20 minuuttia kauden parasta JYPiä riitti voittoon

Sami Rajaniemi esiintyi vahvasti kauden ensimmäisessä ottelussaan.
Harvoin näkee niin suurta tason heittelyä yhden joukkueen otteissa kuin tiistaina JYPin isännöidessä Pelicansia. JYP pelasi vahvan päätöserän ja nousi vierailijoiden ohi voittoon lukemin 4-2.

Moni uskoi Pelicansin nappaavan kauden ensimmäisen vierasvoiton, kun kahden erän jälkeen peli oli vierailijoille 1-2. Vaikka Pelicans onnistui pelaamaan todella vahvan erän, erä kulminoitui JYPin todella heikkoon peliin.

− Toinen erä kauden huonoin. Itseluottamus oli täysin hukassa ja puolustettiin vaan koko erä, valitteli JYP-luotsi Marko Virtanen.

Kolmannessa erässä nähtiin kuin uudestisyntynyt JYP, joka takoi kolme maalia lahtelaisten verkkoon. Illan sankari oli Eric Perrin, joka keräsi tehot 2+1.

− Todella vaikea peli. Läpi ottelun todellista vuoristorataa. Kolmannessa erässä onnistuimme kääntämään ottelun kuitenkin päälaelleen, tiivisti Perrin.

Pelicans tuhosi JYPin pirteän alun nopeasti

Ottelun avauserässä nähtiin vilahduksia tulevasta. JYPin otteista huokui huolimattomuus, jonka seurauksena Pelicans pääsi vyöryttämään vaarallisia hyökkäyksiä. Kovalla karvauspelaamisella vierailijat laittoivat JYPin avauspelaamisen todella ahtaalle. Saku Mäenalanen siirsi kummallisella pomppumaalilla Pelicansin johtoon, mutta vain hetkeä myöhemmin Perrin toi jyväskyläläiset tasalukemiin.

[Aleksi] Salonen teki hyvää työtä, kun sai kiekon maalille, jonka jälkeen Tuomas Pihlman sai ohjattua kiekkoa. Minä pääsin lyömään kiekon helposti sisään, kertasi Perrin.

JYPin vaikeudet kasvoivat entisestään toisessa erässä. Pelicans pääsi jatkuvasti vyörymään keskialueen läpi nopeasti ennenkuin JYP sai puolustuskalustonsa ryhmitettyä kunnolla. Energisestä pelaamisesta huolimatta vaaralliset maalipaikat olivat vähissä, joten Sami Rajaniemellä ei suuria vaikeuksia suuresta työmäärästä huolimatta kertynyt. Vierailijat onnistuivat kuitenkin yllättämään Rajaniemen kertaalleen, kun Vili Sopanen ohjasi kiekon maaliin erän loppuhetkillä.

− Toisessa erässä pakka hajosi käsiin. Tuolta peli näyttää, kun emme pelanneet joukkueena, analysoi Perrin.

Pelicansin puolella vahvat otteet poikivat kehuja päävalmentajalta. Tomi Lämsä oli ymmärrettävästi varsin tyytyväinen näkemäänsä aktiiviseen vieraskiekkoon.

− Kaksi erää pelattiin erinomaista vieraslätkää. Hyvää kamppailupelaamista ja päästiin vahvasti ylös.

Kokenut kaarti otti hurrikaaninutut reppuselkään

Kolmannen erän alussa laiva kääntyi kuitenkin ympäri, kun JYP oli muuttanut ketjukoostumuksiaan. Jo ensimmäiseen vaihtoon luisteli huomattavasti energisempi JYP, joka pelasi kiekonriistojen jälkeen suoraviivaisesti maalia kohden. Huomattavasti aktiivisempi ote johti myös tuloksen kääntymiseen päälaelleen. Kun erää oli takana vain viisi minuuttia, isännät olivat siirtyneet johtoon Perrinin ja Markus Hännikäisen osumilla.

Kun Mikko Kalteva oli lisännyt johdon 4-2:een erän puolivälissä, Pelicans ei kuitenkaan luovuttanut. Pelicans vyöryi edelleen vahvasti hyökkäyspäätyyn.

− Kukaan ei luovuta tässä sarjassa. Pitää olla valmis pelaamaan ehjä 60-minuuttinen, sanoi Perrin.

Erityisesti viimeisten minuuttien kovasta vyörymisestä huolimatta Pelicans ei onnistunut iskemään kiekkoa maaliin. Johdon menettäminen harmitti Lämsää huomattavasti.

− Kylmä suihku kolmannen erän alkuun. Päätöserässä vedettiin itse matto jalkojemme alta kahden erän hyvän työn jälkeen.

Niin päätöserän alkuhetkien hallinnan kuin päätöshetkien puolustustaistelun aikaan kokeneet konkarit astuivat suureen rooliin. Mikko Viitanen sai kiekon naamansa ja Perrinin rinnalle nostettu Jani Tuppurainen jatkoi vahvoja otteitaan.

− Iso kiitos meidän vanhemmille pelaajille. Kokeneempi kaarti otti vastuuta ja käänsi pelin, kiitteli Virtanen.

− Kolmannessa erässä pyrittiin palaamaan omaan sotasuunnitelmaan. Siinä pelattiinkin kauden paras erä.

JYP jatkaa urakkaansa torstaina Turussa TPS:n vieraana. Pelicans matkustaa puolestaan Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi.