Kärppien ja Bluesin viides kohtaaminen kuukauden sisällä – ”Ei tarvitse paljon kaverin pelaamiseen enää perehtyä”

Tässä syntyy yksi kauden komeimmista maaleista.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Raksilan tapanintansseissa Kärpät vei, mutta Blues ei vikissyt. Espoolaiset taistelivat jälleen kerran hyvin, mutta Kärppien rutiini oli lopulta liikaa. Illan suurin sankari oli kaksi maalia päätöserässä iskenyt Julius Junttila.

Oulun Kärpät sai tapaninpäivänä vieraita Espoosta, kun Blues lensi jälleen Ouluun. Ottelu oli joukkueiden viides kohtaaminen kuukauden sisällä.

− Vastustaja on kyllä käynyt tutuksi, ei tarvitse sen pelaamiseen enää perehtyä, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho tuhahti lakonisesti.

Molemmilta joukkueilta pelaajia samaan aikaan käynnistyneiden alle 20-vuotiaiden MM-kisojen takia. Kärpiltä oli poissa ykkösketjun laiturit Jesse Puljujärvi ja Sebastian Aho. Bluesilta puuttui ykkösmaalivahti Kaapo Kähkönen.

Avauserässä kotijoukkue oli selkeästi niskan päällä ja loi lukuisia laatupaikkoja jo ensimmäisten peliminuuttien aikana. Viiden minuutin kohdalla Kähköstä tuurannut Christian Engstrand joutui antautumaan Adam Masuhrin laukaukselle.

Vaikka Blues oli etenkin alussa altavastaaja, onnistui Eetu-Ville Arkiomaa tasoittamaan ottelun ennen erätaukoa hieman kyseenalaisella maalilla.

− Piti kysyä, että näyttikö se potkulta. Onnenkantamoinen se oli, Arkiomaa kuittasi tasoitusmaalinsa.

Peli tasoittui selkeästi kahdessa jälkimmäisessä erässä. Kärpät hallitsi kiekkoa, mutta Blues pääsi iskemään nopeista vastaiskuista. Kärppien puolustajat jäivät näissä tilanteissa usein jalalla jälkeen. Jere Seppälän osuma toisen erän alussa yllätti Kärpät täysin. Heti perään Blues pääsi hakemaan lisäosumaa ylivoimalla, joka oli täysin luokatonta.

Kärppien pakkopeli samassa erässä tuotti yhden kauden komeimmista maaleista. Mika Pyörälä sai kunnian viimeisteillä Juuso Ikosen ja Esa Pirneksen näyttävästä esityöstä Kärppien tasoitusmaalin. Näin päätöserään lähdettiin tasalukemista.

Kolmannessa erässä Julius Junttila viimeisteli oululaisten voitto-osuman ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Tilanne sai alkunsa Bluesin vaihtovirheestä.

− Se vaihtovirhe jäi harmittamaan. Kärpät sai sen seurauksena aivan liikaa kiihdytyskaistaa. Mutta sellaista tämä on, virheistä niitä maaleja tehdään, Aho manasi.

Bluesilla oli vielä loistava tilaisuus tasoittaa peli, kun se pääsi alivoimalla hyökkäämään kolmella yhtä vastaan. Markus Poukkulan syöttö lipui kuitenkin Jussi Makkosen jalkojen välistä ja tilanne kuivui kasaan.

Loppulukemat 4-2 viimeisteli tyhjään maaliin Junttila illan toisella osumallaan.

− Kaksi riistomaalia annettiin vastustajalle, mutta paljon muuta ei annettukaan. Pelin jänne pysyi hyvänä, kärppäluotsi Lauri Marjamäki jutteli tyytyväisenä.

Kärpät ratkaisi voiton rutiinilla. Blues taisteli hyvin, mutta Kärppiä vastaan pelkästään se ei riitä. Kärppien materiaali on junnupelaajien poissaolosta huolimatta sen verran leveämpi ja laadukkaampi, ettei sitä pysty kaatamaan pelkällä hyvällä yrityksellä.

Tapaninpäivän liigakierros oli kokonaisuudessaan vierasjoukkueille vaikea. Joukkueet sai kutsua kokoon aikaisintaan vasta pelipäivän aamuna klo 9.00. Blues-valmentaja Aho ei myöskään näyttänyt tapaninpäivän liigakierrokselle varauksetonta peukkua.

− Pitkä tauko ja sitten suoraan pelaamaan. Onneksi kukaan ei loukkaantunut, Aho aloitti.

− Nyt kun katsoo pelipareja, niin Lukko matkusti Jyväskylään, HPK Kuopioon, HIFK Vaasaan ja me tänne Ouluun. Miksei voida pelata paikallispelikierrosta, Aho kysyi.

Ottelu oli joukkueiden viimeinen keskinäinen peli tällä kaudella ellei tiet kohtaa pudotuspeleissä. Kärpät palaa kaukaloon tiistaina Kouvolassa KooKoon vieraana. Bluesin ottelut jatkuvat keskiviikkona kotihallissa Vaasan Sporttia vastaan.