"Valmennusideologiani ei ole muuttunut kesän aikana"

LIIGA / Raportti
Topi Nättinen on yksi niistä nuorista pelaajista, joilla on mahdollisuus vakiinnuttaa paikka JYPin miehistössä hyvillä otteilla.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
JYP ja Tappara tahkosivat tasapäisesti perjantain harjoitusottelussa Jyväskylässä. Ylivoima- ja alivoimapelaamisen näytöksen vei nimiinsä JYP voittomaalikilpailun jälkeen 3-2.

Keskialueen pienentyminen ja vastaavasti hyökkäysalueen suurentuminen on yksi joukkueiden keskeisimmistä teemoista harjoitusotteluiden aikana.

JYPin päävalmentaja Marko Virtasen mukaan sitä ei kuitenkaan liikaa korosteta.

- Emme aio tehdä siitä itsellemme mörköä. Annamme pelin näyttää mitä muutoksia se vaatii.

Illan ottelussa juuri tuo muutos näkyi katsomoon kaikkein selvimmin. Puolustavan joukkueen oli erittäin vaikea saada vastustajan kulmapeliä pysähtymään, koska hyökkäävän joukkueen puolustajien paineistaminen, ja siten pelin purkaminen on entistä vaikeampaa suuremman tilan takia.

Kulmamyllyt johtivatkin lukuisiin ylivoimiin, joiden aikana JYP tekikin molemmat maalinsa. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Joose Antonen ja Petr Hubacek. JYP-käskijä Virtanen painotti ottelun jälkeen kahta asiaa.

- Valmennusideologiani ei ole muuttunut kesän aikana. Tärkeimpänä pidän pelin saamista viime kevään tasolle heti syksystä. Joukkue on pysynyt hyvin kasassa, joten se auttaa asiaa.

- Näissä otteluissa annetaan nuorille pelaajille reilu näyttöpaikka. Siten saamme tietoa heidän tämän hetken tasostaan pelitilanteissa, pohti Virtanen.

JYPin pelaajapakka ei ole vielä välttämättä valmis. Virtanen piti uusien nimien saapumista Jyväskylään ennen kauden alkua mahdollisena.

Tapparan terävää kärkeä edusti jo viime kaudelta tuttu kolmikko Pekka Jormakka, Jan-Mikael Järvinen ja Olli Palola. Tämän kolmikon lisäksi Teddy Da Costa osoitti kahdella maalillaan vaarallisuutensa myös tällä tasolla.

Palola ampui ottelussa lähes kaksikymmentä kertaa – tuloksetta. Hanakasti maalipaikkoihin pyrkinyt hyökkääjä ei siis ole kadottanut kesän aikana maalinälkäänsä, vaikka tulos oli vielä tänään laiha.

» Lähetä palautetta toimitukselle