Perrin teki sen taas − "Kovimmassa paikassa hän nousee esille"

LIIGA / Raportti
Eric Perrin iski ottelussa kolme tehopistettä.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

JYP lähti otteluun 2−7-murskatappio niskassaan, joten oli syytä odottaa varsin nälkäistä ja äkäistä hurrikaaniryhmää. Isännät saivat pelaavaan kokoonpanoonsa mukaan puolustaja Mikko Kaltevan sekä hyökkääjä Juuso Ikosen. Lisäksi maalinsuulle palasi Tuomas Tarkki.

Pahoista loukkaantumisista kärsinyt Pelicans sai lisää huonoja uutisia, kun ottelun alla Jan Latvala ja Janne Juvonen joutuivat jäämään sivuun. Juvosen paikkaajaksi saapui Heinolan Peliitoista Antti Rautiola. Puolustajaosaston poissaolot avasivat Ville Väinölälle paikan ensimmäistä kertaa lahtelaisten puolustajakuusikossa.

JYP oli voittanut kaikki kauden aiemmat kohtaamiset, mutta viime aikoina Pelicansin hyvä vire oli kantanut jo kuuden ottelun pisteputkeen.

10 000 maalia täyteen

JYP sai otteluun erittäin terävän lähdön, kun seitsemän minuutin kohdalla peli oli jo 2−0-tilanteessa Ikosen ja Boycen maaleilla. Ikosen maali oli 10 000:s JYPin liigapeleissä tehty maali.

− Molemmat avauserän maalit meidän virheistä. Emme pelanneet yhtä tiiviisti kuin aiemmin, harmitteli Pelicans-luotsi Tomi Lämsä.

Pelicans ei kuitenkaan takaiskuista tyrmistynyt. Lahtelaisten peli parani erän edetessä, ja vierailijat olivatkin hiljalleen jo niskan päällä. Ensimmäinen palkinto aktiivisesta yrityksestä tuli ensimmäisen erän lopulla, kun Janne Ritamäki sivalsi komean kavennusosuman. Kokoonpanoon palannut Kalteva jäi maalia edeltäneessä luistelukilpailussa pahasti jälkeen.

Toinen erä alkoi Pelicansin selkeässä hallinnassa. JYP oli täysin lamaantunut, eikä pystynyt katkaisemaan pussinokkien pyöritysjaksoja. Pelicans nousikin ottelussa tasoihin, kun Niko Tuhkasen heitto viivalta upposi ohi hölmistyneen Tarkin.

− Meiltä ote kirposi vahvan alun jälkeen. Pelicans nousi ihan ansaitusti, myönsi JYPin päävalmentaja Marko Virtanen.

Tällä kertaa vaikea hetki ei kuitenkaan katkaissut JYPin selkärankaa. Isännät saivat kaivettua taistelevan ilmeen esiin loppuerän ajaksi. Hurrikaaniryhmä sai lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta ilmeenmuutos tuotti vain yhden maalin. Markus Hännikäisen sutaisu yllätti Rautiolan helpohkosti, ja erätauolle lähdettiin 3−2-tilanteessa.

Perrin ja hauis esille

Päätöserässä esillä oli vain yksi nimi: Eric Perrin. Jo aiemmin yhden syöttöpisteen napannut kanadalainen nousi esiin tarjoilemalla komean syötön Boycen toiseen osumaan. Perrin iski vielä viimeisen naulan vierailijoiden arkkuun lyömällä kiekon tyhjään maaliin ja loppulukemiksi 5−2.

− Pakko nostaa kippari esille. Kovimmassa mahdollisessa paikassa hän vain nousee esille, Virtanen hehkutti.

Päätöserä ei kiekkoilun juhlaa tarjonnut, sillä molemmat joukkueet odottelivat vain summerin soimista. Pelicansin kiri oli hyvin vaisu, eikä JYPin voitto ollut missään vaiheessa uhattuna. Näin Pelicansin kuuden ottelun pisteputki katkesi.

− Olen erittäin pettynyt tapaan, jolla joukkue lähti pelaamaan. Erityisesti joukkueen kokenut kaarti ei ollut valmis otteluun, Lämsä totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle