Putket jatkuvat

Missä on Haataja?
Kuva © Markus Hästbacka
Kärppien ja SaiPan aiempien keskinäisten kohtaamisten perusteella oululaisille oli luvassa vaikea iltapuhde. Ja sellainen ilta sitten lopulta olikin. Aina kun näytti, että Kärpät saa pelin uomiinsa iski vastustaja nopeasti. Myös Miika Wiikman pelasi vanhaa seuraansa vastaan erinomaisen ottelun. SaiPa oli joka rintamalla tänään Kärppiä parempi ja pisteet matkasivat ansaitusti Lappeenrantaan.

Pelin kuva oli alusta saakka selvä. Kärpät tuli vahvasti päälle ja SaiPa puolusti järkevästi. Jo ensimmäisessä vaihdossa Kärpillä oli maalipaikka, mutta SaiPa ja varsinkin tänään loistanut Miika Wiikman kestivät.

Kärppien rynnistys sai uutta vauhtia, kun ajassa 2.45 SaiPa sai rangaistuksen. Ylivoiman aikana Kärpät sai toimitettua laukauksia maalille, mutta maalia ei syntynyt. Kärpät tuli vimmalla päälle. SaiPan tilanteet olivat käytännössä hajanaisia harppuunahyökkäyksiä, joista ei syntynyt edes kunnon laukauksia.

Harmittomalta vaikuttaneen tilanteen aikana Jesse Mankinen haastoi Kärppien alakerran ja kiersi röyhkeästi maalille, mistä löytyi tänään kaksi maalia tehnyt Brad Moran. SaiPa siirtyi johtoon.

Kärpät ei lannistunut ja tilanteita syntyi SaiPan päätyyn. Ajassa 16.19 Tomi Leivo otti illan toisen kaksiminuuttisen hieman tilanteen ulkopuolella ja aavistuksen kevyin perustein. Kärppäylivoima käytti toisen tilaisuuden hyödykseen. Maalin huitaisi Julius Junttila jo kaaduttuaan. Erätauolle mentiin tasalukemista.

Rumputulitusta

Ottelun toinen erä oli varsinainen Kärppien painajainen. Laukauksia sateli SaiPan maalille liukuhihnalta, ja Wiikman napsi niitä vakuuttavasti välillä hieman tuurillakin torjuen.

- Kyllä Wiikmanin Miika pelasi maalilla hienon pelin, tyytyväinen päävalmentaja Pekka Tirkkonen kiitteli pelin jälkeen.

Myös SaiPa-puolustajat kunnostautuivat blokkaamalla runsaasti laukauksia. Pitkän kärppähyökkäyksen jälkeen kiekko kävi oululaisten maalin takana. Jälleen harmittomalta näyttänyt tilanne päättyi Kärppien kannalta karmeasti. Olavi Vauhkonen karvasi kiekon pois kärppäpakilta, kääntäen pelivälineen nopeasti maalille, jossa oli tänään kaksi maalia viimeistellyt Markku Flinck. SaiPa siirtyi jälleen johtoon.

SaiPa sai hieman maalin jälkeen jälleen heppoisen rangaistuksen. Kärpät pelasi loistavaa ylivoimaa, mutta vain maali jäi puuttumaan. Lähes välittömästi ylivoiman jälkeen SaiPa lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Moran toimitti jälleen kiekon Tomi Karhusen selän taakse. Tämä riitti Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirralle ja maalinsuulle luisteli Johan Backlund.

Backlund venyikin lähes välittömästi hienoon torjuntaan. Kyseinen tilanne oli SaiPan selkein ja paras maalipaikka toisessa erässä. Kärpät lamaantui. Näytti, että SaiPa voisi katkaista selkärangan hetkellä millä hyvänsä. Kärpät sai kuitenkin hieman paitsiolta näyttävän tilanteen jälkeen kavennettua pelin Joonas Komulaisen maalilla. Erän lopussa SaiPa sai jälleen rangaistuksen, mutta Kärpät ei päässyt rokottomaan. Torjuntoja toisessa erässä kertyi Wiikmanille 21, sekä kärppämaalilla Karhuselle ja Backlundille yhteensä viisi.

SaiPa kestää

Kolmas erä alkoi jälleen Kärppien vahvalla hyökkäyspelillä, mutta erä oli silti selkeästi SaiPan. Lappeenrantalaiset saivat taas vaarallisia tilanteita, mutta Backlund kesti. Kolmannessa erässä nähtiin myös taklauksia, joita kahdessa ensimmäisessä erässä ei muutamaa poikkeusta lukuunottamatta nähty. Erässä nähtiin myös ensimmäinen kärppärangaistus ja sen sai Tomas Plihal. Kärpät kesti ylivoiman, mutta SaiPa rokotti silti heti pakkopelin jälkeen. Flinck viimeisteli ja syöttäjinä toimivat Leivo ja Vauhkonen.

Kärpät yritti saada kirivaihdetta päälle, mutta jotain jäi puuttumaan. Tuo jokin löytyi tänään SaiPalta ja loppulukemat tyhjiin upotti Jaakko Rissanen. Loppulukemat kirjattiin lopulta vierasjoukkueelle 5-2. SaiPa pelasi erittäin järkevästi ja päävalmentaja Tirkkonen olikin pelin jälkeen tyytyväinen omiensa suorituksiin.

- Kaksi ensimmäistä erää olimme aikamoisessa pyörityksessä. Sellaisessa, ettei tänä vuonna Kärppiä vastaan olla oltukaan. Olimme kyllä altavastaajia. Kärpät piti kiekkoa hienosti ja loi tilanteita, mutta käytimme hyvin tilanteet hyödyksi ja pelasimme maalinedustatilanteet hyvin. Kolmas erä oli meiltä paras erä. Hyvää taistelua joukkueelta.

Kärppäluotsi Aravirta oli ymmärrettävästi pettynyt omiensa isoihin virheisiin oman maalin ympärillä.

- Aivan käsittämättömiä henkilökohtaisia virheitä tänään. Nöyryys puuttui. Puhe puuttui. Voima puuttui. Voittamisen tekeminen puuttui.

Aravirran joukkue elää tällä hetkellä, kauden tärkeimmällä hetkellä, kauden vaikeinta aikaa.

- Pää paskasta ylös vaan. Turha tästä on jäädä märisemään. Lauantaina pitää näyttää, että ollaan valmiina ja että ollaan valmiina erilaisilla aseilla, kuin mitä tänään nähtiin. Lauantai on must-peli meille, Aravirta kiteytti.

SaiPa jatkaa lauantaina Bluesin vieraaksi ja Kärpät matkaa KalPan vieraaksi Kuopioon.