Kolmas kiinnitys pitkän kaavan mukaan

LIIGA / Raportti
Oulun Kärppien ja Lahden Pelicansin välisen pudotuspelisarjan kolmas ottelu oli käydyistä kamppailuista tasaisin. Rutiini vei lopulta voiton, ja jatkoerään venyneen pelin ratkaisi maalin edestä Mika Pyörälä.

Raksilassa saatiin tahkota pitkästi ensimmäistä jatkoerää, kunnes tärähti. Pelicans joutui lopulta antautumaan, kun ottelussa pitkään maalia hakenut Kärppien ykkösketju onnistui. Hannes Hyvönen syötti kiekon luukulle ja Mika Pyörälä suti vapauttavan voittomaalin.

lisää

Pyörälä iski ratkaisuosuman.
[lue lisää]

- Huhuh, aikamoinen trilleri kaiken kaikkiaan. Pystyimme parantamaan peliä kokoajan ja lopulta toisessa sekä kolmannessa erässä olimme vahvempia. Joukkue osoitti henkistä kovuutta, mistä osoituksena oli jatkoaikamaali. Ansaitsimme kyllä voiton, Kärppien valmentaja Kari Jalonen hehkutti.

Itse ottelu oli pudotuspelisarjassa tähän mennessä tasaisin. Molemmat joukkueet olivat liikkeellä kovalla taistelutahdolla. Pelicans onnistui rikkomaan Tuomas Tarkin kuparisen ja johtamaan ottelua kahteenkin otteeseen.

- Taistelemme suurella sydämellä niin kuin Kärpätkin. Kolme viimeistä peliä täällä: 6-1, 3-0 ja nyt 3-2, joten lähestytään jo parempaa. Toivottavasti pääsisimme vielä kerran tänne, mutta sehän vaatii voittoa seuraavasta pelistä, Pelicansin Hannu Aravirta kommentoi.

Lahtelaiset tarjoilivat heti ottelun alussa Kärppien kiukaalle kylmää vettä, kun puolustaja Esa Saksisen siniviivalaukauksen ohjasi maalin edestä sisään paremminkin vastustajan häirintäpelistä tunnettu Leo Komarov.

Kärpät ei kuitenkaan säikähtänyt tästä, vaan onnistui tasoittamaan pelin muutaman minuutin päästä Juhamatti Aaltosen upealla osumalla. Vahvan esityön maaliin tekivät niin aloituksen Toni Koivusta vastaan 100-0 voittanut Kalle Sahlstedt kuin puolustaja Topi Jaakolakin.

Pelicansin kiekollinen peli sekosi maalin jälkeen, mutta vieraat olivat kuitenkin parempia viimeistelyssä. Kärppien puolustaja Ilkka Mikkola hukkasi oman maalin edessä Tuomas Santavuoren, joka kieputti vieraiden johto-osuman.

Ilo ei kuitenkaan jäänyt pitkäksi, sillä Kärpät onnistui jälleen tasoittamaan pelin. Asialla oli sama kentällinen kuin ensimmäisessäkin osumassa. Pelicansin Matias Loppi hölmöili kiekon Sahlstedtille, joka jatkoi Aaltoselle. Taiturimaisen hyökkääjän tyylikäs jättö maalille nousseelle Oskari Korpikarille toi Kärpät tasoihin.

- Sahlstedtin kentällinen oli liekeissä ja Brosin vitja nosti tasoaan pelin edetessä. Se kuvasi hyvin joukkueen tahtotilaa, Jalonen totesi tyytyväisenä.

Hylätty maali puhututti

Ottelun toisen erän puhutuin tilanne tapahtui, kun Pelicansin Marko Jantunen pääsi yksin läpi. Kiekko pysähtyi harhautuksen jälkeen lopulta huikean torjunnan tehneen Tarkin räpylään, mutta kävikö kiekko maalissa? Tilanne ratkaistiin videotuomarin toimesta. Tuomio oli ”ei maalia” ja päätuomari Markku Kruus levitti kätensä.

Pelicansilla oli tämän tilanteen jälkeen mahdollisuus maaliin ylivoimalla, kun Pyörälä istui jäähyään. Heikosti sujuneessa ylivoimapelissä oli tällä kertaa ideaa, mutta kiekko ei pomppinut ohi Tarkin.

- Ei pompi meille, mutta sekin pitää ansaita. Olemme olleet pelitilanteissa aikaisemminkin hyvin mukana, Aravirta kommentoi ja oli todella harmissaan hylätystä osumasta vaatien selityksiä otteluvalvojalta.

Sen sijaat muut vieraiden ylivoimatilanteet olivat astetta köyhempiä. Varsinkin ensimmäisessä erässä hukattu kahden miehen ylivoima oli heikko suoritus.

- Täytyy ottaa valmentajan omaan piikkiin. Katselemme paljon videoita ja töitä tekevät niin pelaajat kuin valmentajatkin. Kyllä tässä tehdään paljon töitä sen eteen, Aravirta toisti.

Kärpätkään ei esittänyt ottelussa sen parempia otteita ylivoimalla. Varsinkin Jari Viuhkolan ykkösketju ei onnistunut kolmen erän aikana, vaikka saikin paljon vastuuta. Sen sijaan Tommi Paakkolanvaaran ketju oli jälleen loistavassa vireessä.

- Neljäs ketjumme on ollut todella hyvä. Se oli meidän energialähteemme tässäkin pelissä. Alivoimamme oli myös hyvä taistelun ilmentymä, Jalonen myhäili.

Aravirta vakuutteli uskoa

Kummallakin oli omat paikkansa ratkaista peli varsinaisella peliajalla, mutta ratkaisevilla hetkillä suoritukset epäonnistuivat.

Pelicansin paras paikka siunaantui Kari Sihvoselle, mutta laukaus tuli suoraan Tarkin syleilyyn. Kärpillä oli taas tilaisuus kolmannen erän viimeisillä minuuteilla ylivoimalla, mutta Jarkko Gladin syötönkatko pelasti vieraat.

Jatkoerässä Kärpät oli jo lähellä, kun Antti Aarnio huitaisi kädellään kiekon maaliin. Sinetti tuli lopulta Pyörälän toimesta. Raksilan yleisö joutui kuitenkin pureskelemaan kynsiään sitä ennen Jaakolan rangaistuksen aikana, mutta Kärppien alivoima oli rautaa.

- Ei meillä ole mitään syytä hävetä. Kärpät teki maalit kahdella hyvällä aloituksella. Pienestä nämä ratkaisut ovat kiinni. Ensimmäinen erä oli meiltä tuskaisempi, mutta toisessa pelaaminen oli jo tasapainoisempaa, Aravirta sanoi.

Pelicans-valmentaja on tyytyväinen joukkueen pelaamisen tasoon ja taistelutahtoon. Usko lintuparvessa elää edelleen.

- Pelaamme tällä hetkellä parasta taistelukiekkoa ja uskomme edelleen, että tämä kääntyy meille. Kärpillä on rutiinia paljon enemmän niin joukkueessa kuin koko organisaatiossakin viiden, kuuden vuoden ajalta, jos vertaa meidän risaisiin taustoihin.

Seuraava ottelu on edessä tiistaina, jolloin Kärpillä on mahdollisuus laittaa sarja poikki.

- Tulosta ei parane miettiä, vaan lähdemme oman tekemisen kautta. Aika nopeasti tulee peli eteen, joten ajatuksia pitää siirtää jo sinne, Jalonen mietti.

Lahtelaisten riveissä tulos oli pettymys ja joukkueelle karvasta kalkkia, mutta Aravirralla on edelleen kova usko, että joukkue palaa vielä Ouluun.

- On hyvä asia, että seuraava peli tulee nopeasti. Saamme nopeasti tuon pettymyksen pois, mikä tästä tappiosta seurasi, valmentaja sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle