Työn sankareiden voitto

LIIGA / Raportti
JYP katkaisi kolmen ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa siipirikkoisen TPS:n kustannuksella. Voitto irtosi kovalla työnteolla ja tiiviillä puolustuspään pelaamisella. Oman mielenkiintonsa Jyväskylän iltaan toi ensiesiintymisen hurrikaanipaidassa tehnyt konsonanttihirviö Pavel Skrbek.

Monet SM-liigaottelut ovat tähän aikaan vuodesta vähemmän hohdokkaita katseltavia. Pahinta on, jos molemmat joukkueet esittävät väsynyttä rusettiluistelua. Nyt työnteko maistui etenkin kotijoukkueelle. Tosin TPS:n nuoriso-osastokin voi olla otteisiinsa tyytyväinen.

– Lähtökohtana meillä oli kolme tappiota alla. Tultiin sellaiseen yksinkertaiseen matemaattiseen lopputulokseen, että jos kahdella tehdyllä maalilla ei pystytä voittamaan pelejä, meidän kannattaa tilkitä oma pää, JYPin päävalmentaja Jyrki Aho totesi voitosta.

Oman pään tilkitsemisen lisäksi katsomoon pisti silmään se valtava energiamäärä, minkä joukkue luovutti kentälle. JYP suorastaan mässäili maalintekopaikoillaan. Mikäli TPS olisi onnistunut raapimaan edes yhden pisteen, puhuttaisiin paikkojen tuhlailusta.

– Ottelun viimeisellä vitosella meidän peli oli juuri sellaista, kun se parhaimmillaan pitääkin olla. Se oli kypsää, eikä alettu ottaa mitään riskiä. Lopun pelaamisesta erityisesti iso kiitos joukkueelle, Aho suitsutti.

Turkulaisten käskyttäjä Pekka Virta oli tyytyväinen nuortensa esitykseen, mutta antoi kovaa kritiikkiä joukkueen avainpelaajille.

– Olen tyytyväinen taisteluilmeeseen meidän nuorten osalta, mutta niin sanottujen huippunimien ja nuorten miesten eroa tässä kummastelen. Jäällä tapahtuvien esitysten ja tilinauhojen suhde ei ole nyt ollenkaan kohdallaan, Virta puuskahti.

Kotijoukkueen kasvojenpesu

JYP otti tahtipuikot haltuunsa heti alusta lähtien. Paikkoja alkoi siunaantua miltei liukuhihnalta, eikä TPS:llä ollut juuri asiaa kotijoukkueen puolustusalueelle. Avauserän puolivälissä verkko lopulta heilahti, kun hyökkääjä Antti Jaatinen teki uransa ensimmäisen SM-liigaosuman Sami Vatasen ja Miika Lahden syötöistä.

– Tässä on 25 vuotta tehty hommia sen eteen, että pääsisi pelaamaan liigaa ja sitä kautta tehtyä sen maalin. Nyt kun se on tehty, on ihan loistava fiilis, Jaatinen tunnelmoi ohjuriaan.


Akatemia tuottaa JYPille pelaajia. Myös Turo Asplund on hakenut vauhtia farmin puolelta.

Avauserässä, eikä vielä toisessakaan, enempää osumia ei nähty. Sen sijaan JYPissä näyttää kypsyvän jälleen uusi tähti. Turo Asplundin kolmosketjussa esiintynyt ja JYP Akatemiasta nostettu Miika Roine pelasi vasta uransa toisen liigaottelun, mutta oli kamppailun ehdotonta parhaimmistoa.

– Kolmosketju pelasi hyvän pelin. Pitää lisäksi muistaa, että meillä on Akatemiassa edelleen monta hyvää nuorta miestä tyrkyllä. Roine näytti ensimmäisessä erässä, miten kiekko riistetään silloin, kun se oikein halutaan tehdä, Aho jakoi tunnustusta suojatilleen.

Kontrastia nuoren laitahyökkääjä Roineen mainioille otteille toi se, että niin ikään laituri Tuomas Pihlman seurasi ottelua katsomossa siviilit yllään, koska ei mahdu tällä hetkellä pelaavaan kokoonpanoon. Mies, jolla on NHL-otteluita vyöllään. Kukaan ei voi kyseenalaistaa, etteivätkö osat näiden miesten välillä ole tällä hetkellä juuri oikein päin.

TPS yritti päästä vielä peliin mukaan kolmannessa erässä, mutta parista ylivoimasta huolimatta se ei montaa vaarallista tilannetta onnistunut luomaan.

– JYP puolusti hyvin ja me hyökättiin vaisusti. Loppupeleissä mennään mies miestä vastaan taisteluun ja kykyyn nyhjätä tyhjästä. Sitä se tämän päivän jääkiekko vaan on. Kaveri oli pelissä koko ajan, meillä jäi yksinkertaisesti rahkeet kesken, Virta tunnusti.

Ottelun loppulukemat 2-0 viimeisteli Jari Jääskeläinen tyhjään reppuun, kun ottelua oli pelaamatta reilu puoli minuuttia.

Joukkueilla jatkuu taival jo heti lauantaina, kun JYP matkustaa Poriin Ässien vieraaksi. TPS viettää hotelliyön Jyväskylässä. Aaamuajelun jälkeen turkulaiset ottavat kotihallissaan mittaa Lukosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle