HIFK kaatoi Kärpät vauhdikkaassa ottelussa

Kärppien Keränen jakoi teräviä taklauksia läpi ottelun.
Oulun Kärpät ja Helsingin IFK kohtasivat lauantai-iltana Raksilassa ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella. Pohjoisen ja etelän kohtaamisessa nähtiin tuttua tunnelatausta ja kovaa taistelua. Tasainen ottelu päättyi vierasjoukkueen voittoon jatkoajalla lukemin 3-2.

Kärppien ja HIFK:n välinen kohtaaminen oli vasta kauden toinen ottelu Raksilassa, jota saapui seuraamaan enemmän kuin 6000 katsojaa. Lauantai-illan peli tarjosikin reiluille 6000 katsojalle viihdettä koko rahan edestä.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun ennen kautta Liigan kärkeen ennakoidut joukkueet luistelivat samalle jäälle. Molemmat joukkueet aloittivat ottelun hyvällä energialla ja jalat liikkuivat ottelun alkuhetkistä saakka pirteästi.

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin muutamia selkeitä yksilövirheitä kummaltakin joukkueelta. Kärppien Ivan Huml ei saanut hyödynnettyä omaa hetkeään, mutta HIFK käytti omansa tehokkaasti, kun kotijoukkueen puolustaja Markus Nutivaara menetti kiekon keskialueella. Kiekonmenetyksen seurauksena vierasjoukkueen Mika Partanen iski ottelun avausmaalin Juuso Puustisen syötöstä.

Joukkueiden välinen ottelu oli totutusti täynnä tunnetta, mikä näkyi muun muassa taklauksina ja useampina tasavajaina. Parasta työtä vastustajan ärsyttämiseksi teki helsinkiläisten nelosketjun hyökkääjä Micke-Max Åsten, joka pääsi kokeilemaan Raksilan jäähyaitiota useampaankin kertaan. Åsten onnistui kuitenkin hankkimaan samaan aikaan rangaistuksen myös kotijoukkueen pelaajille.

HIFK:n Puustinen iski tasavajaalla vierasjoukkueen toisen maalin heti toisen erän alussa Daniel Grillforsin syötöstä. 0-2-maalin jälkeen Kärpät heräsi mukaan maalitalkoisiin ja iski kaksi maalia 40 sekunnin sisään.

Kotijoukkueen illan avausmaalin iski Saku Mäenalanen Mikko Niemelän ja Simon Suorannan syötöistä. Kärppiin täksi kaudeksi Ässistä siirtynyt Mika Niemi tasoitti ottelun Juuso Ikosen ja Adam Masuhrin esityöstä.

Sekä Kärpillä että HIFK:lla oli paikkansa iskeä johtomaali toisen ja kolmannen erän aikana, mutta erinomaisista paikoistakaan huolimatta kumpikaan joukkueista ei maalia saanut tehtyä. Parhaat paikat oli Kärppien Mika Pyörälällä, jolla oli edessään tyhjä maali sekä HIFK:n Puustisella, joka pääsi yksinään nokikkain kärppävahti Sami Aittokallion kanssa.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta kolmella kolmea vastaan pelatun jatkoajan aikana, kun HIFK:n Joonas Rask ja Teemu Ramstedt ryöstivät kiekon Kärppien Nutivaaralta ja Rask laukoi kiekon ohi Aittokallion.

Joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa tiistaina. HIFK kohtaa HC Davosin vieraissa ja Kärpät Dusseldorfer EG:n kotonaan CHL-otteluissa.