Tuskien taival

LIIGA / Raportti
Jaatinen räpäytti JYPin voittomaalin ja päätti jyväskyläläisten tuskan.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
JYPin ja Ässien kohtaamisesta povattiin vaikeaa ja tuskaista. Juuri sitä illan kamppailu myös oli. Kotijoukkue JYP vei lopulta heikkotasoisen ottelun Antti Jaatisen loppuhetken maalilla.

Ennakkoasetelma paistoi selvästi molemmista joukkueista. Kummassakin leirissä yritystä oli enemmän kuin tarpeeksi, mutta suorittaminen kentällä oli läpeensä väkinäistä. Hippoksella nähtiin kauden heikkotasoisin liigakamppailu.

- Oli todella väkinäinen vääntö molemmilta joukkueilta. Hyvää taistelua koko ajan, mutta rentous puuttui, ja peli meni sekavaksi. Ei missään nimessä hyvä peli, mutta tärkeintä oli tietysti voittaa, voittomaalin tehnyt Antti Jaatinen kommentoi.

- Nämä oli todella tärkeät pisteet meille. Sarja on tasainen, ja jokainen kolmen pisteen voitto auttaa paljon. Tänään oli kolme pistettä jaossa, ja ne myös otettiin, Jaatinen jatkoi.

Pitkään 0-0-tilanteessa edennyt ottelu ratkesi lopulta kolmannen erän loppuhetkillä. JYPin pitkän hyökkäyksen jälkeen Ässien syötönkatko pomppi suoraan Antti Jaatiselle avopaikkaan. Jaatinen löi kiekon häkkiin, ja JYP otti kaipaamansa pakkovoiton.

- Tänään nähtiin klassinen yhden maalin peli. Meidän kannalta harmi, että se tyypillinen pingpong-maali pomppi omaan päähän. Ei ole koko vuonna harmittanut vielä niin paljon kuin nyt, Ässä-luotsi Karri Kivi kommentoi.

Ässät taisteli läpi ottelun uhrautuvasti. Varsinkin avauserä oli porilaisilta vahva. Vierasjoukkueen esitys kuitenkin hiipui hyvän ensimmäisen erän jälkeen. Porilaiset loivat riittävän määrän maalipaikkoja, mutta viimeistely oli luokattoman huonoa.

JYP-maalilla Tuomas Tarkki pelasi erinomaisen ottelun, mutta toisaalta Ässät myös auttoi Tarkkia ampumalla kiekot suoraan kohti rintapanssaria.

- Tilastojen valossa ja pelillisestikin hyvin tasainen peli, sitten yksi pomppu, ja nolla pistettä mukaan. Tiukkaakin tiukempi vääntö. Tämä oli molemmille erittäin tärkeä peli. Nyt on todella paha mieli.

- Maalinteko oli tuskaista tänään. Nolla maalia, sillä ei voi voittaa. Tämä on taitolaji, ratkaisupaikoissa pitäisi olla napsu enemmän terävyyttä, Kivi jatkoi.

JYPin osalta illan tärkein anti oli katkaista tappioputki. Kotijoukkueen peli ei vieläkään kulkenut, vaikka viisikkohyökkäykset sujuivatkin edellisiä otteluita paremmin. Huono syöttötyöskentely teki hurrikaaniryhmän pelaamisesta vaikeaa. JYP-valmennuksessakaan ei oltu tyytyväisiä illan suoritukseen.

- Peli-ilmeeseen olen mielettömän tyytyväinen sen osalta, että otettiin kolme pistettä, JYPin päävalmentaja Jyrki Aho kertoi.

- Ottelu oli tasainen vääntö kaikin puolin. Olen tyytyväinen siihen, että maltettiin olla kärsivällisiä ja tehdä omaa hommaamme. Ennemmin tai myöhemmin se maali lopulta tulee. Se pingpong oli meiltä hyvin pelattu tilanne, Aho kommentoi.

Ässät vei ensimmäistä, JYP kolmatta

Vierasjoukkue sai otteluun hyvän alun. Ensimmäinen erä mentiinkin pitkälti porilaisvieraiden komennossa. Ässät hyödynsi JYPin huonon syöttöpelin ja pääsi useisiin vastaiskuihin. Tuomas Tarkki torjui kuitenkin ongelmitta niin Joel Armian ja Veli-Matti Savinaisen ylivoimahyökkäyksen kuin Shaun Heskan avopaikankin.

- Meillä oli uninen viikonloppu alla. Satsattiin sen takia ensimmäiseen erään. Se oli meiltä jämäkkä esitys maalipaikkojen hyödyntämistä lukuun ottamatta. Niistä paikoista olisi pitänyt tehdä maali, Karri Kivi kommentoi.

Ottelun toinen erä oli ensimmäistä erää tasaisempi. Samalla toinen erä oli yksi heikompia kaksikymmenminuuttisia, mitä SM-liigakaukaloissa on tällä kaudella nähty. Ässät laski karvaustaan, ja peli kääntyi keskialueen kamppailuiksi.

Kuvaavaa on, että JYP sai ensimmäisen maalipaikkansa vasta toisen erän puolivälissä. 300:nnen liigaottelunsa pelannut Miika Lahti ei kuitenkaan saanut kiekkoa ohi Antti Raannan.

Kolmannessa erässä asetelmat vaihtuivat. Päätöserässä JYP hallitsi ottelua muutaman pitkän painostusjakson turvin. Ruuti oli kuitenkin märkää myös kotijoukkueella. Max Wärnin ja Ossi Louhivaaran epäonnistuttua maalipaikoissaan kotiyleisö odotti jo jatkoaikaa ja voittomaalikilpailua.

Lopulta Antti Jaatinen vapautti JYPin piinasta. Ison esityön maaliin teki pomppukiekon Jaatiselle siirtänyt Jonne Virtanen.

Ässät pelasi ottelun loppuhetkillä kaksi minuuttia ilman maalivahtia. Porilaiset pyörittivät näyttävästi ja loivat näennäisiä maalipaikkoja, mutta viimeistely oli ponnetonta. Loppusekunneilla Olli Sipiläinen löi vielä läpiajosta kiekon tyhjään maaliin ja teki loppulukemiksi 2-0.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran lauantaina. Ässät matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi. JYP puolestaan kohtaa Hippoksella TPS:n.

» Lähetä palautetta toimitukselle