Väärä joukkue väsähti

LIIGA / Raportti
Ben Maxwell on tällä hetkellä kuumaakin kuumempi.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulussa Kärpät ja HIFK tarjosivat melkein täydelle hallille kiekkonäytelmän, joka huipentui päätöserässä kotijoukkueen hienoon nousuun.

Kärpät pelasi perjantaina jo kolmannen pelin neljän päivän sisään ja se näkyi joukkueen otteissa kahden erän ajan. Kolmannessa erässä joukkue osoitti hienoa venymistä punnertamalla Helsingin IFK:n rinnalle ja lopulta ohi. 

– Joukkue on todella sitkeä ja tuo tapa, millä noustiin oli hieno. Ponnahdettiin kuin korkki pintaan, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertasi ottelua ja sen päätöserää.

Kahden erän jälkeen vaikutti siltä, että vierasjoukkueella oli peli hyvin hallussa ja pisteet matkaisivat Helsinkiin. Kärppien ottelutahti on ollut tällä viikolla armoton, joten olisi voinut kuvitella bensan loppuvan ensin kotijoukkueelta. Toisin kuitenkin kävi, sillä HIFK hyytyi päätöserässä.

Päävalmentaja Raimo Summanen ei kuitenkaan tappiota liiemmin harmitellut.

– Meidän suunnitelma on ottaa pikku hiljaa kärkeä kiinni pelillisesti. Olemme onnistuneet siinä mielestäni hyvin. Puolitoista kuukautta on nyt aikaa ja sitten mitataan meidän kehitys uudestaan, Summanen sanaili.

Maxwell tällä hetkellä tulikuuma

Ottelun avauserä meni vierasjoukkueen nimiin kotijoukkueen näennäisestä hallinnasta huolimatta. HIFK oli hyvällä jalalla ja yritteliäällä peli-ilmeellä liikkeellä. Ylivoima pyöri mallikkaasti ja sen jälkimainingeissa avausmaalikin syntyi Mika Partasen lavasta.

Toisessa erässä Kärpät pääsi tasoittamaan ottelun alivoimalla. Julius Junttila ja Ben Maxwell karkasivat ylivoimahyökkäykseen, jonka päätteeksi Junttila iski pelin tasoihin. Voimasuhteet eivät ensimmäiseen erään nähden juuri heilahtaneet.

Kolmannessa erässä HIFK siirtyi nopeasti johtoon Arttu Luttisen maalilla. Ari Vallin ja Mikko Lehtonen ottivat peräkkäiset jäähyt ja tässä vaiheessa peli vaikutti kääntyvän lopullisesti vierasjoukkueelle. Toisin kuitenkin kävi. Kärpät tappoi jäähyt ja Joonas Kemppainen iski kotijoukkueen tasoihin.

Voittomaalista vastasi Maxwell. Maali jouduttiin tarkistamaan videolta, vaikka sentteri itse tiesi kiekon käyneen maalissa.

– Olin itse sitä mieltä heti, että se oli maali. Tiesin kuitenkin, että se voi olla vaikea hyväksyä videotarkistuksen jälkeen.

Neljässä viime pelissä hurjat tehot 7+1 saalistanut keskushyökkääjä on todella kuuma pelaaja tällä hetkellä. Syyt hyvälle vireelle löytyvät pohjoisamerikkalaiseen tapaan muista kuin itsestä.

– Ketjukaverini tekevät homman minulle helpoksi. Lisäksi viime aikoina onnikin on ollut meidän puolella ja olemme saaneet muutamia onnekkaita pomppuja, Maxwell vähättelee.

Kuluvan viikon pelitahdin Maxwell koki raskaaksi. Tämä lisäsi perjantain voiton arvoa kanadalaisen mielestä entisestään.

– Viikko on ollut todella rankka. Lisäksi muutama kaveri on sairastellut ja pari loukkaantumistakin on ollut. Olemme taistelleet todella kovaa ja joukkue on osoittanut todellista luonnetta, Maxwell kehaisee.

Kärpillä on edessä vapaa viikonloppu. Seuraavan kerran pelaajat palaavat sorvin ääreen vasta maanantaina. Maxwellin suunnitelmat ovat muun joukkueen tapaan selvillä.

– Ehkä otamme muutaman oluen, mutta tuskin kovin monta, sillä kaikki ovat todella väsyneitä.

Muutamasta oluesta puhuva kanadalainen ei ole selvästikään perillä suomalaisten venymiskyvystä, kun rentoudutaan muutaman oluen äärellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle