Ankara työnteko siivitti JYPin voittoon

LIIGA / Raportti
JYP on tuskaillut maalintekonsa kanssa jo hyvän aikaa. Eikä se helppoa ollut syyskauden viimeisessä ottelussakaan, vaikka joukkue onnistuikin räppäämään neljä osumaa. Lukon maalivahti Mika Noroselle kertyi peräti 54 torjuntaa.

Syyskauden viimeinen kamppailu meinasi muodostua JYPille jälleen kerran maalinteon osalta hankalaksi, kunnes pellit lopulta aukesivat toisessa erässä. Usko ei joukkueelta loppunut missään vaiheessa, sillä mustapaidat veivät ottelua todella suvereenisti.

– Ei ole ihan helpointa ollut tässä viime aikoina, vaikka olemme pelanneet ihan hyvää peliä. Usko tekemiseen on säilynyt koko ajan. Nyt haluttiin ottaa voitto, sen näki jokaisesta jätkästä jo aamulla. Jokainen kamppailu ja tilanne vietiin loppuun saakka, päävalmentaja Jyrki Aho totesi helpottuneena.

Vaikka Lukko tekikin kamppailun avausmaalin pelatessaan ylivoimaa, se ei kertonut mitään ottelun todellisesta luonteesta. Tämän myönsi myös vierailijoiden käskyttäjä Rauli Urama.

– JYP pelasi valtavan hyvällä liikkeellä ja energialla. Me emme pystyneet vastaamaan siihen. Sitä kautta istuttiin valtava määrä jäähyjä, mutta ilman niitäkin oltiin selvästi jäljessä. Nyt huilin aikana meillä on aikaa kehittyä. Isketään sitten kevätkaudella.

Toinen erä ratkaisi

Lukko teki ottelun avausmaalin ajassa 24.08, kun Jari Jääskeläinen istui jo valmiiksi kaksiminuuttista kampituksesta ja toinen jäähy JYPille oli tulossa. Otto Honkaheimo onnistui ylivoimakuvion päätteeksi ampumaan kiekon ohi Riku Heleniuksen.

Samassa ajassa kotijoukkueen Olli Malmivaara sai vielä kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Siirretty rangaistus sekä Malmivaaralle tuomittu kaksiminuuttinen sai tunteet kuumenemaan niin jäällä kuin katsomossakin. Se kääntyi lopulta kotijoukkueen eduksi.

– Tuntui siltä, että kohdattiin vääryys siinä tilanteessa. Se toi meille extrapontta, joten haluttiin tulla vieläkin kovemmin sen jälkeen päälle, Tuomas Pihlman kertasi.


Petr Hubacek on tuonut tullessaan työntekoa ja kovuutta.

JYP tulikin tasoihin vain muutama minuutti edellisen tilanteen jälkeen. Jani Tuppurainen leikkasi taitavasti Mika Norosen maalin editse, eikä enää erehtynyt. Maali vapautti samalla koko joukkueen.

Kun toista erää oli jäljellä vajaat neljä minuuttia, JYP iski jälleen. Tämän ylivoimaosuman pääarkkitehtina toimi Kristian Näkyvä.

– Saatiin ylivoimalla kiekko hyvin pyörimään. Petr Hubacek syötti Tuppuraiselle, joka ampui suoraan syötöstä. Vähän haistelin, että siitä saattaisi tulla rebound. Pääsin sieltä maalin takaa sitten kiertämään eteen ja onnistuin vielä ohittamaan veskarinkin, voittomaalin tehnyt Näkyvä kuvasi onnistumistaan.

Toisessa erässä nähtiin vielä yksi osuma, kun Pihlman siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon.

– Siinä oli ylivoimalla hyvä pyöritys. Pakilta lähti kova kuti viivalta, joten siitä oli kiva pistää irtokiekko sisään, maalintekijä totesi.

Ottelun ratkaisseen toisen erän torjunnat olivat kotijoukkueen hyväksi suorastaan murskaavat 23-6. Lukko ei ottanut juurikaan hölmöjä jäähyjä, mutta se ei yksinkertaisesti pysynyt liikkeessä perässä.

Joukkueen parasta osaamista edusti ilman muuta maalivahti Noronen, joka torjui useita vetoja maskillaankin sillä seurauksella, että hän joutui sen kertaalleen vaihtamaan.

JYP sinetöi ottelun loppulukemiksi 4-1 vain sekunti ennen kamppailun päättymistä, kun Juha-Pekka Hytönen ehti laukoa kiekon tyhjään reppuun.

Molemmat joukkueet pääsevät aloittamaan ansaitun joulutauon vieton. Samalla se tarkoittaa haavojen nuolemista ja treeniä kevään ratkaisuotteluita varten. JYPin alkukausi oli hyvin kaksijakoinen. Ei vähiten Risto Dufvan potkujen johdosta.

– Vaikea alku oli. Me kehitimme rauhassa peliämme ja se on edelleen prosessissa. Meillä on ollut tässä hyviä ja vaikeita jaksoja. On ollut maalinteon kanssa ongelmia, mutta silti niitä osumiakin on tullut. Meidän pitää olla vaan vielä tylympiä maalin edessä. Arvosanaksi syksystä antaisin kohtalainen plus, Jyrki Aho niputti joukkueensa syyskauden.

» Lähetä palautetta toimitukselle