Marko Virtanen: "Boman välttämättä halusi muuttaa tuomion isommaksi"

McIntyre oli SaiPan suurin sankari.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
JYPin ja SaiPan välinen trilleri ei taaskaan jättänyt luuta käteen Hippokselle saapuneelle 2900-päiselle yleisölle. Ottelu tarjosi jännitystä ja hienoja suorituksia jatkuvalla syötöllä. Ratkaisu pelille jouduttiin hakemaan lopulta ylitöiden kautta. SaiPa haki voittomaalikilpailun kautta arvokkaat kaksi pistettä lukemin 3-4.

SaiPa lähti haastamaan JYPiä varsin vaikeista asetelmista, sillä SaiPan edellisestä voitosta varsinaisella peliajalla oli kerennyt kulua jo puolitoista kuukautta. JYPiä puolestaan ei ole päihitetty varsinaisella peliajalla Hippoksella kertaakaan tällä kaudella.

Ottelun alusta alkaen nähtiin varsin tyypillistä JYPin ja SaiPan välistä kiekkoa, sillä vauhtia, vaarallisia tilanteita ja puhuttavia tuomioita ei jäänyt puuttumaan. Esimakua vauhdikkaasta illasta saatiin jo neljän minuutin kohdalla, kun Markus Hännikäinen laitettiin pihalle isoista ovista. Otteluvalvoja totesi pelin jälkeen tuomion olleen oikea.

− Kuulin toisen tuomarin sanovan kovaan ääneen, että 2+2, mutta Antti Boman halusi muuttaa sen vitoseksi, Marko Virtanen ihmetteli.

Hännikäisen maila osui Sami Venäläistä kasvoihin, minkä seurauksena Venäläinen joutui käymään pukukopissa. Venäläinen palasi kuitenkin pikaisesti lappeenrantalaisten vahvuuteen.

SaiPan ylivoima oli kuitenkin heikkoa, eikä Tuomas Tarkin maalilla nähty todellisia vaaranpaikkoja. Vierailijat hakkasivat vaarallisimmat maalipaikkansa riistojen jälkeen. Niiden kautta SaiPa pääsi teräviin vastahyökkäyksiin. JYP ei päässyt testaamaan Andreas Bernardin virettä kunnolla paria pidempää pyöritystä lukuun ottamatta. Isäntien laukaukset olivat kuitenkin luokattomia.

Huolimattomuutta ja nopeita kuitteja

SaiPa sai toiseen erään väkevän alun, kun vierailijat siirtyivät johtoon jo toisella peliminuutilla. Valtteri Kemiläinen pelasi hyökkäyssiniviivalla huolimattomasti ja David McIntyre pääsi livahtamaan maalintekoon.

JYP ei maalista turhaan nukahtanut, vaan tasoitusmaali syntyi vain hetkeä myöhemmin, kun Mikko Luoman tulinen laukaus pomppi Bernardin selän taakse. Heti maalin jälkeen isännillä oli oiva paikka siirtyä johtoon, mutta Juuso Ikonen ei onnistunut rangaistuslaukauksessaan.

Tämän jälkeen SaiPa heräsi tosissaan taisteluun mukaan. Vaikka luistin ei tahtonut liikkua ensimmäisen erän tasolla, lappeenrantalaiset pakottivat JYPin huolimattomaan kiekolliseen peliin aggressiivisella pelityylillään.

− Emme päässeet siihen rytmiin, mitä halusimme. Kaksinkamppailut häviämällä on jatkuvasti helisemässä, mietiskeli Virtanen.

Päätöserässä molempien joukkueiden huolimattomuus omalla maalinedustalla kostautui kahdesti pahimmalla mahdollisella tavalla, kun JYPin Anssi Löfman sekä Eric Perrin ja SaiPan Matti Järvinen ja Dave Spina pääsivät tuulettamaan maalintekoa. Erityisesti Spinan maali herätti tunteita suuntaan ja toiseen.

− Katsoin videolta SaiPan kolmannen maalin. Siinä oli pelaaja maalivahdin alueella. Tilanne kyllä korpeaa, harmitteli Virtanen.

− Annettiin vastustajalle liian helppoja maaleja. Käytännössä lahjoitettiin kiekko heille jatkuvasti, Pekka Tirkkonen totesi.

Kun SaiPan kolmannen erän lopun ja JYPin jatkoajan paineistusjaksot eivät tuoneet tulosta, ottelun voittajaa haettiin voittomaalikilpailusta. Ratkaisevan osuman SaiPalle teki jälleen hurjalla laukauksellaan McIntyre ja Jesse Mankisen maali oli vielä kirsikka kakun päälle.

− Yhtenäisyydessä mentiin tänään eteenpäin. Pitää kuitenkin vielä oppia nöyryyttä ja kurinalaisuutta, jos ehjä 60-minuuttinen halutaan pelata, totesi Tirkkonen.