Kärpät iski tarvittavat osumat

LIIGA / Raportti
Hannu Toivosen maalilla oli suhinaa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät ja Vaasan Sport tahkosivat numeroiden valossa tasaisen kamppailun. Oululaiset veivät ensimmäistä erää miten halusivat, mutta vähitellen peli tasaantui. Kotijoukkue oli kuitenkin koko ajan edellä etenkin kiekollisessa pelissä.

Lauantain kamppailun avauserän perusteella Kärpät näytti liki leikittelevän Vaasan Sportin kumoon. Taiston edetessä homma kuitenkin tasoittui. Vaikka Kärpät peliä hallitsikin, oli myös vierailla omat saumansa roikkua mukana.

Kotijoukkue hyökkäsi ottelun alkuun kovalla sykkeellä ja loi runsaasti tekopaikkoja. Kärpät pääsi aivan ykkössektorin tonteille, mutta Sport-vahti Hannu Toivonen piti joukkuettaan pystyssä. Myös vaasalaisten puolustus avusti ansiokkaasti siivoamalla irtokiekkoja pois.

Loputtomiin vieraat eivät kuitenkaan myllytystä kestäneet. Avauserän puolivälissä oululaisten urakointi, kun Sebastian Aho pääsi latomaan toisen paluukiekon sisään.

Ottelun edetessä vieraat pääsivät hieman paremmin peliin mukaan, mutta pelin hallinta pysyi oululaisten näpeissä. Sportin parhaat paikat syntyivät lähinnä muutamasta hieman onnekkaasta pompusta, mutta läpiajostakaan vieraat eivät osumaa saaneet aikaiseksi.

- Ensimmäinen erä oli meitä loistava. Siinä oli kyllä Toivonen mies paikallaan. Seuraavissa erissä alkoi näkyä, että tiistaina ja torstaina oli pelattu kovat pelit - se näkyi mentaalienergiassa. Peli meni vähän semmoiseksi pingpongiksi, kertasi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Kärppien johto kesti

Kärpät vaikutti jo painelevan voittoon, kun Lasse Kukkonen latoi Ivan Humlin loistavasta syötöstä 2-0. Vieraat rynnistivät vielä ilman maalivahtia kavennuksen, mutta lopulta peliväline painui myös vaasalaisten verkkoon ja loppulukemat kirjattiin 3-1.

- Humlin kentän tekemä ylivoimamaali oli todella iso osuma siihen saumaan. Taisipa peli ratketa siihen. Parissa kamppailussa olemme nyt päästäneet lopussa kavennuksen, mutta silti olemme jatkaneet fiksua puolustusta, eli olemme kasvaneet tällä osa-alueella, Marjamäki sanoi.

Vieraiden puolella manattiin surkeaa avauserää.

- Ensimmäinen erä oli varmaan kauden huonoin meiltä. Kaksi seuraavaa sitten ihan ok. Ylivoimaa oli tarjolla, mutta maaliakaan emme siinä saaneet. Sinällään tilanne oli ihan hyvä, että sen ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat vain 1-0, mietti puolestaan Sportin luotsi Tomek Valtonen.

- Sitkeästi ja nöyrästi taistelimme sekä puolustimme. Hävisimme varmaan 90 % aloituksista, mikä kyllä vaikeutti hommaa entisestään.

Suurimmat pelilliset erot joukkueiden välillä olivat kiekollisessa pelissä. Kärpät pystyi kiireettömiin ja helpon näköisiin ratkaisuihin, kun taas Sportilla kiekko poltti lavassa ja tilanteiden tekeminen oli varsin hankalaa. Myös Kärppien kurinalainen puolustuspeli vaikeutti urakkaa.

Vierailla puolustus oli välillä liiankin agressiivista, mikä avasi paikkoja Kärpille. Oululaiset pääsivät viljelemään normaalia enemmän viivalta ohjauskiekkoja maalia kohti, mutta Toivonen selvitti nämä - välillä onnekin siivittämänä.

Riskan loukkaantuminen säikäytti

Ottelun lopussa sattui vielä pelottava tilanne, kun luistin viilsi Erik Riskan ranteen auki. Verta lensi kaukaloon ja mies koputteli pleksiin päästäkseen äkkiä hoitoon. Kärppien lääkäri Jukka Tikanto kertoi ottelun jälkeen, että tilanne oli vaarallinen, mutta hallinnassa. Luistin viilsi Riskan rannetta viistosta, ja hänet toimitettiin jatkohoitoon. Vaasalainen oli kuitenkin hyvissä voimin ja nopeana ensiapuna annetun painesiteen jälkeen välitöntä vaaraa ei enää ollut.

Molemmille joukkueilla on vielä yksi peli ennen joulutaukoa. Tiistaina Sport matkustaa HIFK:n vieraaksi. Kärpät kohtaa samana päivänä CHL-kierrokselta tutun SaiPan Lappeenrannassa. Oululaiset joutuvat tuohon taistoon ilman nuorten maajoukkueleirille matkaavia Jesse Puljujärveä ja Sebastian Ahoa. Lisämiehitystä tulee kuitenkin Hokista, kun Saku Mäenalanen palaa Kärppien riveihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle