Kärpille ei löytynyt vieläkään pysäyttäjää

Lasse Kukkonen viimeisteli ottelun viimeiseksi jääneen osuman.
Viikonlopun tuplakohtaamisen toisessa osassa Kärpät takoi taululle selkeämmät lukemat kuin perjantaina Espoossa. Lopulta 11. peräkkäinen voitto kirjattiin petolaumalle lukemin 5-0.

Lauantain ottelu Kärppien ja Bluesin välillä ei jättänyt epäselvyyttä voittajasta, vaikka peli oli ajoittain hyvinkin tasaista vääntämistä. Kärppien ei kuitenkaan loppujen lopuksi tarvinnut aivan parastaan esittää voiton ottamiseksi. Tehokkuus maalintekopaikoissa teki selkeimmän eron joukkueiden välille. Kotijoukkue sai onnistujia erittäin laajalta rintamalta, kun jokainen kentällinen onnistui maalinteossa.

Kärpissä on tällä hetkellä niin paljon onnistujia, että Julius Junttilan tasoinen pelimies on joutunut viettämään muutamia otteluita katsomon puolella. Junttila palasi pelaavaan kokoonpanoon lauantaina ja oli yksi kotijoukkueen näkyvimmistä hahmoista.

− Oli tänään todella tiukka peli. Numerot eivät todellakaan kerro koko totuutta tässä tapauksessa. Ei ollut tänään aivan yhtä lennokasta menoa, kuin mitä on viime aikoina ollut. Kuitenkin eilen oli kova peli Espoossa ja matkustettiin yöllä kotiin. Saattoi tietty joillakin jaloissa painaa hieman, kommentoi Junttila illan peliä.

− Oma peli oli jo hieman parempaa. On kuitenkin vielä todella paljon tekemistä. Välillä tuntuu, että kiekot hieman karkailevat lavasta ratkaisuhetkillä. Ei missään nimessä sellaista peliä, mitä haluaisin itseltäni nähdä, analysoi Junttila puolestaan omia otteitaan.

Bluesin kova paine loisti poissaolollaan

Perjantain kamppailussa Blues onnistui laittamaan Kärpät ahtaalle kovalla paineistuksellaan varsinkin ottelun avauserässä. Tänään siitä paineesta ei näkynyt merkkiäkään.

− Koko pelin olimme pari askelta perässä. Sitä kautta kaikki tekeminen oli hieman viiveellistä. Pakko kuitenkin kehua kotijoukkueen esitystä. He olivat todella valmiita tähän peliin. Kyllä tuo ero oli aivan ansaittua. Meidän tämän illan pelistä en ole tyytyväinen mihinkään, kommentoi Bluesin käskijä Jyrki Aho omiensa otteita.

Kärppien hyvällä puolustuspelillä oli suuri osa Bluesin pimennossa. Vierasjoukkue sai ensimmäiset kunnolliset maalipaikkansa vasta ottelun viimeisessä erässä, kun ottelu oli jo ratkennut.

Toinen erä ratkaisu

Ottelun toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen johtaessa lukemin 1-0. Toisella kolmanneksella Kärpät onnistui maalinteossa kolmeen otteeseen ja karkasi saavuttamattomalle karkumatkalle.

− Toinen erä oli meiltä hyvä. Saimme kolme tärkeää maalia, ja sitä kautta se meidän peli lähti rullaamaan paremmin, kommentoi Junttila.

Viimeinen erä oli molemmilta joukkueilta kenties parasta peliä koko iltana. Blues pääsi muutamaan otteeseen varsin lähelle kavennusmaalia kuitenkaan siinä onnistumatta. Kärpätkin onnistui luomaan hyviä pyörityksiä espoolaisten päätyyn.

− Vasta viimeisessä erässä saimme kunnon painetta hyökkäyspäässä. Tosin siinä vaiheessa peli oli jo täysin ratkennut, kertasi Junttila kolmatta erää.

− Tarvitseeko edes sanoa kuinka upeaa jääkiekkoa joukkue pelaa tällä hetkellä. Ei voi valmentaja kuin olla ylpeä. Tämä oli joukkueen voitto, menimme joka sylinterillä tänään. Lopussakin jätkät hyppivät kiekon eteen, kun peli oli 5-0, tunnelmoi puolestaan päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Kärpät pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina, kun se matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Blues puolestaan saa perjantaina kotiluolassaan vastaansa HIFK:n.