Sarjakärki kasvatti pistepottiaan Oulussa

Karhunen sai kurkata selkänsä taakse monta kertaa ottelun aikana.
Oulun Kärppien ja Rauman Lukon ennalta vähämaalikseksi ennustetusta ottelusta tulikin 11 maalin karkelot. Lukko vei kaksi pistettä voittomaalikilpailuun asti venyneestä ottelusta, joka päättyi lukemiin 5-6. Keskiviikko-illan ottelu tarjosi katsojille seurattavaa koko rahan edestä.

Jos Kärpät hallitsi tiistai-iltana Turun Palloseuraa ottelun ensimmäisessä erässä, niin keskiviikko-illan ottelun alussa Raumalta vieraaksi saapunut Lukko vei Kärppiä kuin pässiä narussa. Peliä oli ehditty pelata alle viisi minuuttia, kun vierasjoukkue jo karkasi maalintekoon. Lukon Aaron Gagnon iski kiekon maaliin Ville Vahalahden saadessa syöttöpisteen.

Erän puolen välin paikkeilla kotijoukkuekin alkoi löytää peliään ja pirteästi pelannut neloskenttä Sebastian Aho−Juho Keränen−Joonas Komulainen sai toimitettua kiekon ohi Lukko-vahti Ryan Zapolskin.

Joukkue tuuletti maalia samalla, kun toinen päätuomareista elehti tarkastavansa maalin videolta. Puhelimeen asti ei kuitenkaan ehditty mennä, kun maali jo tuomittiin hylätyksi maalivahdin häirinnän takia ja peli jatkui lukemissa 0−1.

Ottelun aikana maaleja tarkastettiin videolta useampikin. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki ihmetteli pelin jälkeen päätuomarikaksikon toimintaa:

− Mennään katsomaan ensin meidän maalia videolta, mutta ei sitten mennäkään kun joku sanoo, että se olikin maalivahdin häirintä.

− Kaikista paras oli tämä meidän 5−4-johtomaali, niin sekin piti mennä katsomaan videolta, vaikka se oli keskellä maalia.

Lukko otti ottelussa kaksi kahden minuutin jäähyä, joiden aikana Kärpät sai iskettyä yhden maalin. Kotijoukkue Kärpät taas otti ottelussa kolme kahden minuutin jäähyä, yhden viisiminuuttisen ryntäyksestä ja automaattisen pelirangaistuksen.

Lukko oli ylivoimalla pelatessaan suorastaan jäätävä iskiessään jokaisen Kärppien kaksiminuuttisen aikana maalin. Vaikka Kärppien alivoima ei pystynyt pitelemään Lukon ylivoimaa lyhyempien jäähyjen aikana, niin viiden minuutin rangaistuksen kotijoukkue sai kestettyä takaiskuitta.

Dufvan tukka meni sekaisin pelin tuoksinassa

Illan käsikirjoitus meni niin, että Lukko iski maalin, jonka jälkeen Kärpät tasoitti. Toisen erän puolen välin jälkeen vieraat pääsivät kahden maalin johtoon, mutta ennen kuin kolmatta erää oli ehditty pelata viittäkään minuuttia, kotijoukkue oli iskenyt kolme maalia ja johti ottelua maalin erolla.

Lukon päävalmentajan Risto Dufvan hiukset olivat sekaisin vielä muutama minuutti pelin jälkeenkin tapahtumarikkaasta ottelusta johtuen:

− Hauska peli oli. Oli sellainen vuoristorata, että tukka on sekaisin vieläkin.

− Välillä oltiin pelin päällä ja välillä oltiin alla. Olimme sitkeitä tänään ja otimme hienon voiton.

Lukko tasoitti ottelun kolmannen erän loppupuolella Kärppien Esa Pirneksen istuessa rangaistusaitiossa poikittaisesta mailasta. Pirneksen jäähy aiheutti kuohuntaa katsomossa, mutta myös Kärppien päävalmentaja Marjamäessä:

− Meidän viimeinen jäähy, mistä kaveri tasoitti. Sehän oli aivan... Ei vain pysty käsittämään, mitä Jari Suorsa ja Mikko Kaukokari touhusivat. Niin ylimielistä touhua ja muuta, että kyllä tässä kaikki lyödään likoon, mutta ei sille mitään voi. Tuomareihin ei ikinä hävitä, mutta kyllä oli tänään semmoinen suoritus, että oksat pois.

Jatkoajan alussa Lukko pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan Kärppien kärsiessä viimeisiä sekunteja pois Juho Keräsen viiden minuutin rangaistuksesta. Myös Kärpät sai pelata neljällä kolmea vastaan jatkoajalla, kun Lukon Teemu Nurmi otti kaksi minuuttia koukkaamisesta. Kumpikaan joukkue ei saanut maalia aikaan, joten ottelun ratkaisu haettiin voittomaalikilpailusta.

Kotijoukkue vaihtoi voittomaalikilpailussa maalin suulleen Iiro Tarkin. Kärppäpelaajista Joonas Donskoi, Sakari Manninen ja Mika Pyörälä epäonnistuivat yrityksissään ja Lukon Toni Koiviston ujutettua kiekon Tarkin selän taakse ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon lukemiin 5-6.