Kärppien härkäviikko päättyi voitollisesti

LIIGA / Raportti
Eminger oli ottelun hahmo iskien kaksi maalia.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Kärppien raskas viikko on vihdoin takana. Kärpät pelasi viiteen päivään neljä ottelua, joista vielä kolme vieraissa. Eilen niukan tappion Bluesille kärsinyt Kärpät ratkaisi ottelun tänään jo ensimmäisessä erässä. Bluesilla ei ollut tänään asiaa pisteille.

- Aika epäinhimillinen ohjelma oli meille, tyytyväinen Lauri Marjamäki pelin jälkeen.

- Siihen nähden kolme voittoa ja varsinkin tämän päivän suoritus niin täytyy sanoa, että olen tosi ylpeä joukkueesta.

Jos oli eilinen peli Bluesin ja Kärppien välillä tiukka, sitä se ei tänään ollut kuin toisessa erässä. Kärpät oli selkeästi valmiimpi ottelun alussa ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli jo kotijoukkueelle 3-0.

- Ensimmäinen erä oli huonointa meiltä ja siihen me tämä peli hävittiin, vastaa silminnähden pettynyt Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho.

- Eilen voitettiin ja tänään ei voitettu.

Yksi eilisen pelin Kärppien ongelmia oli, ettei joukkue päässyt kunnolla vastustajan maalialueelle, mutta tänään kaikki oli toisin.

- Tosi upeita maaleja oli tänään kaikki. Läheltä maalia ja enempäänkin oli paikkoja, vastaili Marjamäki.

Kärppien kannalta hieno ensimmäinen erä toi myös murheita loukkaantumisten muodossa. Jari Viuhkola loukkasi harmittomalta näyttäneeltä keskialueen taklaustilanteessa itseään eikä miestä nähty enää pelissä.

Kärppäkapteeni Lasse Kukkonen taas loukkasi jalkansa estäessään lämäriä. Mies yritti vielä toisessa erässä pelata, ennen kuin hänenkin piti luovuttaa.

- Ensin pitää tutkia ennen kuin tehdään mitään ennusteita, Marjamäki vastaa tilanteesta lyhyesti.

- Pitää nostaa hattua tuonne koppiin. Vähän tippui tänäänkin matkalta ukkoja ja ne ottaa aina veronsa, mutta hienosti taisteltiin.

Bluesin etsikkoaika

Toiseen erään saapui sisuuntunut Blues. Joukkue taisteli, taklasi ja väänsi koko erän ja hetkittäin Kärpät olikin pulassa. Tomi Karhunen viimeisenä lukkona kesti kuitenkin hyökkäykset. Bluesin yritys palkittiin erän lopulla, kun Jussi Makkonen voitti selkeästi hyökkäyspään aloituksen ja kiekon toimitti maaliin Daniel Widing.

Kärpät ei suinkaan jäänyt ilman tilanteita erässä ja erittäin hyvällä pelipäällä ollut hyökkäystrio Ben Maxwell laidoillaan Ivan Huml ja Toni Kähkönen oli todella vaarallinen.

Toisen erän lopussa tunteet kävivät kuumina molemmilla joukkueilla, mutta ylilyönneiltä vältyttiin. Tuomarit olivat tänään pelissä hyvin mukana ja linja oli varsin selkeä koko ottelun ajan.

Peli kääntyy jälleen

Kolmannen erän alussa Kärpät iski nopeaan tahtiin kaksi maalia eikä Kim Hirschovitsin kavennus enää pelin kulkua muuttanut. Kärpät oli tänään selkeästi parempi.

- Toisessa erässä päästiin pikkuisen peliin kiinni, mutta sitten kolmanteen erään hutiloitiin se mahdollisuus ottaa tästä jotain matkaan, virkkoi Aho.

- Semmoinen peli. Koitetaan tästä tajuta joitakin asioita, mistä on koko vuosi puhuttu.

Kärpillä onnistujia oli laajalla rintamalla. Ottelun parhaimmistoa oli tänään nuori kärppäpuolustaja Vladimir Eminger, joka tekikin kaksi maalia.

Lauri Marjamäki Emingeristä:

- Hän on hyvin iloinen luonteeltaan ja pidetty kopissa. Hän on mennyt eteenpäin puolustuspelaamisessaan.

- Pakin tärkein tehtävä on kuitenkin ensisijaisesti puolustaa. Hieno juttu, että tulee onnistumisia myös maalien muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle