Kärpät oli kosahtaa Košiceen

LIIGA, CHL / Raportti
Yleisö ei löytänyt Raksilaan.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät kohtasi viidennessä CHL-kamppailussaan slovakialaisen Košicen. Joukkueiden kohtaaminen Košicessa oli tunnelmaltaan huikea. Oulussa ei ylletty aivan samaan. Kärppien pelissä ei vuosikausiin ole ollut niin vähän katsojia kuin keskiviikkoiltana.

Oulun Kärppien ja slovakialaisen Košicen edellistä kohtaamista Slovakiassa Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kuvasi aiemmin syksyllä ylistävään sävyyn.

– Košicessa tuli sellainen fiilis, että tällaista tämän CHL:n pitää olla. Täysi tupa kannustaa omiaan ja antaa seisaaltaan aplodit, vaikka joukkue hävisi.

Keskiviikon ottelun jälkeen sävy ei ollut yhtä innostunut.

– Tietenkin pitää olla tyytyväinen, että 2600 katsojaakin vaivautui paikalle, Marjamäki tyytyi toteamaan.

Etenkin oululaisten kärkikaartin asenne näytti jääneen jonnekin pukukopin perukoille. Peli kentällä oli myös sen näköistä. Kärpät pelasti se, ettei vastustaja ollut aivan Euroopan kärkitasoa.

Todellisesta tasoerosta saatiin pieni näyte ottelun toisessa erässä kun Kärppien neloskenttä innostui pyörittämään Košicen puolustuspäässä pitkät pätkät. Vierasjoukkue oli tilanteessa täysin sekaisin.

Vieraiden maalit ottelussa syntyivät Kärppien karkeiden henkilökohtaisten virheiden seurauksena. Pahimmat kömmähdykset osuivat Ivan Humlille ja Patrick Davisille. Myöskään oululaisten maalilla pelannut Iiro Tarkki ei ollut terävimmillään.

Kotijoukkue onnistui viimeistelyssä ainoan täysin toimivan vitjansa, Joonas Kemppaisen johtaman trion ansiosta.

Lopulta ottelun ratkaisu haettiin jatkoajalta. Kärpät ja kotiyleisön päästi piinasta Adam Masuhr, jolle illan paras kärppäpelaaja Joonas Donskoi järjesti maalipaikan.

Ottelun jälkeen Marjamäki oli yllättävän tyytyväinen Kärppien illan esitykseen.

– Viisikot pysyvät hyvin kasassa, emme ota turhia jäähyjä ja saamme aikaan hyvää prässipelaamista, Marjamäki luetteli.

– Sitä ei aina oikein ymmärretä, kuinka kovia joukkueita nämä ovat, Marjamäki jatkoi.

Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen oli myös melko tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Vähäistä yleisömäärää kapteeni kuitenkin harmitteli, mutta myös ymmärrystä löytyi.

- Olisihan se hienoa, jos halli olisi aina täynnä ja olisi karnevaalimeininki, mutta se ei taida oikein sopia suomalaiseen sielunkulttuuriin, Kukkonen mietti.

Kapteenin ilta oli saada dramaattisen käänteen. Kukkosen maila eksyi videokuvan perusteella epäilyttävän tarkoitushakuisesti Juraj Cebakin haarojen väliin maalinedustilanteessa.

– Maila jäi johonkin ja yritin nykäistä irti. Tunnen Cebakin ja hän sanoi itsekin ettei se niin kova ollut. Tyhmä jäähy kuitenkin, kapteeni päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle