Ässät varmisti puolivälieräpaikkansa

LIIGA / Raportti
Tämän kauden runkosarjan viimeinen peli Oulussa oli tiukkaa taistelua viimeisistä jaossa olevista pisteistä. Illan päätteeksi Ässät varmisti paikkansa kuuden parhaan joukossa ja Kärpätkin sai pidettyä haaveet suorasta puolivälieräpaikasta elossa.

Kärppien ja Ässien kauden viimeinen runkosarjakohtaaminen oli varsin kaksijakoinen ottelu. Kotijoukkueen hallitessa avauserää, heilutti puolestaan Ässät tahtipuikkoa toisessa erässä. Lopulta ratkaisua haettiin jatkoajalta, jossa Kärppien sankariksi nousi ensimmäisen liigamaalinsa viimeistellyt Jozef Stümpel.

Lopputulos varmisti Ässien paikan kuuden parhaan joukossa ja piti Kärppienkin haaveet suorasta pudotuspelipaikasta elosssa.

– Hengissä ollaan vielä, vaikka koiranputken läpi hengitetäänkin, totesi Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta ottelun jälkeen.

Aravirran porilainen virkaveli Karri Kivi oli puolestaan helpottunut joukkueen varmistettua suoran pudotuspelipaikan.

– Meillä oli tälle kaudelle iso tavoite selviytyä kuuden parhaan joukkoon ja nyt olemme siellä, Kivi iloitsi ottelun jälkeen.

Kärpät aloitti jälleen vahvasti

Ottelun alku oli kuin uusinta lauantain Lukko-ottelusta, sillä kotijoukkue aloitti hyvin ja pelasi vahvan avauserän. Kärpät pääsi maalipaikkoihin useaan otteeseen, mutta tulosta syntyi vasta erän lopulla Ivan Humlin viedessä Kärpät johtoon ylivoimalla. Ässät otti erässä kolme jäähyä, joista kaksi oli typeriä hyökkäyspään jäähyjä paineettomassa tilanteessa.

Jos ottelun ensimmäinen erä oli Kärppien, oli toinen erä yhtä selkeästi Ässien. Kärppien liike hiipui ja Ässät pääsi peliin paremmin mukaan. Ässät iski erän ensimmäisellä puolikkaalla kahteen otteeseen. Molemmilla kerroilla maalintekijänä oli Ässien nelosketjun laituri Sami Mutanen.

– Ässät lisäsi intensiteettiä toiseen erään, mikä aiheutti meille ongelmia. Meille tuli toisessa erässä kaksi lapsusta, Aravirta harmitteli.


Runkosarjan viimeinen peli Oulussa oli tiukkaa taistoa pisteistä.
Asko Veteläinen - http://www.askovetelainen.com/

Maalin tappioasemassa kolmanteen erään lähtenyt Kärpät pääsi pelaamaan ylivoimaa heti erän alkuun Ville Uusitalon otettua puolen minuutin pelin jälkeen jäähyn kampituksesta. Kärppien ylivoima tuotti tulosta Joonas Komulaisen tasoittaessa ottelun.

Erä jatkui kiihkeissä ja hieman sekavissa tunnelmissa. Ässien Jani Honkanen yritti parhaansa mukaan kuumentaa kotijoukkueen Ivan Humlia, joka purki illan aikana turhautumistaan monta kertaa Raksilan kaukaloon.

Ottelussa siirryttiin lopulta jatkoajalle, jossa Ässät otti kaksi jäähyä reilun minuutin sisään. Kärpät onnistui ylivoimalla ajassa 63:28, kun Jozef Sümpelin veto pienestä kulmasta painui Ässä-maalin perukoille.

Karri Kivellä oli pelin jälkeen oma mielipiteensä jäähyistä.

– Aika hyvin siinä haettiin Kärpille mahdollisuuksia. Täällä on paha yleisö, Kivi tyytyi toteamaan.

Tyytyväiset valmentajat

Kärppien parasta esitti tänään joukkueen kakkoskentällinen, jossa varsinkin Joonas Donskoi oli hyvässä vireessä. Myös Stümpel pelasi vahvan pelin ja slovakin liike näytti parantuneen viime peleistä.

Kärppien puolustuksesta käytännössä puolet on tällä hetkellä sairastuvan puolella. Tämä tietää paljon vastuuta pelikunnossa oleville runkopakeille, joista Ville Mäntymaa urakoi tänään muutamaa sekuntia vaille puolituntia.

Ässien neloskentällinen oli vahvassa vireessä ja sen nimiin merkittiinkin vieraiden molemmat maalit. Varsinkin Sami Mutasen toinen maali oli todella komeaa katsottavaa. Ässien maalilla Antti Raanta koppasi kiekkoja varsin vakuuttavasti.

Ottelun jälkeen molemmat valmentajat olivat tyytyväisiä illan peliin.

– Tämä oli rehti ja hyvä kamppailu. Ottelun kääntyminen lopussa Kärpille tietysti hieman kaihertaa, mutta isossa kuvassa hyvä peli, Kivi kertasi ottelun jälkeen.

Kärppien Hannu Aravirta kehui joukkueensa peli-ilmettä.

– Joukkue oli hyvin keskittynyt ja fokus oli oikeissa asioissa. Tempo oli tänään hirveä, mutta joukkue pystyi ottamaan vielä yhden askeleen eteenpäin. Näitä onnistumisia tarvitaan kevättä kohden mentäessä, Aravirta jutteli pelin jälkeen.

Kärpille jäi runkosarjan päätöskierrokselle JYPiä vastaan vielä paljon panosta, sillä ennen viimeistä kierrosta Kärpät on tasapisteissä kuudentena olevan Jokereiden kanssa.

– Virheet meidän täytyy saada ehdottomasti pois torstaiksi. Kaikki energia peliin mukaan, niin saadaan varmasti huikea ilta Hippokselle, Aravirta linjasi.

Koville joutunut kärppäpuolustus ei ole näillä näkymin saamassa apuja sairastuvan puolelta. Nuorille pakeille on tarjolla paljon vastuuta myös Jyväskylässä.

– Olen skeptinen sen suhteen, että Mikko Lehtonen pelaisi torstaina. Eihän nämä viimeiset pelit mitään normaaleja runkosarjapelejä ole ja siinä mielessä nämä ovat aivan uudenlaista koulutusta meidän nuorille pakeille, Aravirta mietti ottelun jälkeen.

Karri Kivi ei jaksanut vielä torstain kotipelistä murehtia.

– Ei tämä lätkä niin helppoa ole, että pystyisi vielä seuraavaa peliä miettimään. Pitää nollata ajatuksia tuossa pitkän bussimatkan aikana, Kivi jutteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle