Kärpät kaksi erää pelinsä ytimessä - JYP hampaaton

Tuomas Tarkki piti perjantaina JYPiä pystyssä.
Kärppien ja JYPin välinen viides ottelu oli jälleen vauhdikasta ja fyysistä kamppailua, vaikka maaleja ei sarjan alun tapaan niin paljoa nähtykään. Kärpät hallitsi ottelua toisesta erästä lähtien loppuun saakka isännän elkein voittaen ottelun lopulta 4-0.

Kärpät ja JYP tulivat perjantaina Ouluun sarjan ollessa kutkuttavassa tilanteessa 2-2. JYP ryhdistäytyi keskiviikkona kotikaukalossaan ja kairasi arvokkaan kotivoiton Juuso Pullin jatkoaikaosumalla loppulukemin 2-1.

Keskiviikon ottelu erosi sarjan aiemmista kohtaamisista oikeastaan vain maalimäärien takia. Aikaisemmissa kolmessa ottelussa oli isketty peräti 29 täysosumaa, mutta keskiviikkona Jyväskylässä nähtiin vain kolme maalia.

Yksi isoimmista tekijöistä tähän oli maalivahtipeli. Veljekset Tuomas ja Iiro Tarkki kirittivät toisiaan kilpaa huimiin torjuntoihin.

Suurimmat ketjumuutokset viidenteen otteluun nähtiin kotijoukkueen leirissä, kun Lukas KašparPatrick Davis sekä Mikko Alikoski siirtyivät katsomon puolelle, ja tilalle tulivat Sebastian Aho, Saku Mäenalanen ja Simon Suoranta.

Sama kaava jatkuu

Avauserä lähti käyntiin tutulla tavalla. Heti alusta asti painettiin vuorotellen päästä päähän kovalla intesiteetillä, eikä kumpikaan joukkue ollut varsinaisesti niskan päällä. Kiekollinen peli oli erän ensimmäisellä puoliskolla hermostunutta puolin ja toisin.

Parhaat paikat siunaantuivat JYPin Valtteri Hotakaiselle Kärppien Tarkin pomputtelun jälkeen. Nuorempi veljes kuitenkin paikkasi virheensä upeasti.

Avauserässä ei päästy Joonas Donskoin hylättyä osumaa lähemmäksi maalia, joka syntyi kahden miehen ylivoimalla. Maali kuitenkin hylättiin korkeana mailana videotarkastuksen jälkeen.

Ottelun toinen erä oli jo selkeämmin oululaisten hallintaa. Molemmat joukkueet paineistivat edelleen ahkerasti, mutta Kärppien alakerta onnistui liikuttamaan kiekkoa hyvin hurrikaaninuttujen paineen alla ja nappasi pelin avaimet omiin käsiinsä.

JYP taas oli ongelmissa Kärppien paineen alla. Kärppien muutoksia kokeneet kakkos- ja nelosketju olivat pirteällä pelipäällä, ja onnistuivat Ahon, Mäenalasen ja Suorannan energisyyden avittamana vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä jyväskyläläisten puolustuspäässä. JYPin Tarkki oli kuitenkin jälleen loistavassa vireessä ja piti hurrikaanilaumaa pystyssä.

Toisessa erässä ottelun tunnetaso ja fyysisyys nousivat pykälällä ylöspäin. Taklauksia ja torikokouksia nähtiin paljon pitkin erää.

Kärppänäytöstä loppuun saakka

JYP oli toisesta erästä ottelun loppuun saakka täysi vastaantulija. Kärpät nappasi toisessa erässä pelin avaimet itselleen, eikä hellittänyt niistä sen jälkeen. Heti kolmannen erän alussa Kärpät siirtyi 1−0-johtoon, kun Joonas Kemppainen luuti maalin edestä kiekon verkkoon JYP-puolustuksen virheen jälkeen.

Vaikka JYP sai viimeisessä erässä muutaman pitemmän pyörityksen hyökkäyspäähänsä, Kärppien tiivis viisikkopuolustaminen piti jyväskyläläiset muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ulkona parhailta maalintekosektoreilta.

Ottelu ratkesi lopullisesti erän puolivälissä, kun kärppälauma tappoi ensiksi Arto Laatikaisen kaksiminuuttisen ja karkasi heti sen jälkeen kahden maalin karkumatkalle Adam Mashurin osumalla.

Ben Maxwellin ja Mika Pyörälän maalit ottelun lopussa olivat enää lukemien kaunistelua.