Ässien selviytymistaistelu riitti

LIIGA / Raportti
Tuomas Pihlman osui jälleen.
Kuva © Hannu Rainamo www.hannuphoto.com
Ässät eteni SM-liigan loppuotteluihin otteluvoitoin 4–1, kun se kukisti maanantaina JYPin Jyväskylässä. Vierasjoukkue teki ainokaisensa jo avauserässä, ja pystyi puolustamaan johtoaan loppuun asti. JYP painoi päätöserässä pelin porilaisten päätyyn, mutta ei onnistunut maalinteossa.

SM-liigan finaaleissa kohtaavat tänä keväänä Tappara ja Ässät. Porilaisjoukkue varmisti finaalipaikkansa, kun se haki maanantaina neljännen välierävoittonsa JYPistä.

– Voitte kuvitella, että tämä on iso asia joukkueelle ja varsinkin Porille, tunteili Ässien päävalmentaja Karri Kivi.

– Peliin on tänään ihan turha palata. Isompi asia on se, että päästään lätkimään perinteistä vanhan ajan finaalia, Kivi jatkoi.

Ottelun ainoan maalin teki Tuomas Pihlman, joka ohitti Tuomas Tarkin avauserän kahdeksannella minuutilla. Maali oli JYP-taustaiselle Pihlmanille välieräsarjan toinen.

JYP kaksi erää niskan päällä

Ensimmäisessä erässä Ässät oli myös pelillisesti hiukan edellä isäntiään, mutta toisessa erässä puntit kääntyivät JYPin eduksi. Ässien onneksi kotijoukkue kuitenkin sortui turhiin rikkeisiin. JYP joutui aloittamaan keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen alivoimalla. Sen lisäksi isännät tappoivat erässä kolme kokonaista jäähyä.

– Hukkasimme peliämme jäähyilyihin. Aina kun saimme vähän langan päästä kiinni, olimme boksissa, harmitteli JYP-luotsi Jyrki Aho.

Päätöserään JYP löysi vielä yhden vaihteen lisää. Ässien kiekollinen peli taas oli täysin Mika Niemen johtaman ykkösketjun varassa.

– Viimeisessä erässä en varmaan nähnyt punaviivaa. Se oli sellaista henkiinjäämistaistelua, myönsi Ässien kapteeni Ville Uusitalo.

Vierasjoukkue kuitenkin kesti. Ässien tiivis puolustuspaketti pystyi ohjaamaan valtaosan JYPin hyökkäyksistä pois parhaasta laukaisusektorista, ja Antti Raanta hoiti loput.

– Viimeiseen erään tulimme röyhkeästi ja tavoittelimme tasoitusta. Sitä kun ei tullut, niin sitä ei tullut. Sen pituinen sitten tämä välieräsarja, Aho kertasi pettyneenä.

Kehuja molemmin puolin

Ottelun jälkeen niin pelaajat kuin valmentajatkin jakoivat kehuja vastustajilleen.

– Tämä oli kaikin puolin erittäin fyysinen, reilu, hieno sarja, Kivi aloitti.

Aho taas korosti Ässien joukkueen tiiviyttä

– Ässät on vetänyt todella pitkän pätkän tässä keväällä hyvällä tunnetilalla, JYPin päävalmentaja muistutti.

Uusitalon mielestä myös JYP pelasi hyvän sarjan, vaikka hävisikin lopulta selvin numeroin.

– Nämä pelit olivat kaikki ihan sairaan tasaisia ja olisivat voineet mennä ihan miten päin vain.

Tapparan ja Ässien välinen finaalisarja alkaa viikon kuluttua maanantaina. Kiven mielestä lepo tulee tarpeeseen, sillä pelitahti on ollut tiivis tammikuusta lähtien.

– On ehdottomasti hyvä asia, että päästään vähän puhaltamaan, valmentaja painotti.

Alkuperäisen otteluohjelman mukaisesti JYPin lepotauko olisi venynyt vielä pidemmäksi. SM-liiga kuitenkin ilmoitti maanantain ottelun jälkeen, että pronssiottelu pelataan jo tulevana perjantaina. Ahon mielestä JYPin ja Lukon välisestä kamppailusta voi odottaa myös laadukasta jääkiekkonäytöstä.

– Täällä olen ollut kerran voittamassa pronssia neljän ja puolen tuhannen ihmisen edessä ja se oli ihan huikea tapahtuma, JYP-luotsi muisteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle