59 minuutin JYP-show liikaa turkulaisille

LIIGA / Raportti
Markus Hännikäisen luistin liikkui kahden syöttöpisteen arvoisesti.
Kuva © Timo Savela
Kotonaan tappioton JYP luisteli TPS:lta jalat alta Hippoksen tiistai-illassa, ja näin turkulaisten edellinen varsinaisen peliajan runkosarjavoitto Jyväskylästä on yhä vuodelta 2007. JYPin musta minuutti toisessa erässä päästi turkulaiset peliin mukaan, mutta hurrikaaniryhmä korjasi kurssinsa nopeasti voittaen lopulta 6−2.

Turkulaisten avauserä oli vahva, ja Tuomas Tarkki joutui venymään JYP-maalilla peräti 15 kertaa. JYP hukkasi kiekkoja puolustusalueellaan, ja isäntien valmentaja Marko Virtanen myönsi, että Tarkki oli avauserän herra ja hidalgo.

− Kiekot jäivät alkuvaiheessa omassa päässä matkalle, ja siinä kohtaa Tarkki piti meitä pystyssä, Virtanen kertasi.

Avauserän hukattuja paikkoja harmitteli myös TPS-luotsi Kai Suikkanen.

− Tulimme hyvin peliin, ja meillä taisi olla kolme tolppaa avauserässä. Loimme paikkoja, mutta otimme siinä harmittavan maalin omiin, ja samanlaiset tyhmät maalit jatkuivat toisessakin erässä, Suikkanen manaili.

Ottelun maalihanat avasi vahvasti esiintynyt Tuomas Pihlman, joka sai mailansa väliin Mikko Luoman siniviivalaukaukseen. Toisessa päässä Radek Smolenak ja Ilkka Pikkarainen kolisuttelivat maalirautoja, ja JYP voi olla tyytyväinen selvittyään avauskolmanneksen vaikeuksista takaiskuitta.

Musta hetki toi TPS:n hetkeksi takaisin peliin

Värikkäässä ja vauhdikkaassa toisessa erässä JYP karkasi heti alussa kolmen maalin johtoon Jani Tuppuraisen ja Mikko Viitasen osumilla. Tuppuraisen maaliin komean esityön teki ottelun ehdottomia hahmoja jälleen ollut Markus Hännikäinen, jonka itseluottamus hipoo tällä hetkellä taivaita.

− Kaikki lähtee itseluottamuksesta, ja tällä hetkellä uskallan pelata ja yrittää juttuja kentällä. Tänään saimme kiekkoa hyvin ylös, ja siellä viihdyn parhaiten. On hyvä asia, että nyt on menty useita pelejä samalla ketjulla, jossa on kivaa pelata. Meillä on hyvät kemiat, Hännikäinen kiitteli Anssi Löfmania ja Tuppuraista.

Ottelun puolivälissä Eric Perrin sai ryntäämisestä jäähyn, johon kotiyleisö ei ollut lainkaan tyytyväinen. Kokoonpanoon palannut TPS:n Lauri Tukonen kuittasi välittömästi kavennuksen, ja vain puoli minuuttia tästä Tadas Kumeliauskas toi turkulaiset jo maalin päähän. JYP ei tästä hätkähtänyt, vaan Markus Nenonen ohjasi hetken kuluttua eron taas kahteen, ja tämän jälkeen TPS oli loppuerän pahasti sillassa.

Päätöserässä lampaita ja nautiskelua

TPS:n kolmannen erän rynnistys jäi hyvin lyhyeksi, sillä Pihlmanin toisella JYP meni jo 5−2-johtoon periodin toisen minuutin aluksi. Päätöslukemat iski 1+1 saalistanut Mikko Luoma komealla voimalämärillä. Kai Suikkanen myönsi reilusti JYPin paremmuuden, ja oman joukkueen vaisu ilme ihmetytti.

− Parempi voitti, niin kuin urheilussa yleensä käy. Kaiken piti olla kunnossa tätä ryöstöretkeä varten, mutta se homma loppui heti, kun kiekko tippui jäähän toisessa erässä. Kolmanteen erään piti vielä rynnistää, mutta peli oli nopeasti ohi, ja olimme päätöserän aivan lampaita, Suikkanen päivitteli.

JYP on pelannut viime aikoina ison kasan otteluita, jotka ovat ratkenneet aivan viime hetkillä. Päävalmentaja Virtanen oli syystäkin tyytyväinen joukkueen esitykseen, ja päätöserässä oli varaa antaa harvinaisempi ohje pelaajille.

− Toisesta erästä eteenpäin me olimme kyllä paremmalla jalalla liikenteessä. Päätöserässä kehotin pelaajia vain nauttimaan pelaamisesta, Virtanen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle