Emingerin kauden avausmaali katkaisi Kärppien orastavan tappioputken

Emingerin viivakuti palautti Kärpät voittojen tielle.
Oulun Kärpät lähti lauantain kamppailuun HPK:ta vastaan mielessään kahden ottelun mittaisen tappioputken katkaisu, sekä revanssi hämeenlinnalaisista. Kotijoukkue onnistui molemmissa tavoitteissaan, kun harvemmin maalintekijänä kunnostautuva Vladimir Eminger ratkaisi voiton Kärpille jatkoajalla. Loppulukemat kirjattiin Kärpille 2-1.

Vladimir Emingerille lauantain jatkoaikamaali oli Liiga-uran toinen ja kuluvan kauden ensimmäinen osuma. Nousujohteisesti koko kauden pelannut nuori tšekkipuolustaja oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen omaan ja joukkueen onnistumiseen.

− Kyllähän se todella upealta tuntui saada onnistuminen maalin muodossa. Vieläpä voittomaali jatkoajalla, aika harvoin minun kohdalle tällaisia osuu. Toivottavasti ei jäänyt kauden viimeiseksi, jutteli tyytyväinen Eminger ottelun jälkeen.

− Nuori puolustaja, jolla oli alkusyksystä hieman hankaluuksia, mutta on nyt pelien ansiosta päässyt paremmalle tasolle. Mukavaa, että sai hyvästä työstään nyt palkinnon. Turha se on väittää, että se ei hyvältä tuntuisi. Oikealle miehelle voittomaali meni, kehui puolestaan Lauri Marjamäki nuorta puolustajaa.

Lähtökohdat otteluun eivät olleet kummallekaan joukkueelle optimaaliset. Molemmilla oli alla edellisenä päivänä pelattu ottelu. Liekö matkustaminen vienyt joukkueiden otteista parhaan terän, mutta lauantaina Raksilan jäällä nähtiin kaksi varsin väsyneen oloista ryhmää.

− Kyllä eilisen peli ja matkustaminen näkyi varmasti. Lisäksi harjoittelimme hieman kovempaa joulutauon aikana, joten peli ei aivan totutun nopeaa tänään ollut meiltä, kommentoi Eminger.

− On peräkkäisinä päivinä pelaaminen toki hieman raskasta välillä. Pidän kuitenkin siitä, että jos häviät ensimmäisen pelin, saat nopeasti mahdollisuuden palata voittojen tielle.

Kärsivällisyys ja puolustuspeli

Varsin laiskavauhtisen avauserän jälkeen toisen erän ensimmäisellä puoliskolla molemmat joukkeet esittivät kenties illan parasta peliään.

Avausmaalista vastasi kotijoukkue, kun toista erää oli pelattu hieman vajaa neljä minuuttia. Ivan Huml ja Joonas Komulainen pääsivät terävään 2-1-hyökkäykseen, jonka päätti Komulainen lyömällä Frans Tuohimaan torjuman irtokiekon maalin perukoille.

HPK kuittasi avausmaalin nopeasti, kun 1.33 myöhemmin Craig Schira nosti vierailijat tasoihin. Kärppien Joonas Kemppainen pelasi huonon vaihdon. Ensimmäinen kiekonmenetys johti Teemu Rinkisen läpiajoon. Siitä ei vielä maalia syntynyt, mutta siitä seuranneen hässäkän aikana Schira pääsi riistämään kiekon toistamiseen Kemppaiselta, ja iski puntit tasoihin.

Erän puolivälin paikkeilla Kemppainen pääsi todella lähelle virheidensä kuittaamista. Kärppien kolmoskenttä järjesti hyvän paineen HPK-päätyyn. Julius Junttila tarjoili maalin takaa hyvän paikan Kemppaiselle, mutta Tuohimaa selvitti kuin selvittikin tilanteen, jota kelattiin tuomareiden toimesta pitkään ja hartaasti videolta.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet loivat useita puolittaisia maalipaikkoja, mutta huippuluokan paikat jäivät puuttumaan. Näin ollen ottelun ratkaisu haettiin jatkoajalta, jossa voiton Kärpille ratkaisi Eminger.

− Meillä oli kaksi teemaa tälle iltaa. Toinen oli kärsivällisyys. Se on meiltä hieman viime peleissä uupunut. Toinen oli puolustuspeli. Meille on neljään viime peliin tehty kaksi maalia. Siitä halusimme pitää kynsin ja hampain kiinni, kommentoi Marjamäki ottelua.

− Laadukas joukkue oli tänään vastassa. He puolustavat keskustaa äärettömän hyvin ja pysyvät pelisuunnitelmassaan kiinni. Heiltä löytyy sitä kärsivällisyyttä.

Kolmanteen erään kotijoukkueen Ari Vallin jäi loukkaantuneena sivuun, ja Kärpät pelasi viidellä puolustajalla ottelun loppuun.