Johan oli maaleja

Kärpät ja JYP järjestivät Oulun kylmään tiistai-iltaan jännittävän trillerin. Maaleja joukkueet mättivät vuorotahtiin päätyen lopulta jatkoajalle, jossa kotijoukkue korjasi pisteet viime hetken maalilla.

Kärpät ja JYP kohtasivat kolmannen kerran tällä kaudella. Aikaisemmista otteluista voitot olivat tasan 1-1 ja tasainen peli oli tälläkin kertaa. JYPin ja Kärppien kohtaamiset ovat usein vähämaalisia, mutta tänään maaleja upposi tavallista enemmän.

JYP aloitti ottelun heikosti päästäen Kärpät pienelle karkumatkalle. Vieraiden vaihdettua maalivahtia ensimmäisen erän jälkeen, pääsi JYP peliin entistä paremmin sisään. Myös tulosta syntyi ja ottelussa edettiin maalien suhteen tasatahtiin aina jatkoajalle saakka.

Jatkoajalla Ivan Huml kiitti kahden vuoden jatkosopimuksesta iskemällä ratkaisumaalin, kun peliaikaa oli jäljellä vajaa minuutti.

- Emme muistaneet miten näihin otteluihin pitää lähteä, JYPin valmentaja Jyrki Aho kertoi ottelun jälkeen.

Kärppien valmentaja Hannu Aravirta oli luonnollisesti tyytyväinen pisteisiin.

- Huima trilleri ja hyvin keinuva peli. Aloitimme hyvin ja olen todella tyytyväinen ottelun ensimmäiseen puoliskoon, Aravirta totesi lehdistötilaisuudessa.

Kärppien maalilla esiintyi ensimmäistä kertaa ruotsalainen Johan Backlund, jonka ilta ei ollut helppo. Pari maalia meni tuoreen Kärppä-vahdin selän taakse luvattoman helposti.

- Pari helpon näköistä maalia, mutta vastapainoksi myös tukku loistavia torjuntoja. Arvosanaksi annan hyvä miinus, Aravirta totesi ottelun jälkeen.

Diesel-JYP käynnistyi hitaasti

Ensimmäisen erän alku oli varsin sekava. JYP pääsi nopeasti ylivoimalle, mutta oli lähellä survoa kiekon omaan maaliin Jani Tuppuraisen toimesta. Backlund joutui puuttumaan peliin ylivoiman aikana vain kerran.

Erän lopulla molemmat joukkueet pääsivät maalien makuun. Ensin Juha-Pekka Haatajan veto upposi JYP-maaliin ohi hölmistyneen Riku Heleniuksen. Hetkeä myöhemmin Kärppien Atte Ohtamaa antoi huonon avauksen, jonka seurauksena JYP pääsi tasoittamaan pelin. Maali upposi Johan Backlundin ohi hieman helpon näköisesti.

Maalitehtailu ei päättynyt tähän ensimmäisen erän osalta. Jani Tuppurainen päästi Jari Viuhkolan purjehtimaan kulmasta maalin eteen täysin vapaasti, eikä Kärppien kultakypärä jättänyt paikkaa käyttämättä.

Johan Backlundin debyytti Kärppä-maalilla olisi voinut sujua paremminkin.

Jyväskyläläisten maalilla aloittaneen Heleniuksen epävarmuus ensimmäisessä erässä näkyi Raksilan piippuhylylle saakka. JYP vaihtoikin toiseen erään maalille Joni Myllykosken.

Maalivahdin vaihto herätti jyväskyläläiset ja toinen erä oli JYPin. Vieraat tasoittivat ottelun päästyään ylivoimalle. Tuomas Pihlmanin tarkka rannelaukaus upposi ohi Backlundin hanskakäden.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueelta huonosti Olli Sipiläisen yllätettyä Johan Backlundin rannelaukauksella. Hetkeä myöhemmin Kärpät pääsi jauhamaan ylivoimaa, joka tuotti myös tulosta. Ivan Huml syötti Atte Ohtamaalle avopaikkaan maalin takakulmalle, eikä Kärppä-pakki erehtynyt.

Maalitehtailu jatkui vain sekunteja myöhemmin, kun Eric Perrin ohjasi Jani Tuppuraisen syötön maaliin. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua Kimmo Koskenkorva räjäytti vähälukuisen kotiyleisön tasoittamalla ottelun maalin kulmalta pisteputkessa seilaavan Jan Snopekin syötöstä.

Kärpät hallitsi kolmannen erän viime minutteja, muttei saanut kiekkoa maaliin. Raksilassa siirrytiin jatkoajalle lukemissa 4-4.

Jatkoaikaa pelattiin Kärppien komennossa. Viimeisellä peliminuutilla vahvan ottelun pelannut Ivan Huml pääsi iskemään komean maalin ja ratkaisi voiton Kärpille.

Onnistujia ja epäonnistujia

Kärppien parhaimmistoa oli tänään joukkueen ykköskentällinen kokonaisuudessaan. Hyökkääjistä myös Julius Junttila pelasi jälleen vahvasti. Junttila olisi voinut iskeä ottelussa useampiakin maaleja paikoistaan.

Jakub Sindeliltä jäi maalitili avaamatta, eikä slaavin pelaaminen vakuuttanut muutenkaan. Tätä menoa Sindelin pelit Kärpissä on pelattu tämän viikon jälkeen.

JYPin parhaimmistoa oli Tuomas Pihlman, Olli Sipiläinen sekä Miika Lahti. Puolustuksessa Olli Malmivaara hoiti puolustusvelvoitteensa jämäkästi.

Harri Pesosen ilta ei ollut paras mahdollinen. Pesonen seurasi aitiopaikalta kolmea Kärppä-maalia sekä jäähyaitiosta Atte Ohtamaan tekemää 3-3-tasoitusta.

Voittonsa ansiosta Kärpät säilyi iskuetäisyydellä suoraan pudotuspelipaikkaan.

- Siinä mielessä tämä oli tärkeä voitto. Säilyi hyvä tuntuma kuudenteen, jopa viidenteen sijaan, Aravirta iloitsi.

Jyrki Aho ei myöskään vaikuttanut kovin pettyneeltä jatkoaikatappioon.

- Alussa emme olleet hereillä. Taistelemalla tulimme kuitenkin peliin mukaan ja taistelimme jopa voitosta.

Jyrki Aho vaihtoi rohkeasti maalivahtia ensimmäisellä erätauolla, mikä oli täysin oikea ratkaisu. Aho myönsi miettineensä maalivahdin vaihtoa jo ensimmäisen erän aikana, mutta päätti kuitenkin odottaa erätaukoon saakka.

- Tämä oli varmasti oikea ratkaisu siihen tilanteeseen, Aho totesi.

Molemmilla joukkueilla on edessä ensi viikonloppuna tammikuun tasaus -pelit. Kärpät kohtaa Espoon Bluesin, kun taas JYP mittaa Helsingin IFKn tason.