Kärpille pisteet vuoden viimeisestä pelistä – Bluesin Zamorsky loukkaantui

LIIGA / Raportti
Zamorskyn peli päättyi Oulussa loukkaantumiseen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Bluesin Miro Aaltosen toinen perättäinen kahden maalin ilta ei auttanut espoolaisia Oulussa. Kärpät korjasi täyden pistepotin vuoden viimeisestä ottelusta.

Tiistai-illan ottelu Oulussa oli melko yksipuolinen, mutta kiivas taistelu sarjapisteistä. Kotijoukkue Kärpät oli niskanpäällä melkein läpi ottelun, mutta Blues taisteli loppuun saakka kuten aina.

Kärppien ja Bluesin edellinen kohtaaminen oli varmasti molemmilla joukkueilla hyvin muistissa. Espoossa pelatussa ottelussa Blues nousi ottelun viimeisellä minuutilla maalin takaa ohi ja lopulta voittoon. Kärpät ei varmasti tuota tappiota unohda pitkään aikaan.

Tiistain ottelussa Kärpät oli kuskin paikalla alusta loppuun, eikä edellisen keskinäisen kohtaamisen kaltaista notkahdusta nähty. Etenkin avauserässä Kärpät loi laadukkaita maalipaikkoja liukuhihnalta. Maalinteossa kotijoukkue onnistui kahteen kertaan, vaikka esimerkiksi Dan Spangilla oli elämänsä tilaisuus onnistua viimeistelyssä.

− Pelasimme vahvat kaksi erää. Kolmannessa erässä otimme pari jäähyä, mikä sotki hieman. Meillä on ollut hyvä alivoima, mutta vastustajalla puolestaan hyvä ylivoima. (Miro) Aaltonen heitti tänäänkin taas kaksi maalia, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki mietti.

Avauserän jälkeen pelin taso hieman lopahti. Tällä kaudella Kärpille tyypillistä on ollut useamman maalin johtoasemassa pieni passivoituminen ja sama trendi jatkui myös tiistai-iltana. Blues pääsi kaventamaan kahteen otteeseen, mutta todellista takaa-ajoa espoolaiset eivät saaneet lopulta aikaan.

Ottelun avausmaali upposi Blues-maalia vartioineen Eetu Laurikaisen taakse luvattoman helposti. Erikoistilannepelaaminen ei ollut oululaisilla edelleenkään kovin tehokasta. Avauserässä kotijoukkue pääsi jauhamaan kahden miehen ylivoimalla melkein kaksi minuuttia. Maalinteossa oululaiset onnistuivat vasta aivan ylivoiman viime sekunneilla.

− Kärpät teki heti ensimmäisestä paikastaan maalin. Sitten otimme pari jäähyä, eikä Kärppien tasoinen joukkue jätä käyttämättä kahden miehen ylivoimaa. Toisessa erässä tapoimme jäähyn ja pääsimme peliin mukaan, mutta sitten Kärpät kävi tekemässä maalin. Se oli oikeastaan koko pelin kuva. Kun olimme hyvin pelissä kiinni, Kärpät teki maalin, Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho manasi.

Bluesin ylivoima toimi kohtuullisesti. Ensimmäisen pakkopelin paras maalintekopaikka tuli Kärppien Julius Junttilalle puolittaisesta läpiajosta, mutta kaksi seuraavaa miesylivoimaa tuotti kaksi maalia. Molemmissa viimeistelijänä myös lauantaina kaksi maalia iskenyt Aaltonen.

− Toisessa erässä kolmannen maalin jälkeen meidän paketti hajosi hieman, mutta saimme oljenkorret ylivoimalla Aaltosen maaleilla. Lopussa saimme kuudella viittä vastaan ihan hyvin paikkoja, mutta tänään ei onnistututtu, Aho jutteli.

Illan komein osuma nähtiin toisessa erässä kun Kärpät siirtyi kolmen maalin johtoon Joonas Donskoin viimeistellessä maalin kulmalta Joonas Kemppaisen namupassista. Lisäosumiinkin oli mahdollisuus, sillä Patrick Davis pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta. Yritys oli kuitenkin ponneton.

Bluesilta esiin nousi neloskenttä Jari Sailio - Sim Liivik - Ilmari Pitkänen. Koko vitjalla oli meno päällä läpi ottelun, ja ajoittain tunteet kuohahtivat. Vauhtia ja väriä ketju toi otteluun paljon.

− Siinä on sellainen kenttä josta tykkään. Kovaa työntekoa ja kamppailua. Jätkät ovat vielä sen tyyppisiä, että he itsekin nauttivat siitä. Olin erityisen tyytyväinen heidän aggressivuuteensa, Aho kehui.

Kärppien paras ketju oli ties kuinka monetta kertaa tällä kaudella kolmosvitja Junttila - Kemppainen - Donskoi. Etenkin sentteri Kemppainen oli pelipäällä.

− Kemppaisen kenttä oli tänään tehokas. Myös Saku Mäenalanen pelasi hyvän pelin. Olimme kokonaisuutena aika dynaamisia ja luisteluvoimaisia. Joukkue halusi selvästi voittaa tämän pelin, Marjamäki totesi.

Kärppäsentteri Kemppaisen ainoaksi kauneusvirheeksi jäi Petr Zamorskyn telominen keskeytyskuntoon. Zamorskylla saattaa olla edessä pitempikin huili. Otteluvalvoja kertoi tapauksen siirtyvän jatkokäsittelyyn.

− Ei siinä mielestäni mistään vahingoittamisyrityksestä ollut kyse. Olen sitä mieltä, että mailalla pitääkin pelata kovaa. Muista jäähyistä en ole kuitenkaan samaa mieltä. Esimerkiksi Sailio sai jäähyn, kun häneltä lyötiin kypärä päästä, Aho päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle