Lukko iski Kärppien virheistä

LIIGA / Raportti
Oulussa edettiin kaksi erää maalittomissa merkeissä, kunnes kolmannessa erässä maalihanat aukesivat. Kärppien avausmaalista huolimatta Lukko pystyi nousemaan pelin voittoon, kun se hyödynsi kotijoukkueen tekemät virheet tehokkaasti. Raksilan lauantai-illan lukemat merkattiin muotoon 1-2 (0-0, 0-0, 1-2).

Keväisen lämmin ja aurinkoinen sää sekä tiukka taistelu tärkeistä pisteistä pudotuspelipaikkoja varten. Näistä lähtökohdista lähdettiin lauantain Kärppien ja Lukon kohtaamiseen, joka oli molemmille joukkueille runkosarjan kolmanneksi viimeinen. Tiukasti kuuden joukkoon pääsystä kamppaileva Kärpät oli hävinnyt viikon kaksi aiempaa ottelua, niin myös Lukko.

Oulussa edettiin kahden erän verran maalittomissa merkeissä. Kotijoukkue Kärpät hallitsi peliä, mutta Lukko antoi vaaran merkkejä nopeissa vastahyökkäyksissään. Kolmannessa erässä Kärpät meni johtoon kultakypärä Ivan Humlin osumalla, mutta Lukko nousi ensin tasoihin ja lopulta voittoon Teemu Nurmen ja Jere Laaksosen osumilla. Tiukasti pudotuspeleihin pääsystä kamppaileva Lukko sai täten arvokkaat vieraspisteet mukaansa.

– Tuntuu aika hyvältä. Meillä on ollut tämmöisiä pelejä, että on ollut tiukkaa ja ne ovat kääntyneet toiseen suuntaan, se on ollut raskasta, mutta tänne tulimme sillä mielellä, että täältä voitto kairataan. Se tuntuu hienolta, iloitsi Lukon päävalmentaja Juha Vuori.

Kärppien kannalta tappio oli erittäin harmillinen, sillä varsinkin ottelun alussa pikkupetojen pelillinen ilme oli varsin lupaava ja lennokas. Pidemmälle ottelua mentäessä Lukko sai pelistä otetta ja Kärppien pelirohkeus alkoi hiipua.

– Ensimmäinen erä oli hyvä meiltä, jopa yksi kauden parhaista. Siinä kymmenkunta maalipaikkaa ja olisi kyllä pitänyt saada maalihanat avattua. Sitten, kun ne eivät auenneet, niin meni kärsimättömäksi peli koko ajan. Saimme siihen kuitenkin 1-0, mutta sitten tuli joku sellainen passivoituminen, mietiskeli Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta.

Runkosarjan viimeisissä otteluissa vain voitoilla on väliä. Saman alleviivasi Lukon päävalmentaja Vuori.

– Niin, ehdottomasti juuri näin. Mikään muu ei merkitse mitään. Onneksi tuo peli kääntyi näin päin.

Kärpille tappio oli erittäin paha tiukassa taistelussa kuuden joukkoon pääsystä. Viikon aiemmista otteluista ei ollut irronnut kuin yksi piste ja lauantaina joukkueella oli lähemmäs pakkovoiton paikka.

– Iso isku oli meille kyllä tämä, totesikin päävalmentaja Aravirta.


Lukon maalivahti Simon Nielsen toimi viimeisenä lukkona raumalaisryhmän peräpäässä.
Tomi Hänninen - http://www.chilipictures.fi

Paikkoja, muttei maaleja

Avauserässä vierasjoukkue Lukko painoi varsinkin ottelun alkuhetkillä kovasti päälle, mutta hyvin liikkunut ja ketjumuutoksista piristynyt kotijoukkue sai painettua hyökkäyksiä Lukon tanskalaismaalivahti Simon Nielseniä kohti.

Kärpillä oli hyvät paikat niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin tehdä johto-osuma, mutta raumalaisryhmä puolusti erittäin hyvin omaa maalinedustaansa.

– Ensimmäisessä erässä varsinkin Kärpillä oli paikkoja, mutta tosi hyvää puolustamista meiltä, totesi Lukon kolmosketjun laitahyökkääjä Jere Laaksonen avauserän tapahtumista.

Toisessa erässä Kärppien hallinta jatkui, mutta hyvistä paikoista huolimatta avausosumaa ei nähty. Lukko väläytti vaarallisuuttaan nopeissa vastahyökkäyksissä ja Kärppien maalilla Johan Backlund sai venyä paraatipelastuksiin.

