Kärppien rutiini riitti kolmeen pisteeseen

Julius Junttila onnistui myös Ässiä vastaan.
Raksilan tiistai-illassa toisistaan ottivat mittaa Oulun Kärpät ja Porin Ässät. Kärpät lähti otteluun katkaisemaan orastavan tappioputken, kun taas Ässät pyrki säilyttämään hyvän vireen ja hakemaan kolmatta perättäistä voittoa. Ottelun pelillinen anti jäi varsin vajavaiseksi eikä Raksilan reilulle 4700 hengen yleisölle jäänyt ottelusta jälkipolville kerrottavaa.

Oulun Kärpät aloitti kotiotteluviikon kohtaamalla Porin Ässät. Tiistain ottelu ja vastus Ässät eivät saaneet tällä kertaa oululaisyleisöä liikkeelle ja Raksilan lehtereillä ottelua seuraamassa olikin vain 4763 silmäparia.

Joukkueet lähtivät illan otteluun hieman erilaisista lähtökohdista. Kotijoukkue Kärpillä oli takana pitkä vieraspelireissu. CHL-pudotuspelejä tiistaina Saksassa, keskiviikkona Helsinkiin ja Espoon Leppävaaraan, jossa joukkue harjoitteli torstaina. Leppävaarasta matka jatkui perjantaina Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Kärpät oli kiinni viimeisille minuuteille saakka SaiPa ottelun voitossa, mutta joutui poistumaan Kisapuistosta tappio niskassaan häviten voittolaukauskilpailussa. Lauantaina Kärpät kohtasivat Kouvolassa sarjanousija KooKoon, joka voitti Kärpät 2-1. Ässät puolestaan haki torstaina tärkeän voiton Espoo Bluesista ja kukisti KalPan 0-1 Andreas Bernardin erinomaisen pelin myötä lauantaina Kuopiossa.

Oululaisyleisö ei ollut ehtinyt kunnolla edes paikoilleen, kun ottelussa ensimmäisen kerran kilauteltiin maalirautoja. Puolen minuutin pelin jälkeen Juha Kiilholma karvasi vahvasti hyökkayssiniviivan päällä kiekon Mika Niemeltä ja syötti Jarno Kärjelle, joka pääsi laatupaikalta yrittämään, mutta laukaus päätyi tolppaan. Ässät onnistuivat luomaan agressiivisella karvauksella painetta Kärppien pelinavaukseen ja ottelussa nähtiinkin useita pitkiä kiekkoja epäonnistuneiden avausten seurauksena.

Hieman ennen ensimmäisen erän puoltaväliä Ässien Juha Kiilholma otti hieman turhan jäähyn huitomisesta. Kärpät pyörittivät ylivoimaa mallikkaasti ja Miro Aaltoselle pelattiin erinomainen tekopaikka, mutta Andreas Bernard onnistui torjumaan kilvellään. Seuraavassa hyökkäyksessä Adam Masuhr antoi kiekon täyteen vauhtiin Miro Aaltoselle, joka kiitti vapaasta väylästä ja laukoi pakin jaloista Kärpät 1-0 johtoon. Ensimmäinen erä oli näennäistä Kärppien hallintaa, mutta Kärppien hyökkäuksiin lähtöjä vaivasi hitaus, joka oli Ässien agressiivisen karvauksen ansiota.

Toiseen erään Ässät lisäsi karvaustaan ja eteenkin pakkipari Lasse Kukkonen-Adam Masuhr tuntui olevan jatkuvasti vaikeuksissa avauspelaamisensa kanssa. Kärpät olivat joutuneet sotkemaan ketjujaan illan otteluun loukkaantumisten vuoksi, kun poissa olivat viikonloppuna loukkaantuneet Esa Pirnes ja Simon Suoranta. Tämä näkyi viisikkojen ajoituksissa, mikä taas vaikeutti Kärppien avauspelaamista. Muutama minuutti ennen toisen erän loppua Ässien puolustuspään merkkausvirheen seurauksena Julius Junttila pääsi lisäämään Kärppien johdon jo 2-0. Syötön maaliin antoi Miro Aaltonen, joka olikin Kärppien näkyvimpiä pelaajia.

Ässät onnistui luomaan agressiivisella karvauksella laadukkaita maalipaikkoja, mutta joukkue sortui useissa paikoissa liikaan näpertelyyn. Joukkue kaipaisi selkeästi enemmän onnistumisia, joka ruokkisi pelaajien itseluottamusta. Kolmannen erän alussa Ivan Huml lisäsi johdon 3-0, jonka jälkeen ottelu oli käytännössä pelailua loppuajan, eikä Ässät kyennyt järjestämään kiriä missään vaiheessa.

Kärppien viikko jatkuu vasta lauantaina kotiottelulla HIFK:ta vastaan. Ässät puolestaan jatkavat viikkoaan torstaina HIFK:n vieraana Helsingissä.