Kärpät kaatoi vihdoin HPK:n

Kärpät ja HPK olivat kohdanneet ennen tätä iltaa neljä kertaa tällä kaudella. HPK oli voittanut noista otteluista jokaisen, joten Raksilan lauantai-illassa Kärpillä oli näytön paikka. Kärpät saalisti lopulta voiton, mutta vaikeimman kautta mentiin tänäänkin.

Lähtökohdat illan otteluun olivat joukkueilla varsin erilaiset. Siinä missä Kärpät taistelee tiukasti pääsystä kuuden joukkoon, pelaa HPK enää lähinnä kunniasta. Paikka pudotuspeleihin on jo menetetty.

Ottelu oli Kärpille juuri niin vaikea kuin etukäteen saattoi odottaakin. Kotijoukkue hallitsi ensimmäistä erää mielin määrin, mutta sai aikaan vain yhden maali. Toiseen erään Kärpät taantui vastustajan tasolle erän ollessa sanalla sanoen karmeaa puurtamista.

Kolmannessa erässä vieraat punersivat rinnalle ja kotijoukkueen kannalta ilmassa oli kaikki katastrofin ainekset. Ottelun ratkaisi Kärpille lopulta loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloon tehnyt Jari Viuhkola, vahvan ottelun pelannut Miikka Salomäki sekä kärppämaalilla peräti 15 kertaa kolmannessa erässä torjunut Johan Backlund.

– Huikeat pisteet. Tällaista tämä kevät on, puhalteli Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta ottelun jälkeen.

Hämeenlinnan Pallokerhoa luotsaava Timo Lehkonen sen sijaan harmitteli omiensa virheitä. HPK keskittyi ottelun lopulla liikaa vääriin asioihin, hakien muun muassa taklauksia hieman liian innokkaasti.

– Pataan tuli 2-1, mutta oli meillä jopa paikat voittaa tämä peli. Pelasimme lopussa hieman hölmösti ja se maksoi meille voiton tänään, Lehkonen harmitteli ottelun jälkeen.

Kärpät aloitti vahvasti

Kärpät sai jobin postia ottelun alla, kun selvisi ettei Mikko Lehtonen pysty pelaamaan. Lehtosen paikalle nousi yllättäen Joonas Komulainen, joka tippui kokoonpanosta Jari Viuhkolan tehdessä paluun loukkaantumisen jälkeen.

– Mietimme puolustuskuvioita ja Mustosen Pasi ehdotti Komulaista. Tartuin aika nopeasti täkyyn, Aravirta kertasi yllätysvalintaa.

Ensimmäinen erä mentiin kotijoukkueen hallinnassa. HPK otti erässä kolme jäähyä, joista keskimmäisen aikana Kärpät siirtyi johtoon Juha-Pekka Haatajan maalilla. HPK haki alivoimalla uhkarohkeaa hyökkäystä, jonka Kärpät katkaisi keskialueella vieraiden kannalta tuhoisin seurauksin.

Miikka Salomäki runnoi oululaisille kolme pistettä.

Toinen erä oli ottelun selkeästi heikoin. Joukkueista kumpikaan ei pystynyt kontrolloituihin hyökkäyksiin ja peli puuroutui paikoittain pahasti.

– Toisessa erässä meidän välimatkat pitenivät, eikä saatu tarpeeksi apuja kiekolliselle pelaajalle. Viisikot olivat aivan levällään, Aravirta puhisi ottelun jälkeen.

Kolmanteen erään vieraat tulivat vahvasti. Kärppien Juho Keränen otti jäähyn jo puolen minuutin pelin jälkeen eikä HPK epäonnistunut ylivoimalla. Tasoitusmaalin viimeisteli paraatipaikalta Marko Luomala.

Maalin jälkeen ote säilyi HPK:lla. Joukkueet ottivat jäähyjä vuorotahtiin, mutta ylivoima ei tuottanut kummallakaan tulosta. Aravirta ei ollut tyytyväinen kolmannen erän tuomaritoimintaan.

– Tuomarit antoivat kolmannessa erässä meille kaksi aivan älytöntä jäähyä. Tällaiset eivät kuulu kevääseen, Aravirta puhisi.

Vajaat seitsemän minuuttia ennen erän loppua Viuhkola nosti kiekon vahvasti HPK-maalille, josta Salomäki sai lopulta lapioitua pelivälineen maaliin. Maali syntyi juuri samaan aikaan, kun muilta paikkakunnilta alkoi tippua Kärppien kannalta suotuisia tuloksia. Raksilassa riitti aihetta juhlaan.

HPK yritti lopussa tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta tulosta ei tullut. Näin Kärpät otti kauden ensimmäisen voittonsa Hämeenlinnan Pallokerhosta ja vankisti asemiaan kuuden parhaan joukossa.

Vaisu Lehkonen, helpottunut Aravirta

Kotijoukkueen parhaimmistoa illan ottelussa oli lopussa töihin joutunut Johan Backlund sekä ottelun voittomaalin värkännyt Miikka Salomäki. Jari Viuhkolan esitys jäi voittomaalin alustusta lukuunottamatta hieman vaisuksi.

Puolustuksessa Ilkka Mikkola sekä Ville Mäntymaa urakoivat melkein puolen tunnin peliajalla. Tilapäisesti pakkina pelannut Joonas Komulainen onnistui haastavat lähtökohdat huomioon ottaen kohtuullisesti. Myös Aravirta oli tyytyväinen Komulaisen suoritukseen.

– Komulaisen peli oli tänään huikea. Hän on hyvä esimerkki siitä, miten väylät aukeaa kun liikkuu kiekollisena hyvin, Aravirta kehui.

Veiraiden suurin onnistuja löytyi tolppien välistä. Mika Järvinen pelasi hyvän pelin nollaten muun muassa Ivan Humlin tuhannen taalan paikan ylivoimalla.

HPK:n puolustuksessa luutineet Mathias Porseland sekä Marko Tuulola pelasivat myös perusvarmaa peliä isoilla minuuteilla. Hyökkäyksessä Arsi Piispanen väläytteli ajoittain osaamistaan.

Pallokerhon päävalmentaja Timo Lehkonen oli varsin vähäsanainen ottelun jälkeen.

– Jostain meidänkin pitäisi pisteitä kaapia. Tiistaina on jälleen kaikki pelissä, katsotaan mitä saadaan aikaan, Lehkonen sai sanottua.

Joukkueet ovat tulessa tiistaina Kärppien matkustaessa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. HPK puolestaan kohtaa runkosarjan voittoa tavoittelevan KalPan kotonaan.