Kaksi kohtalokasta vaihtoa

Kolmannen erän alussa molemmille joukkueille tarjoutui hyviä tekopaikkoja, mutta maalit olivat edelleen tiukassa. Lopulta ajassa 46.24 Kärppien tšekkihyökkääjä Ivan Huml iski illan avausmaalin. Monta paikkaa hukannut Juha-Pekka Haataja teki esityön, kun Huml pääsi iskemään kiekon sekavan tilanteen päätteeksi ohi raumalaisten veräjänvartija Nielsenin.

Kärpät jatkoi hallintaa ja muun muassa Julius Junttilalla oli hyvät paikat viedä kotijoukkue kahden maalin johtoon. Viimeistely kuitenkin ontui ja Lukko kuittasi. Kultakypärä Perttu Lindgren kikkaili upeasti itsensä lähelle maalia, syötti Björn Melinille, jonka ampuman irtokiekon siivosi sisään Teemu Nurmi. Kärppien päävalmentaja Aravirta oli ottelun jälkeen tuohtunut oman joukkueensa pelaamisesta tasoitusmaalissa.

– Ihan järkyttävä maali, yksi kaveri kieputtaa neljä kaveria tasoituksessa. Taitava pelaaja on Lindgren kyllä, mutta oli merkattu ja oli kyllä tosi löysästi pelattu tilanne. En voi ymmärtää, että keskittyminen ei tuollaisessa tilanteessa riittänyt.

Lisää oli luvassa ajassa 56.52. Kärppien puolustaja Jan Snopek teki hyökkäyspään siniviivalla karmivan virheen ja Lukon Jere Laaksonen pääsi 2-1 –hyökkäyksessä nousemaan vasemmasta laidasta kohti maalia. Laiturin etukulmaa kohti lähtenyt laukaus upposi Kärppien maalivahdin Backlundin kainalosta sisään ja Lukko siirtyi ottelussa johtoon.

– Loppuun asti yritin syöttöpaikkaa katsoa, mutta sitä ei sitten tullut ja silmät kiinni vasempaan yläkulmaan. En tiedä sitten, että mihin se lopulta meni ja meinasin jatkaa pelaamista, mutta sitten kaverit tulivat onnittelemaan, kuvaili Laaksonen tekemäänsä osumaa ottelun jälkeen.

Paikat jäivät käyttämättä

Lopussa Kärpille aukesi vielä hyviä tekopaikkoja. Niin avausmaalin tehnyt Huml kuin Joonas Donskoi epäonnistuivat paikoissaan ja täten tasoitusta ei Raksilassa enää nähty.

– Erittäin epäonnekas rännikiekko ja epäonnekas maali myös. Siihen kuuluu myös se, että meillä kaksi valtavaa paikkaa, puoli neliötä maalista tyhjänä eikä osuta siihen. Donskoi ja Huml, loistavat paikat, se tietysti kuului tämän illan käsikirjoitukseen, harmitteli Kärppien Aravirta kolmannen erän lopun tapahtumia.

Kolme pistettä napanneen Lukon päävalmentaja Vuori olikin tyytyväinen joukkueensa kokonaisuuteen illan ottelussa.

– Kyllähän tällaisessa tilanteessa pitäisi kehua kaikki, mutta se erityisesti, että olimme yhtenäinen joukkue tänään ja pelasimme tosi hyvää peliä. Noin puolustuksellisesti voin sanoa, että varmasti yksi paras peli puolustuksen osalta sinä aikana, kun tässä yhdessä olemme menneet.

Lukolla runkosarjan viimeiset ottelut ovat Bluesia ja SaiPaa vastaan. Päävalmentajan mukaan Kärpät-voitto antaa kovan boostin seuraavan viikon vääntöihin.

– Tämä peli antaa todella paljon virtaa ja uskoa. Siitä uskosta on puhuttu tuossa pitkin matkaa ja viimeisten pelien aikana etenkin. Ei ole oikein löytynyt sitä viimeistä tarvittavaa uskoa voittamiseen. Nyt se tänään löytyi ja tämä kantaa varmasti pitkälle.

Kärpillä edessä on tappion nopea nollaus.

– Ilman muuta. Taistelu jatkuu ja jokaisessa vaihdossa pitää olla vain se, että peli pysyy kasassa ja henkisesti olemme erittäin tiukkoja, pyrimme vain tiivistämään enemmän, totesi päävalmentaja Aravirta tulevasta.

Kärpillä ensi viikolla ohjelmassa on kotiottelu Ässiä ja vierasottelu JYPiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle