjuessa vakuuttavasti. Ratkaisu nähtiin ottelun loppuminuuteilla, kun Miikka Männikön 2-1-osuma ratkaisi voiton tamperelaisille.

Kärppien ja Tapparan perjantai-illan ottelussa nähtiin paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Kotijoukkueen nimekäs ykkösketju sai aikaan useita näyttäviä maalipaikkoja, mutta loistavasti torjunut Tapparavahti piti tähtihyökkääjät vakuuttavasti pimennossa. Myös Kärppien maalivahti Ville Hostikka esiintyi maalillaan edukseen, mutta kaksi päästettyä maalia oli lopulta oululaisille liikaa.

Tapparan päävalmentaja Risto Dufvan mielestä hänen joukkueensa oli ottelussa parempi ja ansaitsi sen myötä voittonsa.

– Tiukkaa taistelua, mutta kyllä me tänään olimme parempia. Kahden ensimmäisen erän jälkeen olisimme voineet johtaa enemmänkin. Joukkueella oli tänään hyvä päivä, ja meillä on muutenkin hyvä jakso meneillään. Lopussa pelissämme korostui ennen kaikkea päättäväisyys, joka ratkaisi lopulta voiton meille.

Kärppäluotsi Hannu Aravirta piti ottelua tiukkana ja hyvänä taisteluna, mutta harmitteli päätöshetkillä syntynyttä ratkaisevaa takaiskumaalia.

– Tämä on taistelupeliä, Tappara osoitti kaksi erää erittäin kovaa taistelumoraalia ja teki enemmän töitä. Ei meilläkään ollut huonoa työntekoa, tapoimme äärimmäisen hyvin alivoimat kovalla sykkeellä. Emme olleet huonosti latautuneita, mutta hyvän ja erinomaisen työn ero on merkittävä.

– Erittäin hyvin nousimme kolmannessa erässä peliin mukaan. Harmittaa joukkueen puolesta, kun tuollainen nousu tehtiin ja noin löperöön virheeseen hävittiin peli.

Tappara hallitsee tuloksetta

Ottelun avauserässä ei maaleja nähty, vaikka tilanteita riitti molemmissa päädyissä. Kärpät sai mahdollisuutensa jo alkuminuuteilla, kun joukkueen ykköstrio sai luotua pari hyvää maalipaikkaa. Sen jälkeen Tappara pääsi selvästi niskan päälle kotijoukkueen joutuessa alivoimalle yhteensä neljä kertaa.

Parhaimmat paikat kirvesrinnoille tarjoili kärppäpuolustaja Jan Snopek, joka kahden hölmön jäähyn lisäksi päästi huonolla syötöllään Nestori Lähteen vaarallisesti karkuun. Lähelle maalia pääsi myös kärppämaalille hetkeä myöhemmin unohtunut Sami Venäläinen, mutta vahvasti torjunut Ville Hostikka piti hienosti lukemat nollilla.


Raksila riemuitsi Snopekin kauden avausmaalista.
Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kärpät pääsi yrittämään ylivoimaa ensimmäisen kerran erän puolivälissä, mutta joukkueen paras paikka syntyi erän viimeisillä sekunneilla. Ivan Huml karkasi alivoimalla verkkaisesti kolmen valkopaidan ohi Tapparan päätyyn ja lirutti kiekon Juha Metsolan jalkojen välistä tolppaan.

Tappara sai toisen erän alussa pari maukasta paikkaa, kun Hostikka pomputteli kiekkoja vaarallisesti eteensä. Sen jälkeen Kärpät sai otetta pelistä, mutta Metsola esti vakuuttavasti kotijoukkueen maalintekoyritykset. Ottelun avausosuma nähtiin aivan erän loppupuolella. Reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria kiekko päätyi onnekkaasti Viktor Ekbomin laukauksen ja Ville Hostikan torjunnan kautta Olli Palolalle, joka nosti kiekon varmasti lähietäisyydeltä maalin kattoon.

Snopek huudattaa Raksilan yleisöä

Päätöserän alussa Kärppien hyökkääjät saivat ajoittain hyvää painetta Tapparan päätyyn. Seuraava huippupaikka osui oululaisten kultakypärä Jari Viuhkolalle, mutta kapteeni ei saanut nostettua kiekkoa maaliin edes lähietäisyydeltä.

Kun Kärppien profiilihyökkääjät eivät osuneet, sankarin viitan nappasi yllätysmies. Ottelu sai uskomattoman käänteen kun pahasti haparoinut Snopek käynnisti syötöllään petopaitojen ylivoimahyökkäyksen. Puolustaja nousi itse Tapparan maalille, kurkotti mailansa Ivan Humlin syöttöön ja vippasi kauden avausosumansa näyttävällä tavalla.

Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin Kärppähyökkääjä Jakub Sindel karkasi Tapparan pelaajilta puolittain läpi. Silloin esiin astui jälleen Juha Metsola, joka piti hienolla torjunnallaan pelin tasalukemissa. Kärpät jatkoi kuitenkin edelleen pelin hallintaa, mutta vierasjoukkueen maali pysyi sitkeästi koskemattomana.

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta vain vajaa kolme minuuttia ennen päätössummeria. JunnutähtiAleksander Barkov jr riisti kiekon hyökkäyspäädyssään Kärppien puolustajilta ja syötti kiekon Miikka Männikölle, joka pommitti voittomaalin komeasti Ville Hostikan selän taakse. Oululaiset eivät saaneet enää kunnollista kiriä, ja pisteet matkasivat Tampereelle 2-1 loppulukemin.

» Lähetä palautetta toimitukselle