Kärpät kukisti SaiPan yhden maalin väännössä

LIIGA / Raportti
Kärppien maalivahti Sami Rajaniemi torjui lainapestinsä ensimmäisen nollapelin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät ja SaiPa pelasivat Raksilassa tasaväkisen ja tiukan ottelun, joka ratkesi isäntien hyväksi ottelun ainoaksi osumaksi jääneen Mika Niemen maalilla. Isäntien vahva puolustuspeli takasi maalivahti Sami Rajaniemelle Kärppien lainapestinsä ensimmäisen nollapelin.

Raksilassa ei torstai-iltana juuri maaleilla iloiteltu. Kärpät otti tutusta kilpakumppanistaan SaiPasta rankan kamppailun päätteeksi yhden maalin voiton.

Kotijoukkueen maalivahti Sami Rajaniemi torjui Kärpät-lainapestinsä ensimmäisen nollapelin. Pelicansista lainassa oleva veräjänvartija oli tyytyväinen suoritukseensa, mutta siirsi kunnian urotyöstä joukkueelleen.

− Onhan tässä tietenkin aivan mahtava fiilis, kun tuli voitto, eikä mennyt yhtään omiin. Joukkue puolusti tosi hyvin ja siinä oli helppo pelata. Jätkät uhrautuivat siihen eteen hyvin, Rajaniemi kehui.

SaiPa puski ottelun mittaan useasti hyökkäysalueelle, ja Rajaniemi joutui torjuntatöihin jopa 31 kertaa. Rajaniemen mukaan Kärpät hoiti puolustusvastuunsa niin tunnollisesti, ettei miehelle jäänyt juurikaan vaikeita laukauksia torjuttavaksi.

− Puolustimme keskustaa todella tiiviisti. Mielestäni emme antaneet SaiPalle kovin huikeita paikkoja. Minulla oli tavallaan helppo pelata, kun tuli kuitenkin paljon kuteja, mutta ne tulivat sieltä reunoilta. Reunoilta saakin tulla kuteja, ja ne pitääkin ottaa kiinni, Rajaniemi arvioi.

Turhia paikkoja ja märkää ruutia

SaiPa taisteli tasoitusmaalista loppuun saakka, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Joukkueen päävalmentaja Pekka Tirkkonen kiitteli joukkuettaan hyvästä kamppailutahdosta, mutta myönsi SaiPan sortuneen useisiin virheisiin.

− Vähämaalinen pelihän se oli. Nieminen piti meitä pystyssä. Otimme kuitenkin liikaa jäähyjä, annoimme Kärpille maalipaikkoja ja menetimme kiekkoja. Siinä maalissa teimme aivan turhan vaihtovirheen, josta Kärpät pääsi kaksi vastaan nolla –hyökkäykseen. Kovasti olen pettynyt, sillä meillä oli tänään hyvät mahdollisuudet ottaa täältä kolme pistettä.

SaiPaa on vaivannut lähiaikoina maalinteko-ongelma. Lappeenrantalaiset eivät ole onnistuneet maalinteossa kahteen peräkkäiseen otteluun.

− Vaikeata tuo maalinteko tuntuu tällä hetkellä olevan. Tuossakin oli nyt muutama paikka, jossa näki että joukkueella on halua ja himoa mennä maalille. Siihen pitäisi vielä saada parannusta yksinkertaisemman pelaamisen kautta, Tirkkonen pohdiskeli.

Tuttuja vihollisia

Kärppien hyvä pelivire sai jatkoa tutun vastustajan SaiPan kustannuksella. Oululaisjoukkueen apuvalmentaja Mikko Manner kehui ottelua todella tasaväkiseksi ja tasokkaaksi. Manner kertoi, että Kärpät osasi varautua lappeenrantalaisten kovaan taisteluasenteeseen.

− Meillä oli tänään kova vastus, niin kuin tässä liigassa on aina. SaiPa on meille erittäin tuttu vastustaja muun muassa viime kevään pudotuspelisarjasta. He olivat hävinneet juuri Vaasassa, ja silloin tietää, että he tulevat todella kovaa. Peli oli todella tiukka. Molemmat maalivahdit pelasivat hyvin, joukkueet puolustivat isolla sydämellä ja onnistuivat alivoimapelissä erittäin hyvin.

Molemmat joukkueet ovat pysyneet pitkään sarjataulukon kärkipäässä. Ennen ottelua Kärpät oli toisena ja SaiPa viidentenä. Manner koki ottelun hyvänä mittarina joukkueensa tasosta pudotuspelikevättä ajatellen.

− Tämä ottelu oli kova mittari. Halusimme jatkaa kotona voittojen tiellä. Yleensä hyvä joukkue, kuten SaiPa pyrkii yleensä tappion jälkeen pääsemään heti voittoihin kiinni. Sen vuoksi tämä oli todella arvokas voitto.

Voitto ei tullut kotijoukkueelle helpolla. Oululaiset pääsivät lukuisia kertoja ylivoimalle, mutta kiekko ei päätynyt niiden aikana verkkoon kuin vain kerran.

− Emme saaneet omaa ylivoimaamme kulkemaan, emmekä saaneet useista maalipaikoista ensimmäisessä ja toisessa erässä tehtyä tulosta. Yleensä silloin peli menee vähän vaikeaksi. Tämä oli tasainen peli koko ajan, ja se kertoo joukkueen suuresta luonteesta ja sydämestä, että pystyimme silti yhden maalin tekemään ja pitämään oman puhtaana, Manner hehkutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo