Saroksella lainavarusteet, mutta omat hermot: "Ei ole väliä mitä tapahtuu"

Kiekko pysähtyi myös lainattuihin varusteisiin.

Kärppien ja HPK:n välisen kamppailun alku viivästyi tunnilla. Syynä myöhäisempään aloitusajankohtaan oli se, ettei HPK:n maalivahtien varusteita löydetty ajoissa.

− Erikoinen päivä. Ei sitä meinannut ennen peliä uskoa, että edes aloitamme, HPK-vahti Juuse Saros kommentoi Nelonen Prolle ottelun jälkeen.

Lopulta kiekko putosi jäähän. Saros aloitti ottelun Kärppien maalivahtivalmentaja Ari Hillin pojalta lainassa olleilla varusteilla. Omat varusteet olivat lojuneet Oulun lentokentällä merkitsemättömässä kontissa, josta ne lopulta löydettiin ja kiidätettiin taksikyydillä Raksilaan.

− Vähän oudolta tuntui, mutta yllättävät hyvät. Patjat tuntuivat vähän pieniltä ja luistimilla meinasi kaatuilla.

Toisessa erässä Saros torjui jo täysin omilla varusteillaan.

Viivästyminen otettiin ainakin HPK:n pelaajistossa rennosti, sillä esimerkiksi Heikki Liedes ja Tuomas Vänttinen päivittivät Instagram-tilejään ahkerasti ottelun alla. Rentous näkyi myös kaukalossa, sillä Jesse Saarinen iski avausmaalin vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen.

Vierailijat eivät häkeltyneet Kärppien nopeasta tasoituksesta, vaan johtivat toisen erän jälkeen jo 3-1. Isäntäjoukkueelle viivästys ei näyttänyt sopivan lainkaan, sillä Kärpät ei tuntunut saavan jutun juonesta kiinni millään.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kokeili vielä kolmannessa erässä sekoittaa pakkaa. Uudet ketjukoostumuksetkaan eivät tuottaneet tulosta. Pitkän Kärpät-pyörityksen jälkeen HPK:n Otto Paajanen iski omasta paluukiekostaan 4−1-osuman. Lasse Kukkosen luutima kavennusmaali oli lopulta laiha lohtu.

− Ei meillä ollut malttia puolustaa, mutta kiire hyökätä. Heikko suoritus meiltä. Huominen tulee nopeasti ja on ainakin varaa parantaa, Marjamäki totesi Nelonen Prolle.

Kärpät kärsi ensimmäisen kotitappionsa varsinaisella peliajalla sitten kauden alun. Syyskuun 14. päivä HIFK oli Raksilassa vahvempi maalein 4-1. Ottelun viivästymisen piikkiin Marjamäki ei tappiota silti halunnut laittaa.

− Halusimme odottaa Saroksen varusteet. Tämä on herrasmieslaji ja hyvä, että saimme ottelun pelattua.

Saros olikin HPK:n suurin sankari. Lainavarusteilla hänelle kertyi yhteensä 11 torjuntaa avuaserässä. Omilla varusteillaan hän oli ohittamaton aivan kolmannen erän loppuun. Ottelussa hänelle kertyi yhteensä 28 torjuntaa.

− Hienoa, että pystyin osoittamaan itselleni, ettei ole väliä mitä tapahtuu. Näytimme joukkueena kanttimme. Peli oli koko ajan meidän hallussamme ja meni meidän käsikirjoituksen mukaan.