Kärpät lähetti vaasalaiset kotimatkalle tyhjin käsin

Julius Junttila iski Kärppien 2−1-maalin
Oulun Kärpät ja Vaasan Sport pelasivat kauden kolmannen kohtaamisensa torstai-iltana Raksilassa. Kotijoukkue Kärpät kukisti vaikean alun jälkeen vaasalaiset lukemin 3-2.

Tiistaina CHL-finaalin hävinnyt Kärpät pelasi etenkin ensimmäisen erän alkupuolella huolimattomasti. Syötöt menivät minne sattuu ja vierasjoukkue Sport sai luotua lukuisia hyökkäyksiä Kärppien harhasyötöistä. Alkuminuuttien jälkeen ottelu tasoittui ja erän loppu väännettiin tasaisissa merkeissä.

Sport aloitti ottelun tehokkaasti, kun Sport-puolustaja Ari Gröndahl iski kiekon ohi kärppävahti Sami Rajaniemen heti ottelun toisella minuutilla. Syöttäjiksi ottelun avausmaaliin merkattiin Tero Koskiranta ja maalivahti Mika Järvinen.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki myönsi ottelun alun olleen hankala kotijoukkueelle.

− Meillä oli vähän vaikea alku. Siinä oli läpiajo ja sen jälkeen kaksi vastaan neljä-hyökkäys Sportilta. Unohdimme merkata miehen ja vastustaja iski 1−0.

Kotijoukkue Kärpät tasoitti ottelun erän puolen välin jälkeen Mika Pyörälän maalilla, johon esityön teki Kim Hirschovits. Kärppien ykkösketjuna pelannut Pyörälä-Hirschovits-Jesse Puljujärvi loi ottelun aikana useita maalipaikkoja. Viimeistely jäi ketjulta kuitenkin yhtä maalia lukuunottamatta vajavaiseksi.

Toinen erä jatkoi ensimmäisen erän lopusta tuttua kaavaa. Molemmat joukkueet taistelivat ja peli oli tasaista. Erän puolessa välissä Kärpille tarjoutui tilaisuus iskeä peli 2−1:een, mutta kotijoukkue ei ylivoimastaan huolimatta onnistunut maalinteossa.

Juuri ennen toisen erän päättymistä Kärppien Miska Humaloja ja Sportin Tommi Tikka ottivat nopeat pystypainit pitkään jatkuneen laitaväännön päätteeksi. Molemmat pelaajista kuittasivat tilanteesta kaksiminuuttiset ja joukkueet pelasivat kolmannen erän alusta reilut puolitoista minuuttia tasavajaalla.

Tasavajaan aikana Kärppien Julius Junttila iski kiekon Sport-vahti Järvisen selän taakse. Syöttöpisteet kirjattiin Aleksi Mäkelälle ja Lasse Kukkoselle. Kärppien Juuso Ikonen iski lukemat 3−1:een muutama minuutti Junttilan maalin jälkeen. Ikosen maaliin syöttäjiksi merkattiin Esa Pirnes ja illan toisen syöttöpisteensä kirjannut Mäkelä.

Sportilla revanssimahdollisuus heti perjantaina

Ennen kolmannen erän puoltaväliä Sportin oululaislähtöinen hyökkääjä Ville Leskinen laukoi kiekon kärppämaaliin Charles Bertrandin ja Gröndahlin syötöistä kaventaen tilanteen lukemiin 3−2. Lopun kovasta yrityksestä ja kahden miehen ylivoimalla pelaamisesta huolimatta vierasjoukkue ei saanut tasoitettua ottelua.

− Mielestäni tämän päiväinen peli oli hyvä jääkiekkopeli. Kärpät oli vähän meitä edellä reagoinnissa ja he olivat valmiita tulemaan pois meidän paineen alta. Mekin pelasimme hyvän pelin, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen kiteytti.

Kärpät pelasi tiistaina kovatasoisen CHL-finaalin, jonka hävisi lopulta Frölundalle lukemin 1−2. Kärppien päävalmentaja Marjamäki oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen kaksi päivää kirvelevän tappion jälkeen.

− Olen todella tyytyväinen, lähtökohdat otteluun eivät olleet helpot. Joukkue oli tänään kyllä todella asialla, taisteli ja peitti paljon laukauksia.

− Pelasimme ensimmäisestä maalista eteenpäin todella vahvan pelin. Noinkin kova joukkue vastassa ja 13 torjuntaan jäi meidän veskari. Puolustimme hyvin ja paikkoja oli paljon, onneksi saimme tehtyä kolme maalia, Marjamäki jatkoi.

Kärpät ja Sport kohtaavat toistamiseen heti huomenna. Molemmat valmentajista odottivat innolla uusintakohtaamista.

− On hyvä, kun pääsemme heti huomenna uudestaan taistelemaan. Tiedämme mihin menemme. Perjantai Vaasassa niin Sport tulee varmasti ovista ja ikkunoista päälle. Meidän pitää olla valmiita siihen ja uskon, että olemme, kommentoi Kärppien päävalmentaja Marjamäki.

− Tämä on mahtava juttu. Voisimme pelata vaikka neljä iltaa peräkkäin ja odotamme huomista, kommentoi puolestaan Valtonen.