Sankaritarinoita ja viiden tähden viihdettä

LIIGA / Raportti
Hölmistynyt maalivahti oli tuttu näky perjantaina.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kymmenen maalia, komeita yksilösuorituksia ja valtavia taklauksia - loistavalta jääkiekko-ottelulta ei juuri enempää voi vaatia. Lopulta pidemmän korren veti JYP, joka voitti ottelun voittomaalikilpailun jälkeen 6-5-lukemin.

Otteluun oli varsin mielenkiintoiset lähtökohdat. JYP oli kerännyt vähintään yhden pisteen kuudesta perättäisestä ottelusta, ja noussut vahvoilla otteilla sarjataulukossa toiseksi. Lukko puolestaan katkaisi vieraskurimuksensa torstaina KalPan vieraana.

Ottelu oli Lukolle jo kolmas ja JYPille vasta toinen kuluvalla viikolla, joten isäntien energiatason pystyi arvioimaan olevan korkeampi. Lukon puolelta mielenkiintoa lisäsi useiden entisten JYPin pelaajien pelaaminen vanhan kotiyleisönsä edessä.

Jokaisessa tilanteessa ottelun voittaja oli nousemassa sarjataulukon piikkipaikalle.

Haparointia molemmilla maaleilla

Ensimmäinen erä oli jääkiekkoa viihdyttävimmillään. Taklauksia, vauhtia ja vaarallisia paikkoja riitti molempiin päätyihin. Lukko iski heti ottelun alkuun JYPin heikompaan kohtaan, epävarmuuteen kiekollisena omalla puolustusalueella. Mikko Mäenpää antoi huolimattoman syötön, jonka Mikko Kousa pääsi katkaisemaan ja laukomaan kiekon maaliin. Maaliin oivan maskin teki Jonne Virtanen.

Tämän jälkeen myös JYP alkoi pelaamaan huomattavasti nopeammin ylös. Isännät toimittavat kiekkoa jatkuvalla syötöllä kohti Ryan Zapolskia. Tulosta tuli välittömästi Lukon avausmaalin jälkeen, kun Tuomas Pihlmanin laukaus upposi helpohkosti Zapolskin vartioiman maalin yläkulmaan.

Tämän jälkeen Lukon suuri rasitus alkoi tulla esiin, sillä JYP tuntui jatkuvasti olevan potkun edellä. JYP ei kuitenkaan onnistunut käyttämään kuin yhden useista paikoistaan, kun Juuso Pulli pääsi lyömään irtokiekon sisään. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta 2−2, kun Aaron Gagnon alisti Mäenpäätä ja Tuomas Tarkkia.

− Aika pikkujoulujen hengessä mentiin. Todella värikästä peliä, mietti Marko Virtanen.

Vauhdikas tykitys jatkui toisessa erässä, kun jo ensimmäisellä minuutilla molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen maalin makuun. Tämän jälkeen nähtiin tuttu ilmiö, kun JYP siirtyi jälleen johtoon Anssi Löfmanin tahtomaalilla. Hurrikaaninuttujen useat tuhlatut maalipaikat pitivät raumalaisten toiveet vierasvoitosta elosta.

Ottelun vauhti laski selvästi toisen erän loppupuolella. Tämä antoi omat mahdollisuutensa myös väsyneeltä vaikuttaneelta Lukolle, joka nousi tasoihin Jesse Virtasen helpohkolla maalilla. Tarkki oli toisessa erässä erittäin hermostuneen oloinen, mikä kruunautui siniviivalta lähteneen laukauksen lirumiseen Tarkin selän taakse.

Toisen erän loppu vain hengähdystauko

Kolmas erä alkoi jälleen maaleilla, kun Ville Vahalahti ja Löfman iskivät yhdet lisää molempien maalisarakkeisiin. Löfmanin maaliin esityön teki Mikko Luoma, jolle syöttöpiste oli jo illan neljäs. Ennen Löfmanin tasoitusmaalia Jani Tuppurainen pääsi kokeilemaan onneaan rangaistuslaukauksesta, mutta Zapolski veti pidemmän korren.

Tuomarilinja salli edelleen fyysisen pelaamisen, mutta mailalla puolustamiset otettiin aiempaa kovalla kädellä pois. Lukko pääsi erän puolessavälissä ylivoimalle, mutta puntit tasaantuivat välittömästi.

− Kolmannessa erässä tapettiin paljon ylivoimaa, se oli rankka puristus, tiivisti Lukon apuvalmentaja Juha Vuori.

Tämän jälkeen kolmannen erän viimeinen kymppi oli täyttä JYPin pyöritystä, kun väsynyt Lukko pyrki pyristelemään mukana. Ratkaisua ei kuitenkaan saatu, joten paremmuuden selvittämiseen vaadittiin ylitöitä.

Ratkaisua haettiin aina voittomaalikilpailusta asti, jossa JYPin Markus Hännikäinen oli ainoa onnistuja. Näin JYP nappasi kaksi pistettä 6−5-lukemin.

Tappion jälkeen Vuori löysi myös positiivisia asioita Lukon pelistä.

− Meillä on ollut aika kuiva kausi tässä, joten myöskin positiivisia onnistumisia tässä maalimäärässä.

Raporttia muokattu 21.35: Valmentajien kommentit lisätty.

» Lähetä palautetta toimitukselle