Tutun tiukka vääntö

LIIGA / Raportti
Sinnikäs SaiPa jatkoi pisteputkeaan jo seitsemän ottelun mittaiseksi, kun vauhdikas ja fyysinen kamppailu ratkesi JYPin eduksi vasta voittolaukauskilpailussa. Koko illan pirteästi esiintynyt ranskalaispuolustaja Yohann Auvitu sijoitti kiekon komealla harhautuksella Jere Myllyniemen patjojen välistä reppuun vl-kilpailun ainoana onnistujana.

– Hankala alku. Jyp meni hemmetin kovaa tuonne meidän päätyyn. Meillä oli askelmerkeissä siinä alussa vaikeuksia. Saatiin sitten juonesta kiinni, ja pelimme oli alun jälkeen nousujohteinen.

– Meiltä vahvaa pelin kääntämistä ja kamppailupelaamista, mutta erittäin tehotonta ylivoimaa. Myös voittolaukauskilpailuihin meille jää vielä treenattavaa, Ari-Pekka Selin kertasi tiukan väännön tauottua.

– Täytyy olla kuitenkin tyytyväinen sarjapisteestä ja siitä, että pystytään taistelulla pärjäämään näinkin kovia joukkueita vastaan, Selin lisäsi

– Ensimmäinen vaihtokierros oli meiltä hyvä, ja se päättyikin 1–0-maaliin. Sen jälkeen ei ihan ymmärrettykään, ettei ne maalit ihan niin helpolla jatkossa tulekaan, näki JYP-luotsi Jyrki Aho.


Jesse Mankinen oli alati JYP-puolustuksen kiusana, onnistuen maalinteossakin taas.

Sekava ensimmäinen erä

JYP sai otteluun unelma-alun, kun Arto Laatikainen toimitti pelivälineen vierailijoiden verkkoon jo kahden ja puolen minuutin kohdalla.

Ensimmäinen erä jatkui JYPin komennossa, mutta lisämaaleihin JYP ei erässä pystynyt. SaiPa sen sijaan tasoitti ottelun hieman helpon näköisesti Petr Hubacekin istuessa kakkostaan.

Kiekko pompahteli Jesse Mankiselle b-pisteiden väliin ja parasta liigakauttaan pelaava pippurinen SaiPa-hyökkääjä täräytti kiekon välittömästi – tätä pientä kauneusvirhettä lukuunottamatta erinomaisen ottelun pelanneen – JYP-vahti Riku Heleniuksen selän taakse.

Kiekkokontrollista ei kummallakaan joukkueella sekavassa menossa ollut tietoakaan.

– SaiPasta täytyy sanoa, että se on äärimmäisen kova joukkue arvomaailmallisesti. Se tekee vastustajan pelistä joka ilta vaikeaa, jakoi Aho kehuja vastustajalle.

Toiseen erään SaiPa rymisteli vahvasti. Lappeenrantalaisten kova paineistaminen JYPin kenttäpäädyssä tuotti JYP-puolustukselle ongelmia, ja kohta hurrikaanipakit Olli Malmivaara ja Kristian Näkyvä istuivatkin jäähypenkillä.

JYP kuitenkin kesti takaiskuitta SaiPan ylivoimat Heleniuksen torjuttua erässä peräti 19 laukausta. Suurin osa laukauksista lähti SaiPa-pakki Per Savilahti-Naganderin lavasta. Koko ottelussa peräti 13 kertaa laukoneen puolustajan vedot osuivat kuitenkin jatkuvasti Heleniuksen nutun rintamuksen hurrikaanilogoon.

Lopun jännitysnäytelmä

Pienten nahinoiden ja torikokousten sävyttämän ottelun kolmas erä tarjosi jyväskyläläisyleisölle jännitystä kerrakseen, kun hurrikaani antoi SaiPalle ratkaisun avaimet.

Kovaotteisen liigadebytantti Samuli Kankaanperän yli-innokkuus kostautui, kun Kankaanperä ajettiin kentältä laitataklauksen takia. Maalivahti Heleniuksen ohella JYP-nelikko kuitenkin tappoi SaiPan viiden minuutin ylivoiman hurjalla taistelullaan, ja peliä jatkettiin jatkoajalle.

Jatkoaika sujui JYPin hallinnassa, mutta maalinteossa se ei onnistunut vieläkään hyvistä paikoistaan huolimatta. Voittomaalia raivokkaasti hakenut JYP käytti aikalisänsäkin vielä aivan jatkoajan lopussa, kun aloitus oli SaiPan päädyssä.

Yllätys, yllätys

Jyväskyläläiskatsojien hämmästys oli suuri, kun ensimmäiseksi yrittäjäksi voittolaukauskilpailuun luistelikin tutumpien nimimiesten sijaan ranskalaispakki Yohann Auvitu.

Valinnastaan itsekin yllättynyt Auvitu kuitenkin osoitti olevansa valmennusjohdon luottamuksen arvoinen ratkaisten kaksi pistettä kylmän viileällä veivillään Jyväskylään.


Kuten viini, Yohann Auvitun meininki vain paranee kauden vanhetessa.

– Valmentaja pyysi minua käyttämään laukausta voittolaukauskilpailussa, mutta päätinkin riplata kiekon maaliin, naureskeli pelin ratkaissut iloinen Auvitu lehdistötilaisuudessa.

SaiPa ei päässyt voittolaukauskisassa Elmeri Kaksosen tolppalaukausta lähemmäksi.

Jyväskylän JYP jäi pitkälle pelitauolle jo tiistaina, kun muut joukkueet taistelevat sarjapisteistä vielä tällä viikolla. Tauon aikana joukkue aikoo treenata ensin kovaa, sitten se matkustaa Lontooseen rentoutumaan poikain kesken.

SaiPa kohtaa seuraavaksi torstaina Lappeenrannassa Helsingin Jokerit.

» Lähetä palautetta toimitukselle