Kärpät kukisti HIFK:n ja varmisti runkosarjan voiton

Keränen tuuletti maaliaan kunnolla.
Oulun Kärpät ja Helsingin IFK tarjosivat täydelle Raksilan hallille vaiherikkaan ottelun lauantai-iltana. Kotijoukkue vei ottelun nimiinsä lukemin 5-3, ja varmisti samalla runkosarjavoiton jäämisen Ouluun.

Kärppien ja HIFK:n välinen ottelu käynnistyi vauhdikkaasti, kun jo muutaman minuutin pelin jälkeen kotijoukkue Kärpät johti peliä 2−0. Kakkosketjun sentteri Ben Maxwell aloitti maalinteon Ivan Humlin syötöstä ja neloskentän Juho Keränen jatkoi maalaamista heti seuraavassa vaihdossa. Lasse Kukkonen nappasi maalista syöttöpisteen.

Keräsen 2−0-maali oli melkoinen yksilösuoritus. Hyökkääjä haki kiekon keskialueelta hyökkäyssiniviivan tuntumasta ja purjehti yksin laidan kautta HIFK:n puolustusalueelle laukoen kohti maalia. Ensimmäinen laukaus ei mennyt maaliin, mutta kiekko kimposi Ville Husson torjunnasta takaisin peliin, jolloin Keränen iski paluukiekon maalinperukoille.

Kärpät iski ensimmäisen erän loppupuolella lukemat jo 3−0:aan, kun HIFK:n Lauri Taipalus ja Micke-Max Åsten kärsivät rangaistuksia kampituksesta ja huitomisesta. Kärppien 3−0-maalin iski Esa Pirnes, Humlin ja Joonas Donskoin syötöistä. Kärpät pelasi kahden miehen ylivoimaansa viidellä hyökkääjällä.

Keräsen iskemä 2−0-maali kuvasti Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäen mielestä joukkueen lauantai-illan peli-ilmettä.

− Jos katsotaan tuota Keräsen maalia, joka oli illan toinen maali, niin sehän kuvasti millä mentaliteetilla me tänään pelattiin.

HIFK vaihtoi maalivahtiaan ensimmäisen erätauon jälkeen, kun Kevin Lankinen korvasi Ville Husson helsinkiläisten maalinsuulla. HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kommentoi maalivahdin vaihtoa pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

− Hyvää pelaamista oli Hussolta ensimmäinen erä, mutta tuli pieni loukkaantuminen erän alussa. Sen takia vaihdoimme maalivahtia toiseen erään.

Kärpät pelasi erityisesti ottelun kaksi ensimmäistä erää hyvin, ja johti peliä toisen erän lopussa jo lukemin 4−1. Kotijoukkueen päävalmentajan Marjamäen mielestä Kärppien kaksi ensimmäistä erää olivat joukkueen kauden parhaat.

− Kaksi ensimmäistä erää pelattiin kyllä hyvää, ehkä jopa kauden parasta peliä. Meidän vastuullisuus ja sitoutuminen oli todella kovaa luokkaa. Emme antaneet vastustajalle oikein mitään ja halusimme voittaa tänään.

Kolmas erä tarjosi tapahtumia koko rahan edestä

Toisen erän alkupuolella HIFK kavensi tilanteen lukemiin 3−1. Vierasjoukkueen ranskalaishyökkääjä Yohann Auvitu iski kiekon maaliin siirretyn rangaistuksen aikana Hannu Pikkaraisen syötöstä. Erän toinen maali kirjattiin kotijoukkueelle, kun Mika Pyörälä iski kiekon ohi HIFK-vahti Lankisen.

Kolmas erä tarjosi yli 6500 katsojalle tapahtumia toisenkin erän edestä. 20 minuuttiin mahtui 64 jäähyminuuttia, kun ensin Kärppien Pirnes ja HIFK:n Pikkarainen nahistelivat rangaistusten arvoisesti. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin vierasjoukkeen Åsten taklasi Kärppien Kerästä laidassa ja sai 5 minuuttia ryntäyksestä ja automaattisen pelirangaistuksen.

Keränen poistui kaukalosta lääkärin saattelemana ja hieman sekavan oloisena. Samasta tilanteesta myös Kärppien Mikko Alikoski ohjattiin pukuhuoneen puolelle, hänen hyökättyään Åstenin kimppuun ryntäyksen jälkeen.

Kolmannen erän lopussa HIFK kavensi vielä ylivoimalla tilanteen lukemiin 5−3, mutta sen lähemmäksi helsinkiläisjoukkue ei enää päässyt. Voitolla Kärpät varmisti runkosarjan voiton ja HIFK taas puolestaan taistelee kahdessa viimeisessä runkosarjaottelustaan suorasta puolivälieräpaikasta.

Kärppien päävalmentaja Marjamäki oli runkosarjavoiton varmistuttua iloinen mies.

− Runkosarjan voitto on merkki vähän isommasta osaamisesta, ja varsinkin, kun sen ottaa toisen kerran putkeen ja vielä mestaruuden jälkeen. Se on aika iso haaste joukkueelle ja merkki siitä, että olemme tehneet monella saralla hyvin töitä.