Alivoimatyö kiitti tekijöitään

LIIGA / Raportti
Anssi Löfmanin kauden neljäs osuma oli tiistai-illan ratkaisu.
Kuva © Timo Savela
JYP otti kolmannen perättäisen voittonsa kaatamalla kotonaan Ässät niukasti 2-1. Porilaisilla oli riittävästi ylivoimamahdollisuuksia viedä pisteitä mukanaan, mutta hurrikaaniryhmä puolusti huippupelin pelanneen Tuomas Tarkin johdolla sisukkaasti.

Jyväskyläläisten peli-ilme oli tiistaina 2910 katsojan edessä sangen voimaton ja huolimaton, mutta niin vain joukkue onnistui puolustustaistelun kautta kotiuttamaan kaikki kolme jaossa ollutta sarjapistettä. Voitosta huolimatta JYP-valmentaja Marko Virtasta ei juuri hymyilyttänyt.

- Koko ottelu lähti alusta asti väärälle jengalle, ja sitä on marraskuun synkkinä aikoina vaikeaa kesken ottelun korjata. Ässät oli selvästi valmiimpi pelaamaan, mutta olen tietysti tyytyväinen sitkeyteemme ja taisteluilmeeseemme, Virtanen jutteli.

JYP istui ottelussa viisi kaksiminuuttista patapaitojen kahta vastaan, mutta runsaasta ylivoima-ajasta huolimatta Ässät ei onnistunut viimeistelemään edes kahden miehen ylivoimalla. Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio tiivisti ottelun ratkaisun empimättä.

- JYPin alivoimapelaaminen oli tänään liikaa meille. Meillä oli tilaisuutemme etenkin toisessa erässä, mutta kiekko liikkui liian hitaasti ja Tarkki oli maalissa erinomainen, Rautakallio niputti.

Alivoimataistelijat jäävät monesti isot otsikot varastavien pistenikkareiden varjoon, mutta tiistai-iltana nähtiin sinnikästä ja uhrautuvaa peliä vajaalukuisena. Virtanen osasi arvostaa työmiehiään.

- Meidän boksi pelasi alivoimalla erittäin hyvin. Erikoisosaajat Miika Lahti, Markus Poukkula ja puolustajat siinä mukana tekivät kyllä tänään äärimmäisen arvokasta työtä, Virtanen kiitteli.

Lentävä lähtö

JYP sai otteluun erinomaisen startin, kun Ässä-vahti Juuso Riksman tiputti Julius Nättisen laukauksen helpohkosti eteensä jo kahden minuutin pelin jälkeen. Paikalla irtokiekossa oli Markus Nenonen, joka pääsi vaivattomasti siirtämään kauden neljännen maalinsa.

Ässät pyrki iskemään vastaan terävästi läpi ottelun, ja yhdestä tällaisesta pistohyökkäyksestä syntyi myös tasoitus. Juha Kiilholma vapautti Aleksi Saarelan ja Mike Heddenin kahdella yhtä vastaan, ja Kanadan apu harhautti Tarkin onnistuneesti.

Avausmaalista vastannut Nenonen hehkutti myös alivoimapelaajia. Omaan pelaamiseen miehen pitäisi keksiä uusia kikkoja.

- On hienoa pelata, kun meillä on tuollaisia alivoimaraatajia, jotka syövät kiekkoja. Heitä arvostetaan kopissa valtavasti. Itse varmaan voisi tehdä jotain muutakin pikkuhiljaa kuin ampua ensimmäistä puolustajaa aina polvisuojiin, Nenonen nauratti.

Myös toisen erän alussa JYP oli terävänä, kun Markus Hännikäinen ja Jani Tuppurainen pelasivat kiekon hyvin vauhtiin Anssi Löfmanille. Tarkka rannekuti Riksmanin hanskapuolelle vei isännät johtoon, joka lopulta kesti loppuun asti.

Hurrikaani pinteessä

Vaikka Rautakallio oli pettynyt joukkueen ylivoimapelin hitauteen, löytyi pelistä myös hyviä osa-alueita. Ässät vei vaikeassa vieraskaukalossa peliä ajoittain selvästi, ja sen nosti esiin myös kokenut päävalmentaja.

- 5-5-pelaamiseen olen ihan tyytyväinen. Tulimme Jyväskylään vieraspeliin, loimme riittävästi maalipaikkoja ja hallitsimme peliä, Rautakallio kertasi.

Virtasen ajatukset olivat ymmärrettävästi päinvastaiset. Väsymys painoi puserossa.

- Ässät oli pirun hyvä, eikä me kyllä näin vähille maalipaikoille olla jääty kotipelissä tällä kaudella. Meillä oli sekä mentaalista että fyysistä väsymystä, ja perjantaina täytyy Lukkoa vastaan olla ihan erilaista energiaa, Virtanen vaati.

» Lähetä palautetta toimitukselle