Valmentajien kauhunäytelmä Hippoksella − "Puolikas sydän enää jäljellä"

Ottelusta ei tälläkään kertaa tunnetta puuttunut.
Jyväskylässä nähtiin ehdottomasti kauden erikoisin ottelu. JYPin ja Pelicansin ottelu näytti olevan nopeasti taputeltu, mutta Pelicansin sisuuntuminen teki ottelusta vielä tiukan taiston. Lopulta JYP nappasi kaksi pistettä lukemin 4−3.

Pelicansin sisääntulo otteluun näytti siltä, että takit eivät olleet napitettu ylös asti. Erityisesti puolustuspaketti oli täysin levällään. Kalle Saramäki löi uran ensimmäisellä maalillaan ottelulle alkutahdit vain kahden minuutin kohdalla, ja 11 minuutin kohdalla peli oli jo 3−0.

Vaisun alun johdosta Petri Matikainen teki oman reagointinsa. Matikainen lähetti koppiin koko nelosketjun Juha-Pekka Pietilällä höystettynä. Lisäksi Janne Juvosen ilta päättyi lyhyeen, kun Niko Hovinen lähetettiin maalin suulle.

− Ei varsinaisesti Juvosen maaleja, mutta jotenkin tästä maalivahdin vaihtamisen kierteestä pitää päästä pois, Matikainen valitteli.

Pelicans onnistui luomaan näennäisiä pyörityksiä, mutta maalinteon uhka oli olematon. JYP loi tukun vaarallisia maalipaikkoja erityisesti terävistä vastahyökkäyksistä, joista Saramäen osuma oli loistava esimerkki.

Matikaisen koulu toi tulosta

Pelicans marssi toiseen erään sisuuntuneemmalla ilmeellä. Varsinaista maalipaikkojen juhlaa ei vieläkään nähty, mutta hyökkäyspelaamiseen oli tullut reilu annos suoraviivaisuutta ja päättäväisyyttä.

JYPin puseroon oli ennen maaleja hiipinyt kevyt hyvän olon tunne, mikä avasi Pelicansille oivan paikan iskeä. Tämän jälkeen olikin paluun tehneen penkkikolmikon aika astua parrasvaloihin: Janne Ritamäki ja Henri Heino kavensivat lukemiksi 3-2.

− Tottakai sen tiesi, että kaveri nostaa tasoa, mutta taisimme onnistua alkuun liian hyvin. Tietyt pelaajat eivät reagoineet tilanteeseen oikein, Marko Virtanen valitteli.

Edellisessä ottelussa tullut helpottava tappioputken katkaisu näkyi JYPin hyökkäysten rakenteluissa, mutta viimeiset lukot tekivät paikallaolonsa selväksi viimeistelyn hetkellä. JYP rakensi tukuttain loistavia paikkoja kasvattaa maalisaldoaan, mutta Hovinen venyi lukuisiin loistaviin torjuntoihin.

Ottelussa nähtiin hetkittäin myös odotettua kahakointia, joista suurin nähtiin toisessa erässä. Dane Byers taklasi kovaotteisesti Valtteri Hietasta, jonka jälkeen Nolan Yonkman ryntäsi tilanteeseen. Tällä kertaa ei tappeluun asti päästy, mutta tuomarit näkivät aihetta tuomita Yonkman istumaan käytösrangaistusta.

Hippoksen kauden ensimmäinen

Päätöserän kaava oli varsin odotetunlainen, kun Pelicans puski kovaa päälle JYPin keskittyessä johtoaseman varjeluun. JYP oli jopa yllättävän passiivinen erityisesti viimeisillä minuuteilla, kun joukkue tyytyi lätkimään lukuisia pitkiä kiekkoja.

− Yksi maali olisi tuonut meille kaivattua happea loppua silmälläpitäen. Loppu mentiin sitten vielä kolmella ketjulla, Virtanen kertasi.

Pelin muutenkin rikkonainen kuva antoi JYPille tarvittavia lepohetkiä, mutta jatkuvat pelikatkot rikkoivat Pelicansin hyökkäyspelaamista. Pelicansin kannalta unelmatilannehan olisi tietysti ollut pitkät pyöritykset, mutta jatkuvalla syötöllä hyökkäykset katkesivat varsin nopeasti.

Ottelu sai kuitenkin jälleen uuden käänteen puolitoista minuuttia ennen loppua. Pelicans pääsi hakemaan tasoitusta vielä ylivoimalla, eikä tasoitus jäänyt tekemättä. Ryan Potulny unohtui suoran hyökkäyksen päätteeksi painottomalle puolelle täysin vapaaksi, eikä sentteri erehtynyt.

Tämän johdosta Hippoksella nähtiin kauden ensimmäinen jatkoaika, joka olikin täyttä viihteellistä tykitystä. Useiden paikkojen jälkeen Jani Tuppurainen pelasti hurrikaaniryhmälle kaksi pistettä.

− Kyllä oli valmentajille aivan kauhea peli. Itsellä ainakin vain puolikas sydän jäljellä, Matikainen summasi.

− Pakko kiitellä joukkueen taistelua. Aivan kaikki jätettiin jäälle, mitä riveistä irtosi, Virtanen kiitteli.