Sport ryösti pisteen Oulusta

Pyörälä pääsi läpiajoon ja joutui Peltolan kampittamaksi.
Oulun Kärpät ja Vaasan Sport kohtasivat Raksilan tiistai-illassa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Kärppien 4-0-voittoon. Tiistai-illan ottelu oli tasaisempi, kun Kärpät kukisti Sportin vasta jatkoajalla lukemin 2-1.

Suurimman huomion ottelussa vei tuomaritoiminta. Päätuomarikaksikko Petri Lindqvist−Tuomas Pöyhönen tuomitsi toisessa erässä Kärpille kaksi kyseenalaista jäähyä puolen minuutin sisään ja Sport iski ottelun avausmaalin kahden miehen ylivoimalla.

Kolmannen erän alussa puolestaan Sport joutui pelaamaan kahden miehen alivoimalla, ja Kärpät iski 1−1-tasoituksen juuri Sportin ensimmäisen jäähyn loputtua. Molempien joukkueiden päävalmentajat nostivat tuomaritoiminnan esiin pelin jälkeen.

− Toisessa erässä oli aika iso tuomarivirhe. Oikeastaan kumpikaan jäähyistä ei kuulunut pelin kuvaan, kommentoi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki jäähyjä, joiden aikana Sport teki avausmaalin.

− Tuomarit "sopivasti" tasoittelivat viimeisessä erässä, kun antoivat meille ylivoimaa. En tykännyt yhtään siitä toiminnasta, jatkoi Marjamäki.

Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen pui tuomaritoimintaa pelin jälkeen enemmänkin.

− Me saadaan pelata 5-3-ylivoimaa, kun meidän oma maila nousee naamaan. Ja sen jälkeen alkaa tulla kolmanteen erään helppoja jäähyjä.

− Sanoin pelaajille toisella erätauolla, että nyt alkaa tuomarilinja muuttua meitä vastaan ja niinhän siinä kävi. Sen näki jokainen.

− Olen ollut koko ajan hiljaa. Meille vihelletään ylivoimaisesti eniten jäähyjä. Jossain menee raja ja nyt minun mielestäni ylitettiin se raja, Valtonen totesi.

Sportin pelaaminen keräsi kehuja

Vaasan Sport on voittanut Kärpät viimeksi vuonna 1999. Tiistaina voitto olisi ollut vierasjoukkueen otettavissa, mutta Kärppien vahva loppu nosti kotijoukkueen tasoihin ja jatkoajalla ohi.

Vaasalaiset tulivat otteluun vahvasti ja alle tasonsa koko syksyn pelannut kotijoukkue oli jäädä jalkoihin. Vaikka joukkueiden välinen tasoero oli huomattava, Sport oli joukkueista selkeästi yritteliäämpi ja voitonhaluisempi. Vierasjoukkueen pelaaminen sai kehuja myös Kärppien Marjamäeltä.

− Täytyy sanoa, että Sport oli erinomainen ja löi kaiken likoon. He pistivät meidät todella ahtaalle.

Jatkoajalle venynyt ottelu sai päätöksensä, kun Kärppien Joonas Donskoi syötti kiekon maalin edestä maalin kulmalla odottaneelle Lasse Kukkoselle. Kukkonen iski ylivoimalla kiekon ohi Sport-vahti Ville Hostikan ja ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon.

Sport on voittanut 17:sta pelaamastaan ottelusta vain kolme. Tiistai-illan ottelu oli joukkueelle ensimmäinen jatkoajalle venynyt peli.

Kärpistä Sportiin siirtynyt Ville Leskinen pelasi kauden ensimmäisen liigapelinsä tänään juuri kasvattajaseuraansa vastaan. Sportin Valtonen kehui Leskisen otteita.

− Leskinen pelasi yhden ottelun A-junioreissa ja sitä ennen on viimeksi pelannut keväällä. Kyllä olen tyytyväinen. Hän tuo meille leveyttä kokoonpanoon, on hyvä hyökkäyssuuntaan ja tulee kehittymään puolustussuuntaan.