Pakkanen kangisti Kärpät

LIIGA / Raportti
Kärpät ja Lukko tarjosivat paukkupakkasessa Raksilaan vaivaantuneelle vähälukuiselle yleisölle varsin mitäänsanomattoman jääkiekko-ottelun, jossa ratkaisu saatiin vasta jatkoajalla. Kärppien sankariksi kohosi jälleen Juha-Pekka Haataja.

Kärppien ja Lukon kohtaamisessa kumpikaan joukkueista ei saanut parastaan esiin. Kärppiä vaivasi liikkeen puute ja yleinen tahmeus Lukon tuskaillessa edelleen tehottomuutensa kanssa.

– Aina pisteet eivät tule kauniilla pelillä ja tänään ne todellakaan eivät tulleet. En tiedä hyydyttikö nämä pakkaset meidät, Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta totesi ottelun jälkeen.

– Emme tee maaleja paikoista, joita meillä tänäänkin oli runsaasti. Ketsuppipulloilmiön perässä tässä juostaan, tuskaili Lukon päävalmentaja Juha Vuori lehdistötilaisuudessa.

Kuten Aravirta totesi, ei kotijoukkue ollut liikkeellä hyvällä jalalla. Kärpillä oli selkeitä vaikeuksia hyökkäysten rakentelussa ja Kärppä-pakit olivat varsinkin ottelun alussa ongelmissa korkealta karvaavien Lukko-hyökkääjien kanssa.

Lukolla oli monta paikkaa ratkaista ottelu, mutta Johan Backlund Kärppien maalilla oli joukkueensa paras pelaaja tänään.

– Backlund jatkaa nousevaa trendiä ja otti tänään tarvittavat kopit, Aravirta totesi.

Kotijoukkue oli laittanut ketjut uuteen kuosiin illan otteluun. Joonas Donskoi oli siirretty ykkösketjuun Jari Viuhkolan rinnalle Ivan Humlin siirtyessä Jozef Stümpelin johtamaan kakkosketjuun. Myös Julius Junttila sai ylennyksen Stümpelin kenttään.

Alku totutun tahmea

Ottelun alku oli tuttuakin tutumpi oululaisyleisölle. Kärpät oli pinteessä vieraiden viedessä peliä. Lukon agressiivinen karvauspelaaminen oli myrkkyä kotijoukkueelle.

Lukko pääsi yrittämään maalintekoa ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kahteen otteeseen ylivoimalla, mutta liigan paras alivoima teki vieraiden aikeet tyhjäksi.

Erän puolivälin jälkeen myös kotijoukkue sai juonesta kiinni ja painetta Simon Nielsenin vartioimalle maalille. Myös Kärpät pääsi ylivoimapelaamisen makuun, mutta ei saanut tulosta aikaan kahden ylivoiman turvin.


Johan Backlund oli yksi Kärppien sankareista.
Markus Hästbacka - markus.hastbacka@jatkoaika.com

Toinen erä ei parantanut pelin laatua. Lukko hallitsi ottelua hienokseltaan Kärppien yrittäessä roikkua perässä.

Vieraat pääsivät avaamaan maalitilin viiden minuutin pelin jälkeen, kun Harri Tikkanen laukoi ensin tolppaan ja muutamaa sekuntia myöhemmin Backlundin torjuman paluukiekon tyhjään Kärppä-maaliin. Tilanne lähti liikkeelle Kärppien Oscar Eklundin huonosta purusta.

Melkein välittömästi maalin jälkeen Lukko pääsi jälleen ylivoimalle, mutta pakkopeli oli ponnetonta. Joonas Komulaisen vapautuessa jäähyaitiosta Kärpät karkasi hyökkäykseen, jonka päätteeksi Komulainen tasoitti ottelun komean kuvion päätteeksi.

Jos Lukko karvasi ensimmäisessä erässä agresiivisesti, tukki se toisessa erässä keskialueen tehokkaasti. Kärpillä oli erässä suuria vaikeuksia päästä keskialueen läpi hyökkäysalueelle.

Kolmas erä alkoi sekavasti. Peli aaltoili päästä päähän ja molemmilta joukkueilta tuntui olevan punainen lanka hukassa.

Kohahduttavin hetki nähtiin Mikko Alikosken taklatessa ottelussa muutenkin kovia kokenutta Anssi Rantasta Lukko-maalin takana. Alikosken vauhti tilanteessa oli hurja.

Erän lopulla Kärpät sai pyöritystä vieraiden puolustusalueelle, mutta paras paikka avautui kuitenkin Lukolle Atte Ohtamaan pelattua hyökkäyssiniviivalla löysästi päästäen Lukon 2vs1 -hyökkäykseen, josta ei jäänyt puuttumaan mitään muuta kuin laukaus. Ottelussa edettiin jatkoajalle.

Jatkoaikaa oli pelattu kolmisen minuuttia, kun Ivan Humlia rikottiin maalintekotilanteessa. Rikkeestä tuomittiin hieman kyseenalainen rangaistuslaukaus, mutta Huml ei kuitenkaan kiekkoa verkon perukoille saanut.

Raksilan yleisön toipuessa vielä epäonnistuneesta rangaistuslaukausesta, pääsi Juha-Pekka Haataja tälläämään komeasti siniviivan tuntumasta ratkaisun Lukko-maalin ylänurkkaan.

Vuori tuskaili tehottomuutta

Kärppien uusitut ketjukoostumukset eivät vaikuttaneet ensinäkemältä kovin toimivilta. Ykköskentässä Joonas Donskoi oli pirteä, mutta keskellä pelanneella Jari Viuhkolalla ei ollut tänään paras päivä.

Kakkosketjussa Jozef Stümpel ei esittänyt vielä parastaan. Slovakin liike oli varsin verkkaista, eikä hän tahtonut pysyä ottelun vauhdissa mukana. Myös Julius Junttila oli uudessa koostumuksessa hukassa.

– Jozef on ottanut ehkä hieman jopa takapakkia. Hän on matkustanut edestakaisin Slovakian, Venäjän, Floridan ja Oulun väliä tässä viime viikkoina, joten se on aivan ymmärrettävää ettei kaveri voi olla terväimmillään vaikka on kuinka rutinoitunut, Aravirta totesi.

Kotijoukkueen toimivin osa-alue oli jälleen Joonas Kemppaisen johtama kentällinen, johon Junttilan tilalle oli siirretty Joonas Komulainen.

Vieraiden parasta esitti Kris Beechin johtama kakkoskentällinen. Myös joukkueen ykköskentällinen sai järjesteltyä paikkoja Perttu Lindgrenin johdolla.

Lukon maalilla Simon Nielsen pelasi epävarman alun jälkeen kelpo pelin.

– Nielsen oli todella hyvä, kaikki pisteet hänelle, Vuori kehui.

Aravirta oli tyytyväinen joukkueen periksiantamattomuuteen ja uskoon omaa tekemistä kohtaan.

– Koko ajan kuului pelaajistosta taistellaan taistellaan. Varsinkin toisella erätauolla taistelutahtoa kaivettiin rutkasti esiin, Aravirta totesi tyytyväisenä.

Juha Vuori tuskaili edelleen joukkueen tehottomuutta.

– Olemme pelanneet hyviä pelejä, halliinneet niitä ja olemme olleet hyvin peleissä kiinni, mutta meidän on pakko saada maalintekotehokkuutta irti joukkueesta, Vuori sanaili.

Joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina, jolloin Kärpät matkustaa Hämeenlinnaan ja Lukko saa vieraita Lahdesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle