Kärpät jatkoi voittoputkeaan Junttilan hattutempulla

Hattutempun iskenyt Julius Junttila oli maanantai-illan sankari.
Oulun Kärpät kaatoi Saimaan Pallon kotijäällään Raksilassa maanantai-iltana. Vieraat osoittivat heti ensiminuuteista tulleensa haastamaan oululaiset vauhdilla ja paineella, mutta pitkältä sairaslomalta palannut Julius Junttila johdatti Kärpät voittoon hattutempulla.

Kärpät jatkoi voittoputkeaan jälleen yhden ottelun verran, ja osoitti kuulevansa sarjan kärkijoukkoon.

Kotivoitto ei kuitenkaan tullut helpolla. SaiPa tarjosi oululaisille erittäin kovan vastuksen.

Isäntäjoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitti omiaan ansiokkaasta suorituksesta pitemmän maajoukkuetauon jälkeen.

− Jaksoimme tehdä hyvin töitä. Tämä oli tärkeä ja iso voitto meille. Maanantaipeli, mutta silti yli viisi tonnia väkeä ja Junttilalta kolme maalia. Keräsen ketju oli myös todella hyvä, sillä he voittivat omat maalipaikkansa 10-2.

Marjamäki antoi tunnustusta väkevästi kamppailleelle vierasjoukkueelle. SaiPa karvasi korkealta heti ottelun alusta lähtien, mikä vaikeutti Kärppien hyökkäyksien rakentelua. Isännillä tuli omassa päässä ajoittain kiire, ja siellä nähtiin useita virheratkaisuja.

− Näki, että SaiPa on levännyt ja virtaa riittää. He antoivat meille kovaa painetta ensimmäisessä erässä. Olimme huolimattomia tämän paineen alla, mutta paransimme toiseen erään huomattavasti, Marjamäki kehui.

Kotijoukkue heräsi illan sankarin johdolla

Kotijoukkue keräsi itsensä varsin mallikkaasti toiseen erään. Jäälle luisteli aivan eri joukkue, kuin mitä Raksilan yleisö todisti avauserässä.

Isäntien hyökkäyspeli oli järjestelmällisempää, voimakkaampaa ja tarkempaa.

− Kärpät antoi meille kovan vastuksen tänään. He ovat sarjan kuumin joukkue tällä hetkellä. He ovat todella rutinoitunut joukkue. Kärpät rankaisi meitä silloin, kun teimme virheitä. Marginaalit ovat pienet ja tuollainen joukkue käyttää ne hyväksi, SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen arvioi oululaisten peli-ilmettä.

Toisen erän piristynyt hyökkäyspeli johti ottelun ensimmäisiin maaleihin. Pitkältä sairaslomalta palannut Julius Junttila osoitti, että peliäly, tarkka laukaus ja nopeus eivät olleet hukassa.

Kärppähyökkääjä iski Kärpät johtoon toisen erän alkuminuuteilla ohjaamalla Atte Pentikäisen kaukolaukauksen sisään Jussi Markkasen selän takana.

− Siinä tuli hyvä syöttö, ja Markkanen ei oikein nähnyt tilannetta kunnolla, Junttila kommentoi ensimmäistä maalitilannetta.

Seuraava osuma nähtiin vain muutaman minuutin kuluttua, kun Junttila nousi vauhdikkaasti omaa laitaansa ja laukoi tarkasti kiekon verkon perälle.

Vain hetki Junttilan toisen maalin jälkeen SaiPa kavensi lukemat 2−1:een Tomi Leivon johdolla. Isäntäjoukkue ei kuitenkaan horjunut enempää, ja kamppailu jatkui kiivaana erän loppuun.

Viimeinen niitti

Ottelu jatkui tiukkana vääntönä kolmannessa erässä. Kummallakin joukkueella oli useita maalipaikkoja, ja niitä siunaantui etenkin kotijoukkueelle. Lukuisat tilanteet eivät kuitenkaan tahtoneet johtaa maaleihin.

Jo kaksi osumaa tililleen kirjannut Junttila päätti kuitenkin ratkaista ottelun. Vain noin kaksi minuuttia ennen summerin viimeistä ujellusta Kärppien luisteluraketti laukoi illan kolmannen maalinsa.

− Kivahan se on aina maaleja tehdä, ja nyt niitä tuli jopa kolmin kappalein. Mukava saada onnistumisia, nämä lisäävät aina itseluottamusta tällaisiin yksi vastaan yksi –tilanteisiin maalivahdin kanssa, Junttila pohti omaa iltapuhdettaan.

Junttilan hattutemppu pysäytti SaiPan kovan loppukirin. Vieraat metsästivät kavennnusta urhoollisesti loppuun asti jopa ilman maalivahtia, mutta isännät hoitivat voiton kärsivällisesti kotiin.