Niukan tiukka taistelu Jyväskylässä

LIIGA / Raportti
Hippoksella taisteltiin hyvä kiekkopeli, vaikka varsinaisella peliajalla ei maaleja syntynytkään. Ottelua hallinnut JYP joutui lopulta nöyrtymään voittomaalikisassa pelinsä löytäneelle Pelicansille. Ratkaisevan maalin upotti Ryan Lasch. Molemmat maalivahdit olivat varmassa vireessä.

Maalinteossa tuskailevat, tiiviiseen puolustuspelaamiseen keskittyvät joukkueet tarjoilevat harvoin mielenkiintoista kiekkoiltaa. Vaikka mitään suurempaa näytelmää ei Jyväskylän illassa tänään nähtykään, tarjosi se kuitenkin hyvän jääkiekko-ottelun. Maalejakin saatiin lopulta maistella - tosin vasta voittomaalikisassa.

– Tiedettiin, kun tänne tultiin, että tiukka ja tasainen peli on tulossa. Tasaisia pelejä ollaan tällä kaudella pelattu keskenämme ja nytkin meni rankkareiden kautta, tiivisti Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen.

Pelicansin lähtökohtana otteluun oli puolustuspelin kuntoon laittaminen.

– Se on meillä vähän lörpsähtänyt tässä aiemmin. KalPaa vastaan se oli jo kunnossa ja samaa jatkettiin tänään. Oma peli saatiin kasaan ja pelattiin erittäin hyvä jääkiekko-ottelu, Pelicans-luotsi päivitteli tyytyväisenä.


Kenttätapahtumia hallinnut JYP jäi potkun jälkeen vain tulostaululla

JYP-käskijä Jyrki Ahon mukaan myös hurrikaanipaidat pelasivat hienon ottelun.

– Pelillisesti olen tyytyväinen meidän esitykseen ja oltiin kyllä kolmessa pisteessä kiinni. Puolustuspeli toimi jälleen hyvin. Sitä kolmea pistettä pitäisi vain koko ajan pystyä metsästämään, Aho harmitteli.

Samaan sapluunaan

Ottelun ensimmäinen ja toinen erä sekä osa kolmannestakin voidaan niputtaa yhtenäiseen linjaan. Niin paljon samankaltaisuuksia niistä oli löydettävissä.

JYP hallitsi hienokseltaan peliä läpi ottelun lähinnä kovan karvauspelinsä ansiosta. Pelicansilla ajoittain vaikeuksia päästä omalta alueeltaan pois ja joukkue päätyikin lopulta keskittymään vastahyökkäyksiin. Ottelua rytmittivät läpi erien molempien tasaiseen tahtiin nappailemat rangaistukset

JYP sen sijaan vyörytti välillä pitkiäkin hyökkäyksiä, mutta viimeistely oli tehotonta laukausten suuntautuessa varmasti pelanneen Jere Myllyniemen syliin. Päävalmentaja Jyrki Aho nosti kuitenkin esiin erään maalinteossa usein niin tärkeäksi nousevan seikan.

– Siinä kyllä vähän huono tuurikin, kun ei se meille millään pompi. Sen tietää kyllä, kun paikkoja pystytään luomaan niin kyllä maalintekopelikin alkaa jossain vaiheessa toimimaan.

Pomppuja tai ei, niin JYP myös tuhlaili paikkojaan. Avauserässä kahden miehen ylivoimalla Ossi Louhivaaralla oli paikka laittaa kiekko takatolpalta tyhjään reppuun, mutta vasta maajoukkueeseen valittu hyökkääjä luuti tyhjää Eric Perrinin loistosyötöstä huolimatta.

Totta oli kuitenkin myös se, että pienellä tuurilla maaleja olisi voinut syntyä ainakin muutama kappale. Myös Pelicans kävi ajoittain lähellä ja onnistui varsinkin ylivoimalla luomaan jokusen herkullisen tekopaikan. JYP-veräjällä Joni Myllykoski oli kuitenkin vähintään yhtä varmaeleinen kuin virkaveljensä lahtelaisten maalilla.

Joka tapauksessa ensimmäisissä erissä nähtiin tiukkaa vääntöä, tehottomuutta, ajoittain kuumentuneita tunteita, mutta ei mitenkään säväyttävää peliä.

Tahdin muutos

Se mikä pelasti ottelusta oikeinkin hyvän kiekkoillan, alkoi varsinaisen peliajan viimeisillä viidellä minuutilla. Kolmatta erää lähes täysin hallinnut JYP sai yllättäen rangaistuksen, kun Arto Laatikainen kuritti hieman liian kovaotteisesti jo kiekkonsa hukannutta, pippurisesti pelannutta Ryan Laschia.

Pelicansille tarjottiinkin näin ylivoimalla tilaisuus pelin ratkaisuun. Nuo ratkaisun avaimet joukkue ojensi kuitenkin JYPille, kun Juha-Pekka Hytösen syötöstä Ossi Louhivaara polki alivoimalla karkuteille. Louhivaaran hieman heppoinen läpiajoyritys kilpistyi kuitenkin rauhallisesti tonttinsa pitäneeseen Jere Myllyniemeen.

Pian tämän yrityksen jälkeen oli Pelicansin vuoro päästä lähelle ratkaisua. Vili Sopanen, Jarkko Immonen ja Justin Hodgman saivat kiekon survottua jo maaliviivalle asti pelaajamassan sullouduttua rajamaille laatan perässä. Videotarkastuksen jälkeenkään tuon rykelmän alta ei löydettyä limppua maalinpuolelta ja JYP säästyi takaiskulta.

Aivan ylivoiman lopulla lahtelaisten Marko Pöyhönen otti typerän hyökkäyspään jäähyn ajeltuaan Sami Vatasta. JYP ei ylivoimaansa kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut hyödyntämään. Parhaan tilanteen muodosti keskialueen poikki maalille asti pujotellut Miika Lahti, joka yritys kilpistyi kuitenkin jälleen Myllyniemeen.

– Täytyy myöntää, että JYP kyllä kolmatta erää ja jatkoaikaa hallitsi, päävalmentaja Suikkanen tunnusti.

Hurrikaanipaitojen painostus kyllä todella jatkui myös jatkoajalla, tosin totutusti ilman tulosta. Pelicansin otteista huokui selvästi puolustustaisteluun tyytyminen. Siihen Suikkasella oli myös syynsä.

– Jatkoajalla oli vain tarkoitus vain pelata minuutit pois ja päästä rankkareille. Tiedettiin, että ollaan rankkareissa pärjätty, Suikkanen summasi suunnitelmaa.


Jere Myllyniemi jatkoi upeita otteitaan

Sen Pelicans myös osoitti, vaikka maalihanat ensin aukaisikin JYPin uusi vahvistus Petr Hubacek varmalla suorituksellaan. Ryan Lasch kuitenkin vastasi saman tien onnistuen omassa yrityksessään.

Kissa ja hiiri-leikki jatkui yhteensä kuuden kierroksen ajan, kun vuoroin onnistuttiin ja epäonnistuttiin. JYPin maalilla nähtiin myös erikoinen vaihto, kun kisan puolivälissä Riku Helenius otti Myllykosken paikan tolppien välissä. Lopulta Lasch kuitenkin onnistui ohittamaan nollapelitilaston kärkimies Heleniuksen. Jani Tuppuraisen yrityksen kuivuessa kokoon, pääsi Pelicans juhlimaan kahta pistettä ja Jere Myllyniemi upeaa toista perättäistä nollapeliään.

– Erittäin arvokkaat pisteet näin kovalta vastustajalta, Kai Suikkanen päätti.

Loukkaantumiset murheina

Lähes tyhjältä sairastuvalta otteluun lähtenyt JYP-miehistö koki ottelussa kuitenkin kovia. Erityisesti Eric Perrinin aivotärähdys sekä Antti-P Jaatisen jalkavamma osuivat kipeästi. Myös muita kolhuja sattui hurrikaanipaitojen kohdalle.

– Hyvä jos kolmeen kenttään oli terveitä miehiä lopussa jäljellä, päävalmentaja Aho harmitteli.

Molempien joukkueiden taival jatkuu seuraavan kerran perjantaina. JYP matkaa Espooseen Bluesin vieraaksi ja Pelicans mittaa kotonaan Tampereen Ilveksen kunnon.

» Lähetä palautetta toimitukselle