JYP voitti Raksilassa pitkästä aikaa

LIIGA / Raportti
Useat maalintekotilanteista päättyivät miesläjään.
Kuva © Jouko Kylmäoja, http://www.kylmaoja.net
Lauantai-illan kierroksella kohtasi kaksi Liigan tämän hetken kärkijoukkuetta. Ratkaisu Oulun Kärppien ja Jyväskylän JYPin väliseen otteluun haettiin jatkoajalta, jossa JYPin Petr Hubacek iski voittomaalin.

Kärpät ja JYP ovat kohdanneet kuluvalla kaudella nyt kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla joukkueiden maalinsuita ovat vartioineet Tarkin veljekset Iiro ja Tuomas, ja ratkaisut otteluihin on haettu jatkoajalta.

Lokakuussa Jyväskylässä Kärpät rikkoi JYPin seitsemän ottelun kotivoittoputken ja vei ottelun nimiinsä lukemin 3−2. Lauantain kohtaamisessa JYP haki voiton Raksilasta lukemin 2−1 ja rikkoi samalla Kärppien seitsemän ottelun voittoputken.

Joukkueiden toinen kohtaaminen aloitettiin hiljaisella hetkellä poismenneen Jorma Nykäsen muistoa kunnoittaen. Nykänen oli yksi Kärppien perustajajäsenistä ja Jääkiekkoleijona numero 56. Nykänen oli menehtyessään 87−vuotias.

Lauantai-illan kohtaaminen oli äärimmäisen kovatasoinen. Ottelun ensimmäiset kaksi erää olivat pääasiassa Kärppien hallintaa, mutta silti JYP iski ottelun ensimmäisen maalin. JYPin 1−0-maalin teki joukkueen kapteeni Eric Perrin riistettyään kiekon kärppähyökkääjä Joonas Kemppaiselta keskialueella.

− Ensiksi täytyy sanoa, että oli erittäin kova liigakamppailu. Aloitettiin hyvin ja oli erittäin vahva ensimmäinen erä meiltä. Seitsemäntoista vs. kolme oli torjunnatkin, mutta ei vain saatu maalia aikaan. Toisessa erässä saatiin ihan ansaittu tasoitus. Kaksi erää pelasimme todella hyvää jääkiekkoa, kommentoi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki.

− Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää vieraspelaamista, jäähyt sotki meidän pelaamista kahdessa ensimmäisessä erässä. Tämä oli meille viikon kolmas peli ja se kyllä kuluttaa, totesi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Tarkit ottelun tähtinä

Kärpät kavensi ottelun toisessa erässä ylivoimakuvion päätteeksi. Kärppiin loppukauden mittaisen sopimuksen saanut Arto Laatikainen iski kiekon viivalta ohi JYP-vahti Tuomas Tarkin. Maalin syöttäjiksi merkattiin Juha-Pekka Haataja ja Joonas Donskoi.

Ottelu oli todella fyysinen, ja tilanteet pelattiin loppuun asti. Useiden maalintekoyrityksien päätteeksi maalivahtien alueilla oli aikamoinen läjä pelaajia päällekkäin. Ottelun jälkeen Kärppien Marjamäki kommentoi tuomareiden otteita juuri maalinedustilanteissa.

− Suomalaisessa jääkiekossa maalinteosta puhutaan paljon ja valmentaja haluaa, että maalille mennään. Sitten kun mentiin maalille, niin ensimmäisellä kerralla tuli huitomisjäähy ja toisella kerralla hylättiin maali. NHL:ssä tilannetta ei olisi vihelletty poikki. Mielestäni koko suomalaisen jääkiekon etu olisi, että maalille saisi mennä.

Tarkin veljesten varmojen otteiden johdosta peli pysyi tiukkana ja tasoissa peliajan loppuun saakka. JYP hallitsi kolmatta erää selkeästi, mutta ratkaisua vierasjoukkue ei saanut tehtyä varsinaisella peliajalla.

Jatkoajan puolessa välissä Kärppien Tarkki joutui kuitenkin nöyrtymään JYPin Petr Hubacekin ja Mikko Kaltevan edessä. JYPin Perrin vei kiekon kaatuneen kärppäpelaajan alta ja syötti kiekon Kaltevalle. Kalteva antoi Hubacekille tarkan poikittaissyötön, jolla oli helppo työ ohittaa sivuttaisliikeessä hieman myöhässä ollut Iiro Tarkki.

Kärpät menetti kaksi pelaajaa kesken ottelun. Puolustaja Markus Nutivaara jätti ottelun kesken jo ensimmäisen erän puolessa välissä ja hyökkääjä Julius Junttila loukkasi itseään taklaustilanteessa toisen erän viimeisillä minuuteilla. Kumpikaan pelaajista ei palannut kentälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle